Forum Logo




Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı (Brezilya)

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Ağustos 2023, 06:51   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı (Brezilya)




Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı (Brezilya)
Www.TrendForum.Net



Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı, Brezilya'nın Maranhão eyaletinde bulunan bir ulusal parktır. Bu park, geniş kum tepeleri ve tatlı su lagünleriyle benzersiz bir manzara sunmasıyla tanınır, bu da nefes kesici ve dünya dışı bir görüntü oluşturur.

Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı'nın temel özellikleri arasında yaklaşık 1.550 kilometrekarelik bir alanı (600 mil kare) kaplayan geniş bir kum tepeciği sistemi yer alır. Kum tepecikleri 40 metreye (130 fit) kadar yüksekliklere ulaşabilir ve rüzgar ve yağmur erozyonu nedeniyle sürekli değişen şekiller ve desenler oluşturur.

Ocak ve Haziran ayları arasında genellikle yaşanan yağışlı mevsimde, kum tepecikleri yağmur suyuyla dolup taşar ve birçok lagün veya "lençóis" (yatak örtüsü) oluşturur, bu da parka adını verir. Bu lagünler çeşitli büyüklüklerde ve derinliklerde olup altın sarısı kum tepelerine karşı göz kamaştırıcı bir kontrast oluşturur.

Park, göçmen kuşlar, sürüngenler ve küçük memeliler de dahil olmak üzere çeşitli bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapar. Bölgenin benzersiz ekosistemi, yoğun yağışlı ve kurak dönemler arasında değişen sürelere uyum sağlamıştır.

Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı'nı ziyaret edenler, rehberli turlar veya kumların üzerinde yürüyerek tepeleri ve lagünleri keşfedebilirler. Genellikle lagünlerin en dolu olduğu ve hava koşullarının daha istikrarlı olduğu kuru mevsimde (Temmuz-Aralık) ziyaret etmek en iyisidir.

Parka giden en yakın büyük kasaba Barreirinhas'tır ve turistler için bir geçiş noktası olarak hizmet verir. Oradan, ziyaretçiler parkı keşfetmek için turlar ve ulaşım düzenleyebilirler. Maranhão'nun başkenti olan São Luís de yakındadır ve ek konaklama ve ulaşım seçenekleri sunar.

Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı, koruma altına alınmış bir alandır ve kırılgan ekosistemini korumak için belirli düzenlemeler vardır. Ziyaretçilerin bu düzenlemelere saygı göstermesi ve parkın doğal güzelliğini gelecek nesillere kadar korumasına yardımcı olması önemlidir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
brezilya, lençóis, maranhenses, parkı, ulusal


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Wakatobi Ulusal Parkı (Endonezya) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 08 Ağustos 2023 05:15
Acadia Ulusal Parkı (ABD, Maine) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 08 Ağustos 2023 02:41
Calanques Ulusal Parkı (Fransa) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 1 05 Ağustos 2023 16:29
Saguaro Ulusal Parkı (ABD, Arizona) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Ağustos 2023 11:37
Yellowstone Ulusal Parkı – ABD KoJiRo Doğa Resimleri 0 07 Mayıs 2023 14:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net