Forum Logo




Rusya, Eurovision'u kazanan Ukraynalı şarkıcı Jamala'yı arananlar listesine aldı

Ünlülerin dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Astrea

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Kasım 2023, 01:34   #1
Çevrimiçi
Rusya, Eurovision'u kazanan Ukraynalı şarkıcı Jamala'yı arananlar listesine aldı




Rusya, Eurovision'u kazanan Ukraynalı şarkıcı Jamala'yı arananlar listesine aldı
Www.TrendForum.Net

Rusya, Eurovision'u kazanan Ukraynalı şarkıcı Jamala'yı arananlar listesine aldı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarından dolayı Türkiye'ye sığınan 2016 Eurovision birincisi Jamala, askeri orduyu eleştirdiği için Rusya'da aranan suçlular kategorisine eklendi.
Rus medyası, Rusya'nın 2016 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan ve ülkesinde yaşanan saldırılardan dolayı ailesiyle Türkiye'ye gelen Ukraynalı şarkıcı Jamala'yı arananlar listesine aldığını bildirdi.

RUS ORDUSU HAKKINDA YALAN HABER YAYDI İDDİASI
Mediazona adlı Rus haber sitesine göre Rusya'da bir mahkeme geçen ay, gerçek adı Susana Jamaladinova olan şarkıcı hakkında gıyaben tutuklama kararı çıkardı. Kırım Tatarı Jamala, Rus ordusu hakkında "yalan bilgiler yaymakla" suçlanıyor. Rus Telegram kanalı Shot ise Jamala'nın arananlar listesine eklenmesinin nedeninin, Rusya'nın Ukrayna'nın Buça kasabasında geçen yıl sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlara yönelik paylaşımları olduğunu bildirdi. Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça'da sivillerin askerlerince katledildiği iddialarının "yalan" olduğunu savunuyor.



ÜLKESİNİ TERK ETMİŞTİ
Halen Avustralya'da olan Jamala, Rusya'da arananlar listesine eklenmesine Sydney Opera Binası'nın önünden paylaştığı bir Instagram hikayesi ile tepki gösterdi. Jamala, hakkındaki haberin linkini, eliyle yüzünü kapatan kadın emojisi eşliğinde paylaştı. 40 yaşındaki şarkıcı, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından, geçen yıl ailesiyle birlikte ülkesini terk etmişti.

"TÜRKİYE'YE MÜLTECİ OLARAK GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEZDİM"
eşi ve iki çocuğuyla İstanbul'a gelip sığınma talep eden şarkıcı, "Türkiye'ye mülteci olarak geleceğim hiç aklıma gelmezdi. Eşim 24 Şubat sabah saat 05.00'te bomba seslerinde uyandırdı ve Kiev üzerinde bomba saldırısı olduğunu söyleyerek uyandırdı. Baştan ne yapacağımı bilemedim. Çok kararsız kaldık. Çocuklarımı toplayıp sığınaklara indik. Sonrası iki kez tekrar siren uyarısı geldi ve biz tekrar sığınaklara inmek zorunda kaldık. Akşam saatlerine doğru biz anladık ki tüm Ukrayna kuşatılmış ve her taraftar farklı şehirlerde bombalar sesi duyuluyor. Biz Kiev'i terk etmek zorunda kaldık. Batı Ukrayna bölgesine kaçmak zorunda kaldık" demişti.



EUROVISION'U KAZANMIŞTI
Jamala, 7 yıl önce Eurovision Şarkı Yarışması'nı İngilizce ve Tatarca söylediği "1944" adlı şarkıyla kazanmıştı. Şarkı, 1940'larda yaklaşık 200 bin Kırım Tatarı'nın Nazilerle işbirliği yaptıkları iddiasıyla dönemin Sovyetler Birliği lideri Joseph Stalin'in emriyle anavatanlarından sürgün edilmesini konu alıyordu. Rusya, Ukrayna toprağı Kırım'ı 2014'te ilhak etmiş; Jamala ise Kremlin'e tepki göstererek, uluslararası kamuoyunda Müslüman Kırım Tatarlarının açık sözlü bir destekçisi olmuştu.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Beatrice bunu beğendi.
__________________
..




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.



sağ tarafımda davam sol tarafımda rap var...

Gecem itilaf devletleri
Sanki ben, İstiklal Marşı'yım



 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aldı, arananlar, eurovisionu, jamalayı, kazanan, listesine, rusya, ukraynalı, şarkıcı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ABBA'dan 'Eurovision'da sahne alacaklar' iddialarına yanıt DeepSilence Müzik ve Video Dünyası 0 28 Mayıs 2023 16:27
Rusya, İsveçli 5 diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etme kararı aldı Zeytin Dünyadan Haberler 0 25 Mayıs 2023 16:04
Kartal Adam Ounas'u listesine aldı KoJiRo Beşiktaş 0 28 Haziran 2022 20:41
Rusya, Krasnıy Liman şehrinin kontrolünü ele aldı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 28 Mayıs 2022 20:18
Prens Charles'dan Romanya’daki Ukraynalı mültecileri ziyaret KoJiRo Dünyadan Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net