Forum Logo




Capitol Reef Ulusal Parkı (ABD, Utah)

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Ağustos 2023, 02:40   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Capitol Reef Ulusal Parkı (ABD, Utah)




Capitol Reef Ulusal Parkı (ABD, Utah)
Www.TrendForum.Net



Capitol Reef Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri'nde Utah eyaletinde bulunan bir ulusal parktır. Adını, parkın içerisinde yer alan ve kubbe şeklindeki kayalara benzeyen "Capitol" (Başkanlık Sarayı) adını taşıyan bir bölgeden almıştır. Ayrıca, bölgedeki kayalık sırtlara "Riff" (Mercan) denmesi nedeniyle "Riff" kelimesi de ismin bir parçasıdır.

Capitol Reef Ulusal Parkı, 1937 yılında kurulmuş ve 1971 yılında ulusal park statüsü kazanmıştır. Bu park, Kolorado Platosu'nun güneybatı kesiminde yer alır ve etkileyici kaya oluşumları, kanyonlar, yaylalar, kanyonlar ve doğal köprüler gibi jeolojik özellikleriyle ünlüdür.

Parkın en dikkat çeken özelliklerinden biri "Waterpocket Fold" olarak bilinen büyük bir kırılmadır. Bu kırılma, yaklaşık 160 kilometrelik uzunlukta ve geniş bir alanda devam eder. Waterpocket Fold, parkın içerisinde yer alan birçok kanyonun ve vadilerin oluşumuna yol açmıştır.

Capitol Reef Ulusal Parkı ayrıca turistik cazibe merkezleri ve açık hava etkinlikleri için birçok fırsat sunar. Parkta yürüyüş parkurları, bisiklet rotaları, kamp alanları ve piknik alanları bulunur. Ziyaretçiler, etkileyici kanyonlarda yürüyüş yapabilir, kaya tırmanışı yapabilir, arazi araçlarıyla keşif yapabilir veya sadece doğal güzelliklerin keyfini çıkarabilir.

Ayrıca, Capitol Reef Ulusal Parkı, tarihi ve kültürel mirasları da barındırır. Fruita Tarihi Bölgesi, parkın içerisinde yer alan bir yerleşim alanıdır ve meyve bahçeleri, tarihi yapılar ve eski bir meyve yetiştirme topluluğuna ait anıları içerir. Ziyaretçiler, meyve bahçelerinde meyve toplayabilir, tarihi binaları keşfedebilir ve bölgenin tarım tarihini öğrenebilir.

Capitol Reef Ulusal Parkı, doğal güzelliği, zengin jeolojik formasyonları ve açık hava etkinlikleriyle ünlüdür. Ziyaretçilere unutulmaz bir doğa deneyimi sunar ve Kolorado Platosu'nun benzersiz doğal çeşitliliğini keşfetme fırsatı verir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd, capitol, parkı, reef, ulusal, utah


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Calanques Ulusal Parkı (Fransa) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 1 05 Ağustos 2023 16:29
Yorkshire Dales Ulusal Parkı (İngiltere) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 05 Ağustos 2023 14:46
Khuean Srinagarindra Ulusal Parkı (Tayland) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Ağustos 2023 11:41
Saguaro Ulusal Parkı (ABD, Arizona) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Ağustos 2023 11:37
Yellowstone Ulusal Parkı – ABD KoJiRo Doğa Resimleri 0 07 Mayıs 2023 14:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net