Forum Logo




Büyükşehrin Seralarında “Özel Öğrenciler” Üretim Yapıyor

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By xena

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2023, 11:42   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Büyükşehrin Seralarında “Özel Öğrenciler” Üretim Yapıyor




Büyükşehrin Seralarında “Özel Öğrenciler” Üretim Yapıyor
Www.TrendForum.Net



Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu, Fatsa, Gülyalı ve Ünye ilçelerinde anaokulu, ilkokul ve lise düzeyindeki toplam 11 okul bahçesine 50 metrekare üretim alanına sahip sera kurdu. “Öğrenciler Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında başlatılan bu çalışmayla, seraya giren çocuklar ve gençler, Büyükşehir ziraat mühendisleri ve öğretmenleri eşliğinde hem sebze üretiyor hem de seraların bakımlarını yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi aynı proje ile birçok okulda sebze tohumu ve fidesi de dağıtarak çocukların toprakla olan bağını da arttırıyor.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU ÜRETEREK ARTIYOR

Bu okullardan yalnızca bir tanesi olan Fatsa Özel Eğitim Meslek Okulu, eğitim verdiği öğrenciler açısından diğerlerinden ayrılıyor. Okul bahçesinde kurulan seralar, gençleri toprakla tanıştırmanın ötesinde özel bir amaca da hizmet ediyor. Özel öğrencilere yönelik eğitimlerin yer verildiği bu okul bahçesindeki seralar özel öğrencilerin toprakla olan bağlarını güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından okula verilen tavuklarda özel öğrencilerin en özel uğraş alanlarından bir tanesi oluyor.

Okulda eğitim alan ve seralarda üretim yapan özel öğrencilerde duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Seralarda çok güzel zaman geçirdiklerini ifade eden öğrenciler seralarda sebze ve meyve ürettikçe mutlu olduklarını kaydettiler. Seraların yanı sıra tavuklarının da olduğunu aktaran gençler, yumurtalarını da toplayarak öğretmenlerine ve arkadaşlarını verdiklerini kaydettiler.

OKUL MÜDÜRÜ KÜÇÜK: “SERAYA GİREN TELEFON VE TABLETİ UNUTUYOR”

Fatsa Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mücahit Küçük, Büyükşehir Belediyesi tarafından okullarının bahçesinde kurulan seraların çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Seralarda eğitim alan özel öğrencilerin hem teknoloji ile olan bağlarının azaldığını hem de özel öğrenci olmaları sebebiyle üreterek özgüvenlerinin arttığını aktaran Küçük, “Okulumuz meslek okulu olması sebebiyle ve aynı zamanda özel eğitim olmasıyla burada bir tarım bölümümüz var. Tarım bölümünde ne yapmalıyız konusunda arayış içerisindeyken Ordu Büyükşehir Belediyesi bize çok önemli destekler verdi. Bu kapsamda okulumuzun bahçesine seralar kurdu. Bu serada diktiğimiz fideler konusunda desteklerini esirgemedi. Burada hem öğrencilerimiz boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ileride meslek edinmelerine imkân sağlanıyor. Tüm çocuklarda bir teknoloji bağımlılığı var. Çocuklar buraya geldiğinde telefon ve tableti unutuyorlar. Çocuklar bu seralarda kendilerini mutlu hissediyorlar. Özel çocuklar oldukları içinde yaptıkları çalışmalarla özgüvenleri artıyor. Ailelerimizden de çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bizlere bu imkânı sunan Büyükşehir Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AİLELERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Okulda eğitim alan ve seralarda üretim gerçekleştiren özel öğrencilerin velileri de çocuklarının toprakla uğraşmaya başladıktan sonra daha uysallaştıklarını belirttiler. Kendilerini de üretmeye teşvik ettiklerini aktaran veliler bu çalışma dolayısıyla hem Ordu Büyükşehir Belediyesine hem de eğitim aldıkları okula teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak Linki = [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 17 Haziran 2023, 12:24   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Büyükşehrin Seralarında “Özel Öğrenciler” Üretim Yapıyor




Ne güzel düşünülmüş bir proje
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 17 Haziran 2023, 23:50   #3
Çevrimdışı
Saygın Üye
Yanıt: Büyükşehrin Seralarında “Özel Öğrenciler” Üretim Yapıyor




Üretimi daha fazla teşvik edilerek imkan sunulması zamanındayiz.
DeepSilence bunu beğendi.
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyükşehrin, seralarında, yapıyor, Üretim, Öğrenciler”, “Özel


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Doğum günlerinizde özel kutlama yapıyor musunuz? Never Give Up Trend Anketler 16 12 Haziran 2023 22:15
Öğrenciler ödevini yaparken yapay zekayı mı kullanıyor? DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 27 Mayıs 2023 10:39
Foxconn, iPhone Üretim Tesisi İçin 700 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Mart 2023 15:21
Özel okullar, depremden etkilenen öğrenciler için ücretsiz kontenjan açtı Zeytin Eğitim Haberleri 0 14 Şubat 2023 11:49
Fabrika gibi okul: Öğrenciler hem öğreniyor hem de para kazanıyor Zeytin Eğitim Haberleri 10 29 Aralık 2022 19:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net