Forum Logo




Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Cezayir vurgusu

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Haziran 2022, 09:03   #1
Çevrimiçi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Cezayir vurgusu




Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Cezayir vurgusu
Www.TrendForum.Net

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Cezayir ile olan ilişkilere değinerek, "5 asırlık dostluk bağına sahip olduğumuz Cezayir’le ilişkilerimize çok önem veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'yi temsilen 19. Akdeniz Oyunları Açılış Programı’na katılmak üzere Cezayir’in Oran kentine geldi.

Ahmed Ben Bella Uluslararası Havalimanı'nda Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Oktay, daha sonra Türk işçilerle bir araya geldi.

"Cezayir’le ilişkilerimize çok önem veriyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay yaptığı konuşmada, “Bu tesis Türk iş insanının Cezayirli kardeşleriyle bir araya geldiğinde neler yapabileceğinin en muhteşem göstergesi. Nasıl ki tarihte bir araya geldiğimizde neler başardığımızı tüm dünyaya gösterdiysek bugünün Barbarosları da sizlersiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Afrika’nın en büyük demir çelik tesisine emeğiyle güç veren siz kıymetli çalışanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizin alın teriniz Türkiye için şeref unsurudur. 5 asırlık dostluk bağına sahip olduğumuz Cezayir’le ilişkilerimize çok önem veriyoruz. İkili ilişkilerimizde iş insanlarının ve siz Türk çalışanlarının etkisi çok büyük” dedi.



“Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda”

Oktay konuşmasında, “2021 yılı sonu itibariyle ülkemizdeki firmaların yurt dışında gerçekleştirdikleri yatırımın sermayesi 46,5 milyar dolara ulaştı. Bu yeter mi? Yetmez. Şu ana kadar yapılan yatırımların bir bu kadarının daha devam ettiğini görüyoruz. 2 milyar dolarlık ilave yatırımdan bahsediyoruz. Ülkenin ihracatının 4’te 1’ini bir Türk firmasının gerçekleştiriyor olması gurur kaynağımızdır. Geçtiğimiz her köprüde, hava yolunda ve demir yolunda bir şekilde sizin emeğiniz var. Bugün Cezayir’deki Türk yatırımları 5 milyar dolara ulaşmış durumda. Cezayir, aramızda serbest ticaret anlaşması olmamasına rağmen Türkiye’nin Afrika’daki yatırımlarının büyük bir bölümüne ev sahipliği yapmaktadır. Serbest ticaret anlaşması imzalığımız zaman önümüzde hiç kimse duramaz. Tüm engellemelere rağmen birlik için Cezayir’den ve Afrika kıtasından tüm dünyaya yayılacağız” sözlerine yer verdi.



"Küresel ölçekte iş yapan firmalarımızın sayısını artıracağız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ayrıca konuşmasında, “Ülkede faaliyet gösteren bin 400’den fazla Türk şirket 30 bini aşkın Cezayirliye istihdam sağlıyor. Cezayir’deki en büyük yatırımcı bizim ülkemiz. Bu rakamları daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye sınırları içiresine kapanmış bir ülke değildir. Dost ülkelerle kültürel bağlarımızı daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Küresel ölçekte iş yapan firmalarımızın sayısını da artması için desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cezayir, cumhurbaşkanı, oktaydan, vurgusu, yardımcısı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
2023 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayınız Kim? AsiRuh Trend Anketler 22 24 Nisan 2023 10:23
Berk Oktay'ın yeni dizisi KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 15 Haziran 2022 21:58
Ismael'den sistem vurgusu! Gelecek isimler önemli KoJiRo Beşiktaş 0 23 Mayıs 2022 20:43
İnme tedavisinde 'zaman' vurgusu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:31
Ragga Oktay - Papucu Yarım (Official Video) Roronoa Zoro Müzik ve Video Dünyası 1 12 Mayıs 2022 14:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net