Forum Logo




"Yüzen tarih" Nava Scoala Mircea İzmir Alsancak Limanı’na demirledi

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Temmuz 2023, 12:24   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
"Yüzen tarih" Nava Scoala Mircea İzmir Alsancak Limanı’na demirledi




"Yüzen tarih" Nava Scoala Mircea İzmir Alsancak Limanı’na demirledi
Www.TrendForum.Net

Romanya Donanması'nın 85 yaşındaki 3 direkli yelkenli eğitim gemisi "Nava Scoala Mircea", Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında İzmir Alsancak Limanı'na demirledi.



Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında, Romanya Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri eğitim gemisi "Nava Scoala Mircea", 2’si Türk 74 eğitim alan öğrencisiyle İzmir’e geldi.

Dünyada sadece aynı tipte 5 tane bulunduğu belirtilen yelkenli gemilerden biri olan "Nava Scoala Mircea", römorklar eşliğinde Alsancak Limanı’na yanaşarak demir attı.

İtalya’nın Taranto Limanı’nda İzmir’e gelen tarihi yelkenli gemiyi, Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Stefan, konsolosluk yetkilileri ve Torbalı Belediyesi bando takımı karşıladı.



Bando eşliğinde İstiklal Marşı ve Romanya Marşı’nın okunmasının ardından Başkonsolos Stefan ve davetliler gemiyi gezdi.

1938 yılında Hamburg’ta yapımı tamamlanan 82 metre uzunluğundaki, her biri 44 metre yüksekliğindeki 3 direkli eğitim gemisinde yarın Romanya İzmir Başkonsolosu Mioara Stefan ve eğitim gemisi komutanı Tarhoaca Mircea ev sahipliğinde resepsiyon düzenlenecek.

27 Temmuz’a kadar limanda kalacak olan tarihi yelkenli gemi, bu süre zarfında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

"BİRÇOK EĞİTİM ALIYORUZ"

"Nava Scoala Mircea" gemisinde eğitim alan Deniz Harp Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Okan Hazer, “Temmuz ayının başında seyre başladık. Romanya’nın açık deniz eğitim seyri var. Türkiye Deniz Harp Okulu’ndan iki kişiyi davet ettiler. Arkadaşımla birlikte uygun görüldük. Köstence’ye gittik ve burada gemiye katıldık.

Daha sonra Yunanistan’ın Pire Limanı’na ardından İtalya’nın Taranto Limanı’na gittik ve şimdi İzmir’deyiz. İzmir’den tekrar Köstence’ye dönüp İstanbul’a döneceğiz. Eğitim dönemi güzel ve eğlenceli geçiyor. Geminin direklerine tırmanıyoruz, yelken açıyoruz. Denize adam düştü eğitimleri, yangın eğitimleri gibi birçok eğitim alıyoruz.

İlk başta tanımadığımız insanların arasında geldiğimiz için İngilizce konuşarak, İngilizcemiz gelişiyor. Yeni arkadaşlar edindik. Burada sadece Rumen öğrenciler yok. Almanya’dan iki arkadaşımız vardı, onlar İtalya’da ayrıldı. İtalya, Polonya, İspanya ve Litvanya’dan arkadaşlar var. O nedenle çok güzel bir deneyim oluyor” dedi.



Deniz Harp Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Kaan Bilgen ise, “İlk defa yelkenli gemi ile seyrediyoruz. 80 metrelik yelkenli bir gemide eğitim yapmak; gerçekten bizim için büyük bir tecrübe. Ayrıca burada bir sürü yabancı arkadaşımız var. İtalyan, İspanyol, Bulgaristanlı, Letonyalı, Polonyalı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızla vakit geçirmek, eğitimlere katılmak bizim için önemli.

Komutanlarımız misafir olduğumuz için bize kibar davranıyor. Onların farklı eğitim programlarına hızlı bir şekilde adapte olmaya çalışıyoruz. Süreç hızlı gelişti ve buraya alıştığımı söyleyebilirim. Benzeri olarak askeri disiplin her yerde olduğu gibi burada da aynı. Burada her şey daha çok el yapımı. Halatlarla uğraşıyoruz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ GEZİLEBİLECEK

Romanya Deniz Kuvvetleri’ne ait askeri yelkenli eğitim gemisi, 27 Temmuz’a kadar limanda kalacak ve süre zarfında isteyenler tarafından ziyaret edilebilecek.

Girişlerin İzmir Limanı Yolcu Terminali’nden ücretsiz olarak yapılacak ancak terminale girerken güvenlik kontrolü nedeni ile kimlik belgesi (kimlik veya pasaport) ibraz edilmesi gerekiyor.



GEMİ İSMİNİ EFLAK HÜKÜMDARI VE VOYVODASI OLAN "MIRCEA"DAN ALDI

İsmini 1386-1418 yılları arasında Eflak hükümdarı ve voyvodası olan "Mircea"dan alan geminin pruvasında, papyonun altında hükümdarı temsil eden bir kalyon bulunuyor. Gemi, Eylül 1944 ile Mayıs 1946 arasında SSCB’de esaret altında kaldı.

1976’da ABD bağımsızlığının 200’üncü yıl dönümü kutlamalarında Romanya’yı temsil etmek üzere Atlantik Okyanusu’nu geçen ilk donanma gemisi oldu. O zamandan beri iki kez daha Atlantik Okyanusu’nu geçti.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alsancak, demirledi, limanı’na, mircea, nava, scoala, yüzen tarih, İzmir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
"Anladık Hocam" cümlesine "Anlat O zaman" Diyen Öğretmen devriksekiz Trend Sözlük 3 14 Ocak 2024 18:40
"Anadolu" Kelimesinin Gerçek Anlamını Öğrenince "Bu Bilgiyi Neden Bu Kadar Geç Öğrendim" Diyeceksiniz Zeytin Bunları biliyor musunuz? 2 18 Temmuz 2023 22:53
Yüzen kütüphane "Logos Hope" ziyaretçilerini bekliyor Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 1 09 Ocak 2023 17:47
"Uyuşturucu" tartışması alevleniyor! Soylu "İspat etmezsen namertsin" dedi Zeytin Ülkemizden Haberler 1 01 Kasım 2022 16:43
Russell: "Zorluklardan sonra başarının tadı "çok daha tatlı" olacak" KoJiRo Formula 1 0 27 Haziran 2022 19:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net