Forum Logo




Prison Break Hakkında Az Bilinen 20 Gerçek


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2024, 18:50   #1
Çevrimiçi
Prison Break Hakkında Az Bilinen 20 Gerçek




Prison Break Hakkında Az Bilinen 20 Gerçek
Www.TrendForum.Net

2005 yılında yayımlanmaya başlayan ve kısa zamanda televizyon tarihinin unutulmazları arasına yerleşen Prison Break 2009’da 4. sezonu ile ekranlara veda etmişti. Ancak oldukça sevilen yapım sekiz yılın ardından 2017’de 5. sezon ile yola devam etmişti. Priskon Break 6. sezon bekleyen izleyiciler ise henüz aradıkları cevabı bulamadı.
Yeni bir sezon gelecek mi ve keşke her şey 4. sezon ile sona erseydi arasında kalanları ise dizinin geçmişine dair bir yolculuk bekliyor!


İşte Prison Break Hakkında Az Bilinen Gerçekler

Dizi Uzun Soluklu Olamayacağı Gerekçesiyle Başlamadan Önce Reddedilmişti

1. Prison Break’i 2005 ve 2009 yılları arasında yayımlamış olan Fox, dizinin uzun dönemde başarılı olup olmayacağı konusundaki tereddütleri sebebiyle 2003 yılında diziyi geri çevirmişti.




2. Dizideki Fox River Eyalet Hapishanesi gerçek hayatta Joliet Islah Merkezi’ dir. Illinois eyaletinin Joliet şehrinde bulunan bu merkez 1558 yılında açılmış ve 2002 yılının şubat ayında kapanmıştır. Merkez birinci sezon çekimlerinde kullanıldı ve ikinci sezonun kısa bir bölümünde yer aldı.


Dizide Kullanılan Hücrelerden Birisi Gerçek Bir Seri Katile Aitti

3. Birinci sezon boyunca kullanılan hücrelerden biri John Wayne Gacy isimli bir seri katile aitti. Gacy’nin hücresinde Dominic Purcell’ın canlandırdığı Lincoln Burrows karakteri kalıyordu. Set ekibinden bazı kişilerin kendisini rahatsız hissettiği ve bu yüzden hücreye girmediğine dair de haberler de bulunuyor. Ancak Purcell kendi sahnelerinin çekimi için en uygun yerin orası olduğunu söylüyordu.






John Wayne Gacy 4. Fox River aslında bir nehir. Western Chicagoland’den Joliet’e kadar uzanıyor.


Prison Break Dünya Çapında Kimi Hapishanelerde Yasaklandı

5. Prison Break dünya çapında en az 13 hapishanede yasaklandı. Sebebi ise dizinin eğitici bir program olarak görülmesiydi.

6. Michael Scofield için Wentworth Miller’ın seçilmesi dizi çekimlerinin başlamasından sadece bir hafta önce gerçekleşti.




Wentworth Miller O Meşhur Dövmenin Çizimi 4.5 Saat Sürüyordu

7. Makyözlerin Michael’ın ünlü dövmesini çizmesi tam dört buçuk saat sürüyordu.

8. Michael Scofield’ın dövmesini tasarlayan Tom Berg, gerçekte yapılsa dövmenin yirmi bin dolar tutacağına ve yaptırmanın yaklaşık olarak dört yıl süreceğine inanıyor.


9. Lincoln karakteri için Johnny Messner ve Eric Dane ön plandaydı. Ancak yapımcılar ikisi arasında karar veremediler ve arayışlarına devam ederek Dominic Purcell’da karar kıldılar.

10. Prison Break bittikten sonra Wentworth Miller ve Dominic Purcell beraber çalışmaya devam etti. İkili The Flash dizisinde bir araya geldi ve Captain Cold ile Heat Wave karakterlerini canlandırdı. Ayrıca The Flash dizisinin yazarları Prison Break’e üstü kapalı pek çok gönderme de yapmakta.
Prison Break Dizisinin Sadık Karakterlerinden Sadece 2’si Hiç Hapse Girmedi

11. Dizinin dört sezonu boyunca on yedi karakter sürekli olarak yer alıyordu. Bunlardan sadece ikisi hapse girmedi: Veronica Donovan (Robin Tunney) ve Sofia Lugo (Danay Garcia).


- Reklam -

12. Sarah Wayne Callies’in canlandırdığı Doktor Sara Tancredi’nin ilk sezonda ölmesi planlanıyordu. Ancak izleyici karakteri sevince yazarlar da hikâyede değişiklik yaptı.
Sözleşme Sorunları Yapımın Başına Dert Açtı

13. Sarah Wayne Callies’in sözleşmesinde yaşanan sıkıntıların sonucunda Sara Tancredi karakteri diziden çıkarıldı. Üçüncü sezonun başında oğlunu ve Sara’yı Şirket’ten kurtarmaya çalıştıktan sonra Lincoln Sara’nın başını bir kutu içinde buldu. Sara’nın ölmesine hayranlar öfkelendi ve karakter dördüncü sezonda geri getirildi.

14. Lincoln Burrows ve Theodore “T-Bag” Bagwell isimlerini Amerikan Başkanları Abraham Lincoln ve Theodore Roosevelt’ten aldı.

15. Rockmond Dunbar’ın canlandırdığı Benjamin Miles “C-Note” Franklin aslında sadece iki bölümde yer alacaktı ama o da sürekli karakterler arasında yer aldı.
Dizinin Gardiyanı Eskiden Hapis Yatmıştı

16. Gardiyan Henry Pope’u canlandıran Stacy Keach ise gerçek hayatında hapiste yattı. 80’lerde İngiliz hapishanesinde altı ay geçiren Keach, Pope performansını kendi eski gardiyanından yola çıkarak oluşturdu.


17. Dizide sürekliliğin eksik olmasından dolayı Micheal Scofield’ın gerçek doğum tarihini söylemek güç. Örneğin pilot bölümünde form dolduran Michael doğum tarihine 9 Ağustos 1978 yazıyor. Ancak Lincoln annesinin Michael’a hamile olduğu bir fotoğrafını buluyor ve bir hata olduğunu, Michael’ın 1976’da doğduğunu söylüyor. Son olarak da dördüncü sezonun yirmi ikinci bölümünde Michael’ın mezar taşında 10 Ağustos 1974 tarihinin yazdığını görüyoruz.

18. 2007 yılında Prison Break: Cherry Hill isimli bir yan dizi yapılması planlanıyordu. Ev hanımı olan Molly’nin hapishaneye düşmesini konu alacaktı. Ancak 2007 ve 2008’de Hollywood’da yazarların grev yapmasından dolayı proje gerçekleşmedi.
Prison Break Gerçek Hayattan Esinlenmişti

19. Prison Break’in konusu hatalı sonuçlanan bir davadan etkilenen iki kardeş üzerineydi. Donald Hughes adlı bir kişi de kardeşi Robert’ı 1960’larda hapishaneden kaçırmayı başardığını ve dizinin kendileri hakkında olduğunu iddia etti.


20. Dizi Rusya’da Pobeg ismiyle yeniden çekildi. Pek çok sahne ve konuşma bire bir aynıydı.


kaynak: kayiprihtim
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilinen, break, gerçek, hakkında, prison


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gerçek Bir Müzik Efsanesi Metallica Hakkında 9 Gerçek: Nasıl Oldu da Grup Bir Gazete İlanıyla Kuruldu? Zeytin Müzik ve Video Dünyası 1 15 Kasım 2023 17:04
Doğum Kontrolü Hakkında Yanlış Bilinen 10 Şey Beatrice Kadın Sağlığı 0 06 Kasım 2023 15:43
Değeri Yıllar Sonra Anlaşılan ve Hakkında Çok Az Şey Bilinen ‘İnci Küpeli Kız’ Tablosu Hakkında 8 Şaşırtıcı Gerçek Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 08 Mart 2023 15:49
prison break Beatrice Trend Sözlük 10 15 Kasım 2022 22:36
Demans Hakkında Doğru Bilinen 11 Yanlış DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:33




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net