Forum Logo




İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Kasım 2023, 16:00   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar




İtalya'da tarihe ışık tutan mekanlar
Www.TrendForum.Net

İtalya'da turistler tarafından yoğun ilgi gösterilen mekanlar, tarihe ışık tutuyor.



Alışveriş ve moda kenti olarak bilinen Milano, dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapıyor. Milano'da Kral Vittorio Emanule tarafından 18. yüzyılda inşa edilmiş Galeria Alışveriş Merkezi ve merhum Türk soprano Leyla Gencer’in sahne aldığı ünlü La Scala Operası, Türk turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında bulunuyor.



Milano’nun kuzeyinde bulunan ve ismini kıyısında kurulduğu gölden alan Como şehri ile Garda Gölü’ne ev sahipliği yapan Sirmione kasabası, begonvil ve limon kokulu sokaklarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.



İtalya'nın Po’dan sonra en büyük nehri Adige üzerine kurulan Verona'da, sanatsever turistlerin opera izlemek için yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği ülkenin ikinci büyük amfi tiyatrosu Arena di Verona bulunuyor. Şehir, Shakespeare’in eserine konu olan Romeo ve Juliet’in heykellerine sarılıp fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin uğrak yeri oluyor.



Venedik ise San Marco Meydanı, kiliseleri, kuleleri ve kanallarıyla dünyanın ilgi çekici destinasyonlarından biri olarak Türk turistlerin de tercih ettiği kentlerden birisi oldu.



Çizgi film karakteri Pinokyo ile edebiyatçı Dante’nin memleketi Floransa, resim ve heykel sanatına öncülük eden Rönesans’ın en önemli şehirlerinden biri olarak öne çıkıyor. Duomo ve Senyörler Meydanlarıyla dikkat çeken kentte yapımı 600 yıl süren Santa Maria Novelle Kilisesi, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.



Üzüm bağları ve zeytin bahçeleriyle ünlü Toskana bölgesinin önemli şehirlerinden olan San Gimignano, etrafı surlarla çevrilmiş ve çok iyi korunmuş bir Orta Çağ kasabasıdır.



Siena’da bulunan Campo, Avrupa’nın en büyük Orta Çağ meydanıdır. Şehir, 500 yıldır yapılan Palio at yarışlarıyla meşhurdur.



Türk turistlerin turizm firmaları rehberliğinde en çok tercih ettiği yerler arasında adı Arjantin'in efsane futbolcusu Maradona ile de anılan Napoli kenti yer alıyor.



M.S. 79 yılında Vezüv Yanardağı patlaması sonucu yok olan Pompei’deki yapı ve insan kalıntıları, üstlerini örten kül tabakası nedeniyle günümüze kadar ulaşmıştır.



Başkent Roma'nın sembolü olan tarihi amfitiyatro Kolezyum, tanrıların tapınağı Pantheon ve Aşk Çeşmesi, turistlerin en önemli buluşma noktaları arasında yer alıyor.



Roma'nın içine gömülü bağımsız bir devlet olan 44 kilometrelik Vatikan ise Katolik Hristiyanlığın merkezi olması nedeniyle dini turizmin Avrupa’daki en ilgi çekici noktasıdır.

ntv
Beatrice ve Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mekanlar, tarihe, tutan, İtalyada, ışık


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dekorasyonda Kırmızı Mekanlar MaVi Ev ve Dekorasyon 5 08 Kasım 2023 00:01
Mavi mekanlar / Dekorasyonda mavi renk Beatrice Ev ve Dekorasyon 0 03 Kasım 2023 21:58
İtalya üçüncülüğü kaptı | Hollanda-İtalya maç sonucu: 2-3 DeepSilence Milli Takımlar 0 19 Haziran 2023 00:11
Eli Ekmek Tutan Kimse devriksekiz Trend Sözlük 2 31 Mayıs 2023 16:09
Sen ki, dalgalara kafa tutan yakamoz~ PcChoLik Kendi Kaleminizden 0 27 Aralık 2022 17:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net