Forum Logo




Kolombiya'daki Ulusal Kahve Parkı'na yoğun ilgi

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Temmuz 2023, 15:49   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Kolombiya'daki Ulusal Kahve Parkı'na yoğun ilgi




Kolombiya'daki Ulusal Kahve Parkı'na yoğun ilgi
Www.TrendForum.Net

Kolombiya'nın kahve tarlalarıyla ünlü Armenia kentinde inşa edilen Ulusal Kahve Parkı her dönem turistlerin en sık ziyaret ettiği mekanlar arasında kalmaya devam ediyor



Kolombiya'nın kahve tarlalarıyla ünlü Armenia kentinde inşa edilen Ulusal Kahve Parkı her dönem turistlerin en sık ziyaret ettiği mekanlar arasında.

Quindio yönetim bölgesinin başkenti Armenia'ya 20 dakika mesafedeki Montenegro (Karadağ) kasabasında yer alan kahve parkı, Ulusal Kolombiya Kahve Yetiştiricileri Federasyonu ve Quindio Kahve Yetiştiricileri Yönetim Komitesince inşa edildi.



Dünyanın en gözde kahvelerinden birinin yetiştirildiği Armenia'ya gelenler hem kahve tarlalarını yakından tanıma hem de parkı ziyaret ederek eğlenme imkanı buluyor.

Latin Amerika'nın önde gelen tema parkları arasında gösterilen ve kar amacı gütmeyen Ulusal Kahve Yetiştiricileri Federasyonu tarafından işletilen park, 25 Haziran 2011'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmaya hak kazandı.



Her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Ulusal Kahve Parkı, ihtişamlı kahve tarlaları ve görkemli doğasıyla öne çıkıyor.



Geleneksel ve modern mimarinin iç içe geçtiği parkta, her yaştan insanların benzersiz bir deneyim yaşaması için onlarca eğlence aracı ve kültürel aktiviteler yer alıyor.



Sembolik bir ücret karşılığında parka giriş yapanlar, devasa kahve tarlaları arasından geçerek renkli kolonyal evler ile dev nostaljik trenin bulunduğu Bolivar Meydanı'na varıyor.



Meydanda geleneksel yemekler sunan restoranlar, el yapımı eşyaların satıldığı mağazalar, el sanatları, federasyon tarafından üretilen kahveler, kahveli çikolata, kahveli şeker ve kakao katılımcıların olmazsa olmaz tercihleri arasında yer alıyor.



KAHVE MÜZESİ
Kahve Müzesi Hakla İlişkiler Sorumlusu Homer Perez Osorio, kahve kültürünün ülke için önemine değinerek ziyaretçilere kahvenin bu topraklara nasıl geldiğini ve hangi aşamalardan geçtiğini detaylıca aktardıklarını söyledi.



Kolombiya'nın ekonomik kalkınmasında kahvenin temel taşlardan birisi olduğunu hatırlatan Perez, katılımcılara doğal bir ortam sunduklarını ve unutulmaz hatıralarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Parkın 1995'te açıldığını belirten Perez, "Kahve Kolombiya'nın en önemli ihracat kalemlerinin başında geliyor. 600 bini aşkın kahve üreticisinin emeğini bir araya getiriyoruz, maksadımız geleneksel kahve kültürünü ve bize kalan tarihi mirasın gelecek kuşaklarca yaşatılması için mücadele etmektir " ifadesini kullandı.



"SADECE BU TOPRAKLARA, İKLİME VE COĞRAFYAYA ÖZGÜ BİR KAHVE MARKASI ÜRETİYORUZ​​​​​​​"
Perez, Kolombiya kahvesinin dünyaca ünlü olduğunu vurgulayarak "Bu ülkeye gezmeye gelenler, mutlaka bu toprakların en değerli hazinesi olan kahvemizi tatmalıdır ve almalıdır. Sadece bu topraklara, iklime ve coğrafyaya özgü bir kahve markası üretiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Müzeyi ziyaret edenler, simülasyon görüntüleri sayesinde tarihsel bir yolculuğa çıkıyor, kahvenin Kolombiya topraklarına ilk gelişini, ekilmesini, hasadını ve çekirdeklerinin fabrikaya geldikten sonra üreticiye nasıl ulaştırıldığına tanık oluyor.



Kahve parkında çarpışan arabalar, sandallar, gondol, çılgın nehir, müzikli eğlenceler, mini konserler ve çocuklar için muhtelif aktiviteler düzenleniyor.

GEZİNİN KAHVE SATIN ALINMASIYLA SONLANIYOR
Gün boyu kahve parkında keyifli ve coşkulu anlar yaşayan ziyaretçiler, bölgenin ünlü kahvesini tattıktan sonra muhakkak birkaç paket doğal kahve ile hediyelik kahveli çikolata satın aldıktan sonra geziyi tamamlıyor.



Ulusal Kahve Parkı'nın girişinde inşa edilen 22 metre yüksekliğindeki kuleye çıkanlar, etkileyici manzara eşliğinde bol hatıra fotoğrafı ve videolar çekerek parka veda ediyor.













ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ilgi, kahve, kolombiyadaki, parkına, ulusal, yoğun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kolombiya'nın renkli kasabası Guatape Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 2 05 Haziran 2023 21:09
Yellowstone Ulusal Parkı – ABD KoJiRo Doğa Resimleri 0 07 Mayıs 2023 14:44
Wrangell St. Elias Ulusal Parkı, Alaska Beatrice Doğa Resimleri 0 07 Ocak 2023 21:03
Ankara'daki Gezi Parkı davasında karar Zeytin Ülkemizden Haberler 0 28 Aralık 2022 17:00
Bursa’nın eşsiz lezzetlerine yoğun ilgi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 05 Haziran 2022 17:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net