Forum Logo




Ankara'da Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı

Ülkemizden son dakika gelişmelere en sıcak haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Ekim 2022, 11:58   #1
Çevrimdışı
Admin
Ankara'da Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı




Ankara'da Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı
Www.TrendForum.Net

Plastik sanatlar alanında 35 ülkeden 133 sanatçının resim, heykel, seramik gibi alanlarda meydana getirdiği 154 eser, Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi'nde sanatseverlerle buluştu.



Plastik sanatlar alanında 154 eser, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından üniversitenin Gölbaşı Yerleşkesi'nde serginin açılışı yapıldı.

Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 35 ülkeden sanatçıyı bir araya getiren serginin önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Bakanlık ile üniversite arasında telif hakları ve kültürel mirasın farklı alanları gibi pek çok konuda ortak çalışma yürüttüklerini dile getiren Yavuz, uluslararası sergide eserleri olan sanatçılara teşekkür etti.



"ULUSLARARASI SERGİ GELENEKSELLEŞECEK"

Rektör Prof. Dr. Yusuf Tekin de üniversitenin 2018'de kurulduğunu ancak fakültelerinin köklü bir geçmişi olduğunu ifade etti.

Üniversitelerinin diğer üniversitelerden farklı olarak sadece sosyal bilimler ve sanat alanında faaliyet gösterdiğini aktaran Tekin, bu kapsamda fakültelerinde üretilen değerleri toplumla ve devletle buluşturmak misyonunu yüklenmek istediklerini ve bu amaçla çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Akengin ise uluslararası serginin geleneksel hale getirilmesinin planlandığını belirtti.



"SALGININ ARDINDAN YÜZ YÜZE ULUSLARARASI İLK SERGİ"

Serginin küratörlerinden Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birsen Çeken ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sergide resim, heykel, seramik ve özgün baskı gibi plastik sanatlar alanındaki eserlerin yer aldığını ifade etti.

Fakülte binasının tamamını galeriye çevirdiklerini dile getiren Çeken, "Bu serginin en önemli özelliklerinden birisi, Covid-19 salgının ardından eserlerin yüz yüze izlenebildiği, Ankara'daki ilk uluslararası sergi. Rektörümüz Yusuf Tekin, sanata ve sanatçıya katkı sağlamasaydı eserleri sergileyemezdik. Yöneticiler sanatçıları, sanat eğitimcilerini desteklediği takdirde bu sonuçları alabiliyoruz" diye konuştu.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıldı, ankarada, plastik, sanatlar, sergisi, uluslararası


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
U-10 Takımımız, Tayfur Havutçu Uluslararası Hendek Cup’ta Mücadele Etti KoJiRo Beşiktaş 0 28 Haziran 2022 20:39
24 Uluslararası Oyuncu, NBA Draftı’na Girmekten Vazgeçti KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:49
Plastik Yiyerek Hayatta Kalabilen Solucan Keşfedildi:Geri Dönüşüme Katkı Sağlayabilir KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 11 Haziran 2022 16:29
Türkiye, uluslararası turizm endeksinde yükseldi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 27 Mayıs 2022 20:18
Yunanistan, düzensiz göçmenlere plastik mermiyle müdahale etti KoJiRo Dünyadan Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net