Forum Logo




İzmir ve Bolu'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Eylül 2023, 22:30   #1
Çevrimdışı
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
İzmir ve Bolu'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor




İzmir ve Bolu'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor
Www.TrendForum.Net

Tarım ve Orman Bakanlığı 3 şehirde devam eden yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir'in Menderes ilçesi ve Bolu'nun Gerede ilçesindeki yangınları kontrol altına almak için ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız sürüyor" ifadelerine yer verildi. Alebvleİzmir'deki yangına 9 uçak ve 20 helikopterle müdahale ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir'in Menderes ilçesinde ve Bolu'nunn Gerede ilçesinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangını ise kontrol altına alındı.



İZMİR

İzmir'in Menderes ilçesi Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan yangının sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırıldı.

9 UÇAK VE 20 HELİKOPTER MÜDAHALE EDİYOR

Yangın söndürme çalışmalarına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 uçak, 3'ü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personelin katıldığı öğrenildi.

KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği, güvenlik amaçlı olarak Menderes ilçe merkezi ile Gümüldür mevkisindeki mahalleleri birbirine bağlayan kara yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi. Denizden ve Tahtalı Barajı'ndan su alan uçak ve helikopterler, yangın için kısa aralıklarla görev yapabiliyor.

YANGININ İLERLEME HIZI YAVAŞLADI

Ekiplerin yoğun müdahalesiyle alev ve dumanların azaldığı, yangının ilerleme hızının da yavaşladığı gözleniyor. Hava kararmadan kontrol altına alınmaya çalışılan yangın için 3 gece görüş özelliği olan helikopterin de göreve aralıksız devam ettiği ifade edildi.

BOLU

Bolu'nun Gerede ilçesi Gerede-Ankara yolu Afşar Yaylası mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine yangın yerine, Bolu'dan ve bölge illerden orman işletme müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Yangına, Valiliğin koordinasyonunda helikopterler, arazözler, iş makineleri, su ikmal araçları, ilk müdahale araçları ve çok sayıda personel ile müdahale edildi. Yangını kısmen kontrol altına alan ekiplerin, bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

VALİ KILIÇ VE BAKAN YARDIMCI TİRYAKİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Bölgeye gelen Vali Erkan Kılıç ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, havadan ve karadan incelemelerde bulundu. Vali Kılıç, gazetecilere, Gerede ilçesinin Afşar Yaylası mevkisinde öğle saatlerinde çıkan yangına, bölge illerden orman işletme müdürlüğü ve itfaiye ekipleri ile AFAD İl Müdürlüğü personelinin müdahale ettiğini söyledi.

40 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Yangın söndürme çalışmalarına helikopterlerin de destek verdiğini aktaran Kılıç, "Hemen yakınımızda bir yangın söndürme göleti var. O göletten de su alarak yangına müdahale ediliyor. Şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı denilebilir. İnşallah kısa süre içerisinde yangını söndürmeye çalışacağız." diye konuştu. Vali Kılıç, yangından yaklaşık 40 hektar alanın etkilendiğinin düşünüldüğünü kaydetti.
Kaynak: Haberler.com / Yaşam
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
boludaki, devam, ediyor, havadan, karadan, müdahale, orman, yangınına, İzmir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İzmir'in Kurtuluş Yıldönümü Fener Alayı ve Konserlerle Devam Etti BBQ SAUCE Ülkemizden Haberler 0 09 Eylül 2023 23:37
Tatil cennetinde orman yangınları devam ediyor: Hawaii'de ölü sayısı 99'a yükseldi Zeytin Dünyadan Haberler 1 15 Ağustos 2023 14:41
TCL, Yerli Üretime TCL 30 SE ile Devam Ediyor KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 06 Temmuz 2022 20:37
Hamilton'ın galibiyet hasreti devam ediyor KoJiRo Formula 1 0 23 Haziran 2022 19:36
Twitter yönetiminde kayıplar devam ediyor KoJiRo Twitter 1 25 Mayıs 2022 22:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net