Tekil mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2023, 02:01   #2
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Yanıt: Kombucha Çayı Tarifi




Kombucha (Kombu Çayı) Nasıl Saklanır? / Kombucha Saklama Koşulları Ve Raf Ömrü Nedir?
Kombucha’larınızı soğuk ve güneşin olmadığı bir bölgede korumanızı tavsiye ederiz. Kombucha’yı açtıktan sonra 5 gün içinde tüketmeniz gerekmektedir. 2-3 haftadan daha fazla süre bekleyeceklerse, zaman aralıklarıyla kavanozların kapaklarını açıp içinde oluşan fazla havayı çıkarmanız gerekir.

Mayalanan bir besin olduğu için Kombucha'nın ömrü oldukça uzun bir süredir. Bu nedenle Kombucha’nın son kullanma tarihlerini şişeleme tarihinden sonra 5-6 ay olarak tavsiye ediyoruz.

Kombucha (Kombu Çayı) Neden Küflenir?
Kombucha kültürünün ilk kez çoğaldığı ortamın pH’ı çok önemlidir. Başlangıç kültürünün üreme ortamında küfle mücadele için yeterince asit olduğundan emin olmalısınız. Çünkü Scoby’nin beslendiği demlenmiş çayın içine koyduğun şeker ve diğer tatlandırıcılar aynı zamanda küf sporları için de besindir. Kombu çayı mayası yeteri kadar şekeri aside dönüştürene kadar çayında küf oluşabilir.

Peki, doğru asitlik dengesini yakalayarak nasıl faydalı hale getireceksiniz?
Öncelikle kombucha’nın fayda sağlaması için önerilen tarifteki oranlara dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli konu da kullandığınız suyun kalitesi. Çeşme sularında klor bulunur ve fayda sağlamaz. Klor hem kültürünü bozar hem de asitliği değiştirir. Yani Kombu çayı yaparken mutlaka arıtılmış veya şişelenmiş klorsuz su kullanmanız gerekiyor. Bir de tabii doğru ısı çok önemli. Unutmayın, kombu mantarı en iyi 24 - 32 derece arasında büyür ve bu ortamda faydası artar.

Dikkat!
Çocuklarda, emziren anne veya hamilelerde kullanım hakkında kesin bir bilgi olmayıp, kişisel tercihe bırakılmıştır. Kombucha normal şartlarda faydalı olmasının yanı sıra bu durumlarda kesinlikle doktorunuza danışmanızı öneririz. Kemoterapi tedavisi sırasındaki gibi bağışıklık sistemindeki ağır düşüklük yaşanan durumlarda Kombucha kesinlikle doktorunuza danışmanızı öneririz.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt