Forum Logo




vBulletin 3.8 Responsive Tema: vBootstrap

vBulletin eklentiler, vBulletin temaları ve kaliteli vBulletin destek paylaşımlarına ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Regex
  • 1 Post By compedan
  • 1 Post By Regex

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Kasım 2023, 21:19   #1
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
vBulletin 3.8 Responsive Tema: vBootstrap




vBulletin 3.8 Responsive Tema: vBootstrap
Www.TrendForum.Net

vBulletin 3 için responsive'in ne kadar zor olduğunu anlatmama gerek yoktur sanırım. Tüm class'leri yeni baştan oluşturup kodlamak, mobil uyumlu hale getirmek oldukça meşakkatli olduğundan yıl olacak 2024 ve hâlâ daha vBulletin 3 için doğru düzgün bir responsive tema yapılamadı. Bu konuda en kullanışlı çalışmayı kullanıcılarına R10 sundu. Onlar da zaten sistemi iyiden iyiye geliştirdi, vBulletin ile pek bir alakası kalmadı; ama tek güzel yanı altyapı hâlâ vB 3 olduğu için nostalji yaşamak istersek R10 Default'a geçebiliyoruz.

Konuyu fazla dağıtmadan, bu tema Rus bir geliştirici (ssmol) tarafından zamanında ücretsiz paylaşılmış bir temadır. vBulletin 3 üzerinde bazı değişiklikler yapılmış ve Twitter Bootstrap entegre edilerek mobil uyumlu hale getirilmiştir.

Temanın eksiklikleri yok mu? Var tabii ki. Zamanında denedim. İstatistik eklentisinin vs. sağlıklı çalışabilmesi için üzerinde epey oynanması, kod bilgisi ve geliştirilmesi gerekiyor. Ancak yine vBulletin 3 ile ilgili en büyük handikaplardan biri, alışkın kullanıcı kitlesinin responsive temaları sevmeyişi. Zamanında bu tema üzerinden Cry dostumla birlikte giderek 2021'deki bir projemde kullanışlı bir yapı inşa etmiş olmamıza rağmen insanlar yine alternatif olarak sunduğumuz default temayı kullanmışlardı. İşte tüm bu nedenlerle halihazırda hâlâ TrendForum.Net'te de maalesef mobil uyumlu olmayan, varsayılan vBulletin 3 görünümünden çok fazla uzaklaşılmamış bir tema tasarımıyla faaliyet gösteriyoruz.

Bu kadar olumsuzluk belirttin, yani bu tema işimi görmez mi?
Elbette ki görür. Yıl olacak 2024 ve artık mobil uyumlu olmayan sitelerin SEO tarafında da çok bir şansları yok ne yazık ki. Bu yüzden özellikle Google trafiğine oynayacak ve ileriye dönük hedefler gerçekleştirecekseniz, genel forum kitlesi gibi default vBulletin 3'e alışkın bir kitleniz olmadığını düşünüyorsanız, özellikle kategorik forumların mutlaka bunu geliştirmesini öneririm.
  • Ekteki dosyayı indirin.
  • vBootstrap.xml'i tema yükle bölümünden içe aktarın. Yapımcı; 3.8.9 üzerinde temayı geliştirmiş, ancak 3.8.0 ile 3.8.11 sürümleri arasında tüm sürümlerde sorunsuz çalışır. Bu yüzden kurarken tema sürümünü yoksay seçeneğini evet olarak seçmeyi unutmayın.
  • İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyadan çıkan; bootstrap ve images klasörlerini de forum sitenizin kurulu olduğu ana dizine FTP'den ya da hosting hesabınızın kontrol panelindeki dosya yöneticisinden upload etmeyi unutmayın.

Temanın demosu yok, var olan Rusça demo kapanmış. Bu yüzden ekran görüntüsü ya da link bırakamıyorum. İlerleyen günlerde localhost üzerinde ya da herhangi bir forum dizininde kurma imkanım olursa ekran görüntüleriyle önizleme ekleyeceğim.
Sunucumuza eklenmiş dosya
Dosya tipi: zip VBootstrap.zip (492.9 KB (Kilobyte), Eklenti toplamda 9 kez indirilmiştir.)
compedan bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Kasım 2023, 21:40   #2
Çevrimdışı
Bronze Üye
Yanıt: vBulletin 3.8 Responsive Tema: vBootstrap




Çoğu sorununu çözmüştüm ama dokunulması gereken çok yer var, onlarda çözülürse tadından yenmez , başımdaki kalabalık işleri atar atmaz ilgileneceğim tekrar.
Regex bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Kasım 2023, 21:54   #3
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: vBulletin 3.8 Responsive Tema: vBootstrap




compedan kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Çoğu sorununu çözmüştüm ama dokunulması gereken çok yer var, onlarda çözülürse tadından yenmez , başımdaki kalabalık işleri atar atmaz ilgileneceğim tekrar.

Bu senin bana gönderdiğin değil dostum, prensip olarak başkasının geliştirdiği ve ona özel olan bir şeyi -sen istesen dahi- ben paylaşmam. Bu Rus geliştiricinin direkt ilk downloada sunduğu hali. Sen istersen kendi geliştirdiğini kendin paylaşabilirsin.
compedan bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
responsive, tema, vbootstrap, vbulletin, vbulletin iphone tema, vbulletin mobil tema, vbulletin responsive tema, vbulletin search console


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
vb3 mobil tema compedan vBulletin 7 10 Temmuz 2023 16:35
Wordpress Tema Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler DeepSilence Wordpress 0 29 Haziran 2023 01:21
XenForo 2 - Tema Yükleme ve Varsayılan Olarak Ayarlama DeepSilence XenForo 0 26 Haziran 2023 01:25
Tumblr Backgrounds, Tumblr Temalar, Flower Tema, Flowers Backgrounds, Çiçekli Arka Planlar Astrea Wallpaper Dünyası 5 10 Nisan 2023 00:08
Vbulletin Asi Ruh Trend Sözlük 1 29 Mart 2023 16:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net