Forum Logo




Bristol Kanalı (İngiltere)

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Ağustos 2023, 11:55   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Bristol Kanalı (İngiltere)




Bristol Kanalı (İngiltere)
Www.TrendForum.Net



Bristol Kanalı, İngiltere'nin batısında yer alan bir su yolu ve doğal bir limandır. İrlanda Denizi ile Severn Nehri'nin birleşim noktasında başlar ve güneybatı İngiltere sahilinde Bristol Şehri'ne kadar uzanır.

Bristol Kanalı, genişliği ve derinliği ile dikkat çeker. Kanalın batı kıyısı Galler'e, doğu kıyısı ise İngiltere'ye aittir. Kanal boyunca birçok liman ve liman kenti bulunur. Bristol, kanalın en önemli ve en büyük liman kentlerinden biridir. Ayrıca, Portishead, Weston-super-Mare ve Burnham-on-Sea gibi diğer şehirler de kanalın kıyısında yer alır.

Bristol Kanalı, tarih boyunca önemli bir ticaret yolu olarak hizmet vermiştir. Endüstri Devrimi döneminde madenlerden çıkan kömür ve diğer malların taşınmasında önemli bir rol oynamıştır. Bugün, kanal, ticari gemilerin yanı sıra yatlar, tekneler ve turistik gemiler için de kullanılmaktadır.

Bristol Kanalı, doğal güzellikleri ve sulak alanlarıyla da bilinir. Kanal boyunca birçok doğal rezerv ve koruma alanı bulunur. Özellikle Severn Nehri'nin gelgit dalgaları ile birlikte oluşan Severn Bore, kanalda görülen doğal bir fenomendir ve sörfçüler ve izleyiciler için ilgi çekicidir.

Kanalın kıyıları, plajlar, kumsallar ve sahil kasabalarıyla da ünlüdür. Bölgede deniz turizmi, su sporları ve yürüyüş gibi etkinlikler popülerdir. Ayrıca, kanal üzerinde yapılan tekne turları, ziyaretçilere bölgenin güzelliklerini keşfetme imkanı sunar.

Bristol Kanalı, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle İngiltere'nin batısında cazibe merkezlerinden biridir. Liman kentleri, doğal rezervler, plajlar ve tarihi yapılar gibi çeşitli noktalarıyla ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunar.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bristol, kanalı, İngiltere


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Lanyon Quoit (İngiltere) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Ağustos 2023 11:27
İngiltere - Chelsea Köprüsü Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 20 Temmuz 2023 13:19
İngiltere - Milenium Köprüsü Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 20 Temmuz 2023 13:18
Youtube Bisiklet Sürme Kanalı baliksever33 YouTube 2 18 Mayıs 2023 22:14
Hasankeyf'teki 6 kilometrelik su kanalı 800 yıllık çıktı Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 26 Aralık 2022 13:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net