Forum Logo




Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Mayıs 2022, 12:06   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?




Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?
Www.TrendForum.Net

Gözeneklerin kir ve ölü hücreler ile tıkanması sonucunda oluşan siyah noktalar birçoğumuzun muzdarip olduğu konulardan biri. Tıkanan gözeneklerdeki yağ sertleştiğinde, ölü hücrelerin ve bakterilerin yüzeye çıkarak oksitlenmesine yani siyah noktaların oluşmasına neden olur. Özellikle burun kanatlarında yoğun görülen siyah noktalar, küçük şişlikler ve siyah görünümleri ile estetik açıdan hoş görünmüyor. Peki evde doğal yöntemlerle siyah noktalardan nasıl kurtulabileceğinizi biliyor musunuz? İşte evde bulunan malzemelerle siyah noktaları geçirebileceğiniz doğal yöntemler:

SİYAH NOKTA NEDİR?

Gözeneklerin genişlemesi ve tıkanması sonucu oluşan noktacık görünümüne siyah nokta denir. Bu görüntü başta beyaz renk iken, oksijenle temas etmesiyle gri ve siyah renge dönüşür. Siyah noktalar daha çok burun ve T bölgesi gibi gözeneklerin daha açık ve geniş olduğu bölgelerde görülür.

Kadınlarda regl döneminin öncesinde hormon değişikliklerine bağlı olarak siyah noktalarda artış görülür. Bunun beraberinde cilt hassasiyeti olan kişilerin yaz günlerinde güneş ışığına aşırı maruz kalması, ergenlik dönemi, çok sık kozmetik ürünler kullanmak da siyah nokta oluşmasına yol açan etkenler arasında.

BURUNDAKİ SİYAH NOKTALARI GEÇİREN DOĞAL YÖNTEMLER

Kadınların ve erkeklerin ortak sorunu olan siyah noktalardan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Evde doğal malzemeler kullanarak siyah noktalardan kurtulmak mümkün! Evde yapacağınız maske ve peelingler, ölü cilt hücrelerinin temizlenmesini sağlayarak siyah noktaları giderir. Öyleyse burundaki siyah noktaları temizleyecek doğal yöntemlere gelin birlikte göz atalım:

1) KARBONAT

1 tatlı kaşığı karbonatı biraz su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Yüzünüzü ılık su ile güzelce yıkayın. Ardından burnunuzun üzeerine ve siyah noktaların olduğu bölgelere bu karışımı sürün. 3-4 dakika bekleyin. Son olarak dairesel hareketlerle masaj yaparak karbonatı cildinizden arındırın ve soğuk su ile durulayın.

2) YUMURTA AKI MASKESİ

Siyah noktalar için en etkili yöntemlerden biri peeling. Bunun için 1 adet yumurta akını ve 1 yemek kaşığı toz şekeri çırpın. Karışımı yüzünüze ve burnunuzun üzerine uygulayın.15-20 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık su ile yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayın. Düzenli olarak uyguladığınızda siyah noktaların oluşumuna neden olan geniş gözeneklerin sıkılaştığını ve temizlendiğini fark edeceksiniz.

3) KİL MASKESİ

Cildi temizleyip sıkılaştıran yöntemlerden biri de kil. Yeşil kili aktardan temin edebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı yeşil kil, 2 çay kaşığı saf gül suyu, birkaç damla çay ağacı yağını karıştırın. Makyajdan arınmış temiz cildinize ve burnunuzun üzerine bu karışımı uygulayın. 15-20 dakika bekletin. Maskeyi temizlerken parmaklarınızla dairesel hareketler çizerek ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1-2 kez cildinize uygulayın. Bu maskeyi birkaç kez yaptıktan sonra burnuzun siyah noktalardan arındığına şahit olabilirsiniz.

4) JELATİN MASKESİ

Kıl folikkülerinin, ölü hücrelerin ve yağın tıkanmasıyla oluşan siyah noktalardan jelatin maskesi ile de kurtulabilirsiniz. Ancak jelatinin aromalı olmamasına dikkat edin. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı toz jelatin ve 1,5 yemek kaşığı sütü ekleyin ve karıştırın. Karışımı mikrodalgaya atın 9-10 saniye ısınmasını bekleyin. Karışım akışkan kıvamda oluyor. Bu karışımı burnunuzun üzerine yahut siyah noktaların bulunduğu bölgeye sürün. Maske kuruyuncaya kadar karışımı cildinizde bekletin. Ardından maskeyi elinizle yüzünüzden soyabilirsiniz.

5) MISIR UNU MASKESİ

Kötü bir görünüme sebebiyet veren siyah noktalardan mısır unu ile de kurtulabilirsiniz. Mısır ununun ciltteki gözeneklerin içinde bulunan fazla yağ ve kiri arındırma özelliği bulunur. 1 yemek kaşığı mısır ununu bir miktar süt ile karıştırın. Karışımı siyah noktalarınızın olduğu bölgeye sürün ve dairesel hareketler masaj yapın. Birkaç dakika masaj yaptıktan sonra yüzünüzü durulayın.

6) YULAF MASKESİ

Burnu siyah noktalardan arındıran yöntemlerden biri de yulaf maskesi. 1 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. İçerisine 1 tatlı kaşığı kadar da zeytinyağı ilave edin. Ardından siyah noktalarınızın olduğu bölgelere bu karışımı pamuk yardımı ile sürün. 25 dakika bekleyin ve yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi haftada 1-2 kez cildinize uygulayarak siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Mayıs 2022, 12:25   #2
Çevrimiçi
Gold Üye
Yanıt: Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?




kek tarifi gibi maske tarifi
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Mayıs 2022, 13:13   #3
Çevrimiçi
Yanıt: Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?




AylakAdam kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
kek tarifi gibi maske tarifi

Kekten soğudum şuan
Lews Therin bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Mayıs 2022, 13:55   #4
Çevrimiçi
Gold Üye
Yanıt: Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?




Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


Kekten soğudum şuan

Siyah noktaları da çerek otu niyetine serpiştiriyoruz
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 23 Mayıs 2022, 14:16   #5
Çevrimiçi
Yanıt: Burundaki siyah noktalar evde nasıl geçer?




AylakAdam kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Siyah noktaları da çerek otu niyetine serpiştiriyoruz

Yaa
Lews Therin bunu beğendi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
burundaki, evde, geçer, nasıl, noktalar, siyah


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Evde yapabileceğiniz romantik aktiviteler Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 6 08 Ekim 2022 10:57
Siyah beyaz günleriniz hiç oldu mu? Never Give Up Kafamıza Göre 7 30 Eylül 2022 01:44
Kar küresi nasıl yapılır? Evde kavanozdan kar küresi yapımı Roronoa Zoro Hobi ve Uğraşlar 1 06 Haziran 2022 12:13
Uç Noktalar Never Give Up Never Give Up 0 11 Mayıs 2022 02:38
Evde spor yapmışımdır Beatrice Komedi ve Mizah 2 06 Mayıs 2022 14:43




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net