Forum Logo




Mağaralar şehri Matera

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Aralık 2022, 12:14   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Mağaralar şehri Matera




Mağaralar şehri Matera
Www.TrendForum.Net

Yedi bin yıllık yerleşim yeri Matera’nın labirent gibi sokaklarında büyüleyici bir zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz…



Eğer siz de No Time To Die’ı izlediyseniz muhtemelen filmin ilk kısmının geçtiği o büyüleyici İtalyan şehrini aklınızdan çıkaramamış olmalısınız. O muhteşem sahnelerin çekildiği yer Matera. Burası ülkemizin Kapadokya bölgesine benzer bir şekilde doğal mağaralarla dolu bir yer. Ayrıca Matera’nın bir özelliği de, insanların kesintisiz olarak yaşamaya devam ettiği, dünyanın en eski üçüncü yerleşim yeri olması. Burada insanlar yaklaşık 7 bin yıldır yaşıyor!



Güney İtalya’da Basilicata bölgesinde yer alan Matera’ya ulaşmanın en kolay yolu Bari ya da Brindisi havalimanlarından araç kiralamak ya da Bari’den 1,5 saatlik bir tren yolculuğu yapmak. Kalınacak yer seçenekleri arasında ise genellikle mağara otelleri göreceksiniz.



2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Matera’nın eski kent bölgesi, Sasso Barisano ve Sasso Caveoso olmak üzere ikiye ayrılmış. Bu iki bölgeyi birbirinden ayıran ise görkemli katedralin bulunduğu tepe. Eski kentin labirente benzer dar sokaklarını, kaktüslerle süslü avlularını, tırmandıkça size muhteşem manzaralar sunan eski taş basamaklarını, kemerli geçitlerini ve şirin meydanlarını keşfederken kendinizi bambaşka bir zamana ışınlanmış hissedeceksiniz.



Sassi Barisano bölgesinde sanat galerilerine, butik otellere ve yerel restoranlara dönüştürülmüş birçok eski mağara göreceksiniz. Sassi Caveoso ise size, burayı 1950’lerde terk etmiş sakinlerinin o zamanlar nasıl yaşadığını daha iyi gösterecek. Kimi mağaralara o yıllardan beri dokunulmamış, bu nedenle bazılarına giriş yasağı var.



İki Sassi’yi birbirinden ayıran ve aynı zamanda kentin en yüksek noktası olan Civitas tepesindeki, 13. yüzyıldan kalma katedral ise 10 yıllık, büyük bir restorasyon sürecinden sonra yeniden açılmış. Burası da Matera’yı kuşbakışı izlemek için ideal bir lokasyon. Matera’da ayrıca 150’den fazla, kayalara oyulmuş minik kilise yer alıyor. Bunların en büyüğü, 12 yüzyılda yapılmış olan Chiesa San Pietro Barisano.



Matera’da tatmanız gereken en önemli yerel lezzet ise özel bir maya tarifiyle hazırlanan ve durum buğdayından üretilen ekmekleri. Dışı çıtır çıtır olan bu tuhaf şekilli ekmeği genellikle sandviç şeklinde ya da bruschetta olarak restoran menülerinde sık sık görmeniz mümkün.

Kaynak: Brandlifemag
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 27 Aralık 2022, 12:17   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Mağaralar şehri Matera




Ben buraya gitmek istiyorum
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mağaralar, matera, Şehri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İftarı Erken Açan Şehri Kıskanmak devriksekiz Trend Sözlük 5 18 Mart 2023 16:44
THY iki şehri daha uçuş ağına ekliyor Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 27 Ekim 2022 12:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net