Forum Logo




Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")

Ülkemizin ve Dünyanın en Trend Turizm bölgelerini burada görebilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Kasım 2022, 17:52   #1
Çevrimiçi
Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")




Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")
Www.TrendForum.Net

Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")

TrendForum.Net

Kiyomizudera (清水寺, kelimenin tam anlamıyla "Saf Su Tapınağı")





Japonya'nın en ünlü tapınaklarından biridir. Kyoto'nun doğusundaki ormanlık tepelerde Otowa Şelalesi alanında 780 yılında kurulmuş ve adını sonbaharın saf sularından almaktadır. Tapınak aslında Japon Budizmi içindeki en eski okullardan biri olan Hosso mezhebi ile ilişkiliydi , ancak 1965'te kendi Kita Hosso mezhebi oluşturdu. 1994 yılında tapınak UNESCO dünya mirası listesine eklendi .



Kiyomizudera en iyi , aşağıdaki yamaçtan 13 metre yükseklikte ana salonundan çıkan ahşap sahne ile bilinir . Sahne, ziyaretçilere , ilkbahar ve sonbaharda renkli bir denizde ve aynı zamanda uzaktaki Kyoto kentinde ortaya çıkan çok sayıda kiraz ve akçaağaç ağaçlarının güzel bir manzarasını sunar . Sahne ile birlikte çivi kullanılmadan inşa edilen ana salon, tapınağın birincil ibadet nesnesini, on bir yüzlü küçük bir heykeli, bin silahlı Kannon'u barındırıyor.




Kiyomizudera'nın ana salonunun arkasında , sevgi ve çöpçatanlığın tanrısına adanmış bir tapınak olan Jishu Tapınağı bulunur . Tapınağın önünde 18 metre arayla yerleştirilmiş iki taş vardır. Gözleriniz kapalıyken birinden diğerine giden yolu başarılı bir şekilde bulmanın, sevgi bulmada şans getirdiği söylenir. Birinin sizi bir taştan diğerine yönlendirmesini de sağlayabilirsiniz, ancak bu, aşk hayatınızda da bir araca ihtiyaç duyulacağı anlamına gelir.

Otowa Şelale Kiyomizudera ana salonun tabanında yer almaktadır. Suları üç ayrı akıma ayrılır ve ziyaretçiler onlardan içmek için uzun kutuplara bağlı bardakları kullanırlar. Her derenin suyunun farklı bir yararı olduğu söylenir, yani uzun ömürlülük, okulda başarı ve şanslı bir aşk hayatı. Bununla birlikte, her üç dereden içme içmek açgözlü olarak kabul edilir.




Geniş tapınak alanlarındaki diğer yapılar , ana salona daha küçük ölçekte benzeyen ve aynı zamanda bir sahneye sahip Okunoin Salonu'nu içerir . Okunoin'in yakınında Shaka Buddha (tarihi Buda) ve Amida Buddha'ya adanmış salonların yanı sıra, çocukların ve gezginlerin koruyucusu Jizo'nun yaklaşık 200 taş heykeline sahip küçük bir salon bulunmaktadır. Üç katlı Koyasu Pagodası tapınak alanlarının en güney ucundaki ağaçlar arasında duruyor ve ziyaretin kolay ve güvenli bir doğum getirdiği söyleniyor.



Kiyomizudera'nın girişinin etrafında, ücretli alanın dışında, vermilyon üç katlı pagoda, sutralar için bir depo, büyük giriş kapıları ve Buda'nın annesine adanmış ve küçük bir girişe karşı duran Zuigudo Salonu da dahil olmak üzere çeşitli tapınak binaları bulunmaktadır. ücret bir anne rahmini sembolize zifiri siyah bodrumda dolaşabilirsiniz.





Kiyomizudera ziyaret eğlenceli bir kısmı olan yaklaşımı için tapınağa dik ve atmosferik meşgul yolları boyunca Higashiyama İlçesi . Bölgedeki birçok mağaza ve restoran yüzyıllardır turistlere ve hacılara hitap etmektedir ve satışa sunulan ürünler Kiyomizu-yaki çömlekleri, tatlılar ve turşular gibi yerel spesiyalitelerden standart hediyelik eşya setine kadar uzanmaktadır.

Higashiyama bölgesi, Kiyomizudera, Yasaka Tapınağı ve bölgedeki diğer tapınaklarla birlikte, Mart ayı ortasında düzenlenen yıllık Hanatoro etkinliği sırasında özel akşam aydınlatmaları yapıyor . Kiyomizudera , Kasım ayının ikinci yarısında sonbahar yaprağı mevsiminde de özel aydınlatmalara sahiptir .










Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
&#&#&#, anlamıyla, kelimenin, kiyomizudera, saf su tapınağı, tam


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bayon Tapınağı, Kamboçya Beatrice Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Kasım 2022 19:20
"Uyuşturucu" tartışması alevleniyor! Soylu "İspat etmezsen namertsin" dedi Zeytin Ülkemizden Haberler 1 01 Kasım 2022 16:43
Russell: "Zorluklardan sonra başarının tadı "çok daha tatlı" olacak" KoJiRo Formula 1 0 27 Haziran 2022 19:51
"Ferrari'nin dayanıklılık problemini çözme isteği başarılı olmadı" KoJiRo Formula 1 0 14 Haziran 2022 05:04
Bottas, güçlü başlangıcın ardından Alfa Romeo ile "mutlu" KoJiRo Formula 1 0 03 Haziran 2022 20:52




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net