Forum Logo




Stomach Vacuum Hareketi Nedir? Stomach Vacuum Hareketi Nasıl Yapılır?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Mayıs 2023, 18:23   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Stomach Vacuum Hareketi Nedir? Stomach Vacuum Hareketi Nasıl Yapılır?




Stomach Vacuum Hareketi Nedir? Stomach Vacuum Hareketi Nasıl Yapılır?
Www.TrendForum.Net

Stomach Vacuum Hareketi Nedir ? Stomach Vacuum Hareketi Nasıl Yapılır ?
www.trendforum.net

karın sıkmak zayıflatır mı -karın sıkma hareketi- karın sıkmak kas yapar mı -stomach vacuum hareketi
Karın Vakumu hareketi gerçekten, bilmeyenlerin ve yeni haberdar olanların “ben neden bunu daha önce bilmiyormuşum” dediği, bilenlerin ise “Aaaa kesin artık yapmam lazım” deyip, nedense yine yapmayı unuttukları(!), ne bir ekipman ne de bir mekan gerektiren, kısa zamanda sizi kesinlikle daha sıkı ve daha ince bir bele kavuşturacak… altın değerinde bir harekettir.

Bu yüzden, bilmeyenlere tanıştırmak, bilenlere de hatırlatmak adına, konuyu tekrar ana sayfaya taşıyoruz. Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bu sefer sonunda es geçmeyin ve ilk Karun Vakumu’nuzu deneyin. Pişman olmayacaksınız!

Şimdi sizlerle P90X-Türkiye Blog’unun belki de gelmiş geçmiş en işlevsel ve faydalı yazılarından birini paylaşacağız… Büyük ihtimalle daha önce “Stomach Vacuum” sözünü duymadınız. Çünkü aslında neredeyse, kadın-erkek bir çok dümdüz karına sahip insanın belki de kendine sakladığı bir “sır” bu!

Öyle ki, bir pişmanlığım olan “keşke P90X ile daha erken tanışsaymışım”ın yanı sıra bana “keşke Karın Vakumu hareketinden daha önce haberdar olsaymışım” dedirtecek kadar başlı başına etkili bir hareket.

Önce Stomach Vacuum nedir, onu açıklayalım. Karın kası sadece 6-pack’lerden oluşmaz. Böyle zannedenlerin, iyi bir vücut yapıp yağ oranlarını düşürseler bile, karınlarını kasmadıkları zamanlarda hala göbeklerinin dışarı çıkık olmasının sebebi de budur (bu hataya düşen profesyonel vücut geliştirmecileri bile fazlasıyla görebilirsiniz. Bakınız: Hamile Bodybuilder’cılar…). Karın Vakumu egzersizi ise, adını pek fazla duymadığınız iç karın duvarı kası olan “Transversus Abdominis”i hedef alır. İşte bu genellikle gözden kaçırılan iç karın duvarını çalıştırmanız, merkez bölgenizi güçlendirecek, duruşunuzu düzeltecek, iç organlarınızı dahi koruyacak ve belki de en ilgilendiğiniz nokta… sizi dümdüz duran bir karına kavuşturacaktır.

En iyi yanı ise, bu egzersizin her an her yerde yapılabilmesi. Sınıfta otururken, araba kullanırken, ATM kuyruğu beklerken, masabaşında çalışırken… vs. Şimdi son olarak, hareketin nasıl yapıldığını açıklayalım. Karın Vakumu hareketini temelde 3 farklı yolla uygulayabilirsiniz.

1. Yöntem: Oturarak



Bu yöntemde, başlangıç pozisyonu olarak ellerinizi bacaklarınızın üzerine koyarak “rahat pozisyona” geçin. Sonrasında, göğsünüzü de şişirerek olabildiğince derin nefes alın. Asıl olay nefesinizi verirken gerçekleşecek.

Nefesinizi yavaşça verirken, karnınızı içeri çekmeye başlayın. Öyle ki, göbek deliğinizi sırtınıza ya da omurganıza değdirmeye çalıştığınızı hayal edin. Karnınız olabildiğince içeri çekildikten sonra, bu pozisyonu koruyarak nefes alıp vermeye devam edebilirsiniz; hareket boyunca nefesinizi tutmanız gerekmez. Sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Karnınızı bu şekilde içeride tutmaya (vakum efekti) 20 saniye ile başlayabilirsiniz. Ustalaştığınızda 60 saniyeye kadar çıkabilirsiniz.

2. Yöntem: Ayakta



Ayakta Karın Vakumu hareketi de, prensipte oturarak yapılandan farklı değildir. Başlangıç pozisyonunda ellerinizi iki yanınıza koyabileceğiniz gibi, karın içeri çekmede daha iyi destek alabilmek için belinizin yanlarına ya da fotoğrafta olduğu gibi birini öne diğerini arkaya da koyabilirsiniz.

Yine aynı şekilde önce olabildiğince derin nefes alarak, ardından yavaşça nefesinizi verirken karnınızı olabildiğince içeri çekmek yöntemiyle hareket uygulanır. Kaburgalarınız ne kadar belli oluyorsa, karnınızı o kadar iyi geriye çekiyorsunuz demektir. Yine en az 20 saniye kadar bu pozisyonu koruyarak ardından başlangıç pozisyonuna dönün.

3. Yöntem: Yerde



Karın Vakumu hareketinin göstereceğimiz üçüncü ve son yöntemi sizlere biraz tanıdık gelebilir. Bu yöntem, P90X yapanların da alışık olduğu “Cat Stretch – Kedi Esnemesi” hareketinin aynısıdır. Yoga’dan Esneme DVD’sine, hatta çoğu ağırlık antrenmanı egzersizlerinin esneme segmentinde karşınıza çıkacaktır. Eğer daha önce nizami yaptığınızdan emin değilseniz, şimdi öğrenmenin tam zamanı.

Başlangıç pozisyonunda dizler kalçanın, avuç içleri ise omuzların tam altında. Olabildiğince derin bir nefes aldıktan sonra, yine karının yavaşça sırta doğru çekilmesi ile gerçekleştirilir. P90X videolarında Tony’nin yaptığı gibi, nefesinizi verirken, sırtınıza yukarı doğru kavis de verebilirsiniz (ürkmüş bir kedinin pozisyonunu düşünün).

Ve Son…

İşte “Stomach Vacuum – Karın Vakumu” hareketi her zaman, her yerde, her şekilde kolaylıkla uygulayabileceğiniz, karnınızın iç duvarlarını çalıştırarak sizi arzuladığınız dümdüz bir karına kavuşturabilecek harika bir yöntemdir. Yukarıda anlatılan metotlardan dilediğinizi uyguladığınızda en geç 3 hafta içerisinde gözle görülür çok ciddi sonuçlarını görebileceğinize emin olabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hareketi, nasıl, nedir, stomach, vacuum, yapılır


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Müzede sanat eseri olarak sergilenen muzu yedi! Bir sonraki hareketi daha bomba BBQ SAUCE Dünyadan Haberler 3 01 Mayıs 2023 22:05
Kediler Neden Masaja Benzer Yoğurma Hareketi Yapar? Zeytin Hayvanlar Alemi 4 24 Nisan 2023 08:46
İlhan Mansız'ın Gökkuşağı Hareketi Çalımı Asi Ruh Trend Sözlük 1 13 Mart 2023 11:03
Kerem Aktürkoğlu'nun gol sevincinde yaptığı hareketi taraflı tarafsız herkes ayakta alkışladı Beatrice Galatasaray 1 13 Ocak 2023 22:56
Dünya Kupası ile poz veren Nusret'in hareketi olay oldu! Angel Di Maria'nın bakışına dikkat Zeytin Dünyadan Haberler 2 19 Aralık 2022 10:53




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net