Forum Logo




İtalya - Venedik Doğa Tarihi Müzesi

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Temmuz 2023, 22:10   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
İtalya - Venedik Doğa Tarihi Müzesi




İtalya - Venedik Doğa Tarihi Müzesi
Www.TrendForum.Net



Venedik Doğa Tarihi Müzesi, (İtalyanca: Museo di Storia Naturale di Venezia), 1923 yılında açılan İtalya'nın Venedik şehrindeki müze.

Tarihçesi
Mimarı Giacomo Palmier olan bina, 1381 yılında Ferrara dükü olan Niccolò II d'Este için tahsis edilmiştir. Önemli ziyaretçilerin uğrak noktası olan yapı Akdeniz ticaretinin önemli merkezlerinden olan Venedik'te, gelişen Venedik Cumhuriyeti - Osmanlı İmparatorluğu ticareti ile birlikte özellike 17. yüzyıldan itibarek Türk Hanı olarak anılmaya başlamıştır.

Müze tarihçesi
1838 yılında Türk Hanı kapatıldı ve geniş çaplı bir restorasyon çalışmasına başlandı ve hatta bazı mimari değişiklikler, inşa edildiği dönemin anlayışına sadık kalınarak yapıldı. 1860'larda başlayan restorasyon ve yenileme çalışmalarının ardından bina 1865 yılında Correr Müzesi'nin (Museo Correr) eserlerinin sergilenmesi için kullanılmaya başlandı. 1923'e kadar Correr Müzesi'nin koleksiyonu sergilendi.

Buradaki eserlerin Procuratie Nuove ve Ala Napoleonica müzelerine taşınmasının ardından 1923 yılından itibaren Venedik Doğa Tarihi Müzesi'nin flora ve fauna (Bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği), fosiller ve akvaryum koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaya başladı. Correr Müzesi, Istituto Veneto di Scienze, Lettere e Arti ve diğer pek çok bilimsel koleksiyondan gelen eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Koleksiyonunda iki milyona yakın eseri barındırmaktadır. Bunların içerisinde böcekbilim, bitkibilim ve hayvanbilim için önemli olan numuneler, fosiller ve etnografik koleksiyonlar bulunmaktadır. Kütüphanesinde ise 40.000'in üzerinde kitap barındırmaktadır. Fondazione Musei Civici di Venezia (MUVE) ise müzeyi yöneten vakıftır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
doğa, müzesi, tarihi, venedik, İtalya


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İtalya - Alfa Romeo Müzesi Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 19 Temmuz 2023 15:41
İtalya üçüncülüğü kaptı | Hollanda-İtalya maç sonucu: 2-3 DeepSilence Milli Takımlar 0 19 Haziran 2023 00:11
İtalya'da kuraklık alarmı: Venedik'in kanalları kurumaya başladı Zeytin Dünyadan Haberler 3 23 Şubat 2023 08:09
İtalya'dan cazip teklif: Tarihi kasabada yaşamak isteyenlere 30 bin euro veriliyor Zeytin Dünyadan Haberler 1 21 Kasım 2022 12:51
Fransa'da Louvre Müzesi eski müdürü, tarihi eser kaçakçılığı ile gündeme geldi KoJiRo Dünyadan Haberler 0 27 Mayıs 2022 21:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net