Forum Logo




İtalya - Büyük Kanal

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Temmuz 2023, 22:08   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
İtalya - Büyük Kanal




İtalya - Büyük Kanal
Www.TrendForum.Net



Büyük Kanal (İtalyanca: Canal Grande, Venedikçe: Canal Grando), Venedik, İtalya'da bir kanaldır. Şehirde büyük su trafiği koridorunu şekillendir. Genel taşıma deniz otobüsleri ve deniz taksileri tarafından sağlanır. Fakat pek çok turist burayı gondollar ile gezip görür. Kanalın bir ucu Santa Lucia demiryolu istasyonu yakınındaki Venedik denizkulağında, diğeri San Marco Bazilikası içindedir. Kanal iki ucu ortasında geniş bir S şeklini alır. Kanal 3.800 metre uzunluğunda ve ortalama dip derinliği ise 5 metredir.

Açıklama
Büyük Kanal kıyısında 170'ten fazla güzel yapı sıralanır. Bunların çoğu 13'üncü/18'inci yüzyıla tarihlenir ve Venedik Cumhuriyeti tarafından yaratılan refahı ve sanatı gösterir. Venedik asilzade aileleri zenginliklerini göstermek için uygun saraylarında büyük masraflara yönelirler. Bu yarışma vatandaşların gururunu açığa çıkarır ve denizkulağı ile derin bağlantısını. Bunların içindeki çoğu Barbaro Sarayları, Ca' Rezzonico, Ca' d'Oro, Palazzo Dario, Ca' Foscari, Barbarigo Sarayı ve Venier dei Leoni Sarayı'dır. Kanal boyunca kiliseler uzanır ve bunlar içinde Santa Maria della Salute basilikası da vardır. Yüzyılların eski geleneği olan tarihsel kürek veya yelken yarışı her yıl Kanalda ölümsüzleştirilir.

Şehir trafiğinin kanal boyunca ilerlemesi nedeniyle 19'uncu yüzyıla kadar sadece bir köprü o da Rialto Köprüsü Kanalı karşıdan karşıya geçiyordu. Günümüzde buna ilave iki köprü ile kanal üzerindeki köprü sayısı üçe ulaşmıştır. Bu iki köprü Yalınayak Köprüsü, Accademia Köprüsü olup Santiago Calatrava tarafından dizayn edilen dördüncü köprü yapım aşaması altında olup tren istasyonunu araçlara açık alan olan Roma Meydanı alanına bağlayacaktır.


Büyük Kanal'ın panoramik görünümü.
MaVi bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 05 Ağustos 2023, 14:48   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: İtalya - Büyük Kanal






Büyük Kanal (Grand Canal), İtalya'nın Venedik şehrinde yer alan ve şehri doğu-batı yönünde kesen ana su yolu olarak bilinen bir kanaldır. Bu kanal, Venedik'in tarihi merkezinde yer alır ve şehrin en önemli su arterlerinden biridir.

Büyük Kanal, Venedik'in büyük bir bölümünü saran S şeklindeki bir kanaldır. Kanalın uzunluğu yaklaşık 3,8 kilometredir ve genişliği 30 ila 70 metre arasında değişir. Kanalın etrafında yer alan tarihi yapılar, saraylar, kiliseler ve köprüler, Venedik'in zengin kültürel ve tarihi mirasını yansıtan önemli yapılar arasındadır.

Büyük Kanal, Venedik'in en önemli ulaşım arterlerinden biridir ve yerli halk ile turistler arasında yaygın bir şekilde kullanılır. Kanalda hareket eden gondollar, vaporettolar (şehir içi vapur tekneleri) ve diğer su taşıtları, şehrin farklı bölgelerine ulaşımı sağlar. Ayrıca, kanalın kenarında bulunan birçok durağa yanaşan vaporettolar, ziyaretçilerin farklı noktalara kolayca ulaşmalarını sağlar.

Büyük Kanal, Venedik'in simgesel bir özelliği olarak kabul edilir ve turistlerin büyük ilgisini çeker. Kanal boyunca yapılan tekne turları, ziyaretçilere şehrin tarihi ve mimari zenginliklerini keşfetme fırsatı sunar. Ayrıca, kanal üzerindeki köprüler arasında yürüyüş yapmak da popüler bir etkinliktir ve bu sayede ziyaretçiler Venedik'in benzersiz atmosferini deneyimleyebilirler.

Büyük Kanal, Venedik'in tarihini, kültürünü ve benzersiz su tabanlı yaşam tarzını yansıtan önemli bir simge olarak bilinir. Kanal boyunca yapılan geziler, ziyaretçilere bu büyüleyici şehrin güzelliklerini ve büyüsünü keşfetme fırsatı sunar.
MaVi bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
büyük, kanal, İtalya


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kanal tedavisi ne kadar sürer, kanal tedavisi nasıl yapılır? Fiona Ağız ve Diş Sağlığı 1 29 Ocak 2024 14:26
İtalya üçüncülüğü kaptı | Hollanda-İtalya maç sonucu: 2-3 DeepSilence Milli Takımlar 0 19 Haziran 2023 00:11
Seversin (Kanal D) mamihlapinatapai Yerli Diziler 0 27 Mayıs 2022 14:39
Sadakatsiz (Kanal D) mamihlapinatapai Yerli Diziler 0 07 Mayıs 2022 12:54
Üç Kız Kardeş (Kanal D) mamihlapinatapai Yerli Diziler 0 07 Mayıs 2022 12:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net