Sebzeli Zeytinyağlı Enginar
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Ana vatanı Etiyopya olarak bilinen enginar, ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz'de yetiştirilir. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlayan bu besin, Fransız ve İtalyan mutfaklarında da sık sık tercih edilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında haftada en az iki kez tüketilmelidir. Et ve sebze yemeklerinde yer verilen enginar, besin değeri bakımından zengin olan yemekler arasındadır. Sebzeli Zeytinyağlı Enginar için Malzemeler 5 enginar 2 soğan 2 havuç 2 patates 1 su bardağı bezelye 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Sebzeli Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır Öncelikle soğanları ve havuçları küp küp doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Doğradığınız soğan ve havuçları pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin. pembeleşen soğanların üzerine toz şeker ekleyin. Bu esnada patates ve enginarları da küp şeklinde doğrayın. Doğranmış patatesleri ve enginarları sotenin içerisine ilave edin. Daha sonra soteye bezelyeyi ve suyu ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra yarım saat enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen enginarları servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Şimdiden afiyet olsun. lezzet.com.tr |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.