Forum Logo




Esrarengiz Kayıp Bir Dünya: Roraima Dağı

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Nisan 2024, 08:35   #1
Çevrimiçi
Esrarengiz Kayıp Bir Dünya: Roraima Dağı




Esrarengiz Kayıp Bir Dünya: Roraima Dağı
Www.TrendForum.Net

Oluşumu 2 Milyar Yılda Tamamlanan ve Tepesi Olmayan Kayıp Dünya Roraima Dağı


Roraima Dağı, Bilim insanlarından hazine avcılarına ve hatta dünyanın en iyi jeologlarına kadar hala dünyada kalan en büyük gizem olmaya devam ediyor. Böylesine eşsiz olan bu muhteşem dağ, milyonlarca yıl önce bıçakla kesilmiş gibi tuhaf bir şekle sahiptir. Roraima Dağı, Venezuela’da bulunan Güney Amerika’daki benzer yapılara kıyasla en büyük oluşumdur. Bu inanılmaz kaya oluşumu; Pakaraima sıradağlarının bir parçasıdır. ilk olarak 1596’da Sir Walter Raleigh tarafından keşfedilmiştir.

Roraima dağının tepesi 31 kilometre karelik düz bir yüzeye sahiptir. Bunun ne kadar büyük olduğu konusunda size bir fikir vermesi için İstanbul şehrinin yüzölçümü 5 küsür kilometre karedir. Roraima dağı yüksekliği 2810 metredir ve çevreleyen şelaleler, onu dünyadaki en inanılmaz jeolojik ve biyocoğrafik nesne yapar. Dağın kendisi, gökten akan ekolojik bir adaya benziyor.

Burada eşsiz bitki ve hayvan türlerini bulabilirsiniz. Roraima Dağı, ulaşılması zor olduğu için henüz keşfedilmemiş birçok alana sahip. Buraya tırmanmak için ya Pakaraima Dağları’na tırmanmalı ve oradan Roraima dağına ulaşana kadar devam etmelisiniz ya da kestirme olarak bir helikopter kullanabilirsiniz.

Bazı insanlar, neredeyse imkânsız görünmesine rağmen dağın dik yüzeyinden tırmanmaya çalıştılar. Ölümle sonuçlanan birçok girişim nedeniyle dağı tırmanmak isteyenlerin yerel makamlardan izin alması gerekiyor. Tarihsel kayıtlara göre, dağa ilk olarak 1884’te Sir Everard Thurn tarafından tırmanıldı.


Arkasındaki Gizem

Roraima Dağı, aynı zamanda dünya tarihindeki en eski kaya oluşumu olduğuna inanılıyor. Jeologlar, şeklinin yaklaşık iki milyar yıl önce tektonik plakaları değiştiren büyük bir deprem tarafından oluştuğunu tahmin ediyorlar.

Yerel kabileler tarafından “Tanrıların Evi” anlamına gelen dağ “tepui” olarak adlandırılır. Roraima Dağı, birçok yerel efsanenin kaynağıdır. Venezuela’daki Gran Sabana’dan gelen Pemon ve Kapon kabileleri; dağın dünyada bulunan tüm meyve ve sebzelerin yeşerdiği bir ağaç olduğu ve bir zamanlar bu efsanevi ağacı çevreleyen denizler tarafından etrafa yayılmış kadim bir ağacın gövdesi olduğunu düşünüyorlar.

Toprakları Makunaima kabileleri tarafından ele geçirildiğinde ağaç kesilmişti. Bu da kültürlerinde büyük sel baskınına neden oldu. Diğer birçok efsanenin yanı sıra; bazıları da bunun doğal olmayan şekli nedeniyle uzaylıların işi olduğuna inanıyor.

Roraima Dağı, birçok film yapımcısı ve dünyaca ünlü yazarlar için ilham kaynağı oldu. Örneğin, Arthur Conan Doyle’un Kayıp Dünyalar kitabında önemli bir rol oynadı. Hatta Avatar filmindeki dünya için ilham kaynağı oldu.


...

ALINTI
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, dağı, dünya, esrarengiz, kayıp, roraima


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Midyat’ta Esrarengiz Cin Düğünü Beatrice Enteresan Olaylar 0 20 Kasım 2023 20:35
Havran’daki esrarengiz mağara BeSte Enteresan Olaylar 3 08 Eylül 2023 09:05
Henüz Sırrı Çözülememiş 12 Esrarengiz Olay DeepSilence Enteresan Olaylar 0 16 Mayıs 2023 13:53
Dünya Kayıp Çorap Gününüz Kutlu Olsun Beatrice Milli Manevi Özel Günler 8 09 Mayıs 2023 23:28
Esrarengiz Mağara-Havran Astrea Enteresan Olaylar 0 15 Nisan 2023 01:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net