Forum Logo




Çin - Zhangye National Geopark

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Temmuz 2023, 08:50   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Çin - Zhangye National Geopark




Çin - Zhangye National Geopark
Www.TrendForum.Net



Zhangye Ulusal Jeoparkı, Çin'in Gansu eyaletinde yer alan ve doğal oluşumlarıyla ünlü bir doğal parktır. Park, Zhangye şehrine yakın bir konumda bulunmaktadır. Zhangye Jeoparkı, geniş bir alanı kaplayan renkli kumtaşı oluşumlarıyla tanınır ve dünya genelinde birçok ziyaretçiyi cezbetmektedir.

Parkın en ünlü özelliği, "Renkli Kaya Oluşumları" veya "Renkli Dağlar" olarak bilinen göz alıcı kumtaşı oluşumlarıdır. Bu oluşumlar, milyonlarca yıl süren erozyon süreci sonucunda ortaya çıkmıştır. Farklı minerallerin çeşitliliği, renkli kaya tabakalarının oluşmasına ve muhteşem bir görsel etki yaratmasına yol açmıştır. Parkta yer alan dağlar, turuncu, kırmızı, yeşil, sarı ve beyaz renklerdeki muhteşem desenlerle kaplıdır. Bu renkli kumtaşı oluşumları, fotoğrafçılar ve doğa severler için büyüleyici bir manzara sunmaktadır.

Zhangye Ulusal Jeoparkı'nda ayrıca Mati Nehri vadisi, çeşitli tabiat anıtları, derin vadiler, göller ve doğal kaynaklar gibi diğer doğal güzellikler de bulunmaktadır. Park, yürüyüş, doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler için ideal bir yerdir.

Zhangye Ulusal Jeoparkı, 2005 yılında Çin Hükümeti tarafından ulusal jeopark olarak kabul edilmiştir. O zamandan beri, parkın sürdürülebilir bir şekilde korunması ve turizme açılması için çeşitli önlemler alınmıştır. Ziyaretçiler, parktaki belirli alanlara giderek ve belirlenmiş yolları takip ederek bu doğal güzellikleri keşfedebilirler.

Zhangye Ulusal Jeoparkı, doğal oluşumlarıyla benzersiz bir görsel deneyim sunan etkileyici bir doğa harikasıdır. Çin'in güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Temmuz 2023, 08:55   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Çin - Zhangye National Geopark




Hayret hiç gidesim yok
Asi Ruh bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çin, geopark, national, zhangye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
national anthem Lyra TrendForum Üye Günlüğü 7 17 Nisan 2023 00:14
Ödüllü National Geographic Wallpaper (1600 x 1200 Boyutunda) - Ödüllü Duvar Kağıtları Asi Ruh Wallpaper Dünyası 47 14 Nisan 2023 21:55
White Sands National Monument - ABD Astrea Doğa Resimleri 0 22 Mart 2023 00:55




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net