Tekil mesaj gösterimi
Alt 25 Temmuz 2023, 01:36   #3
Çevrimiçi
MaVi
Diamond Üye
Yanıt: Kedi Çeşitleri & Özellikleri Hakkında Her Şey




En uysal kedi cinsi hangisidir?
İran Kedisi (Persian), British Short Hair, Birman, Exotic Shorthair, Maine Coon , Himalayan cinsleri en uysal kediler arasında yer almaktadir.



Yabani kediler neden asla sosyalleşemezler?
Sosyalleşebilirler, büyük çaba ve sabır gerektirir. Yabani kediler insanlar ile iç içe yaşadıkları için zaman zaman insanlara güvenmemeyi tecrübe edindiler

Vahşi bir kedi, sahibi tarafından kafese veya bir odaya kapatıldığında genellikle panikler. Hapsedilmekten çok korkarlar ve bu korkunun bir sonucu saldırganlık olacaktir.

İnsanlarla birlikte büyüyen kediler, özellikle onları kucaklayan, konserveleri açan, ikramlar hazırlayan ve ipler, tüy oyuncakları veya lazer ışıkları şeklinde eğlence sağlayan nazik insanlar, insanlarla bağ kurar ve bebeklikten itibaren güven geliştirir. Kuralları öğrenirler ve size kurallarını öğretirler. Birlikte büyürsünüz. Ancak şımartılmış, çok sevilen ve sevecen minik can dost bebekleriniz bile korktuklarında veya incindiklerinde saldırabilirler. Bir kedi her zaman biraz vahşi olabilir.



Bir çocuk için en iyi kedi cinsi hangisidir?
Habeş , Birmanya , Maine Coon, Ragdoll ve bu liste çok kabarık çocuklar için uygun kediler listemize göz atmanızda fayda var.



Yeni sahiplenmek isteyenler için en iyi kedi cinsi hangisidir?
Maine Coon

Tüm kedi ırklarının en büyüğünden biri olan Maine Coon, sevecendir ancak aşırı bağımlı değildir. Evin içinde sizi takip etmekten hoşlanır ve çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinir.

Ragdolls

İnsanlarının etrafında olmaktan hoşlanan sevimli ve sevecen kedilerdir. Sessiz ve uysal olmalarına rağmen oyun zamanından da hoşlanırlar. Ragdoll’lar kibar ve genellikle çocuk dostudur. Uzun saçlarının düzenli taranması gerekir.

Siyam Kedisi

Bu sesli kedi, arkadaş canlısı, sevecen ve halkının yanında olmaktan keyif alıyor. Siyam kedilerinin kısa tüyleri vardır, bu da bakım gerektirmeyen bakım anlamına gelir. Zeki ve oyuncudur, ancak aynı zamanda dikkat talep edebilir.

Exotic Shorthair

Egzotik Shorthairler, aile üyelerini seven, ancak ziyaretçilere karşı biraz utangaç, uyumlu arkadaşlardır. Bu kedicik, kucağınıza sarılmayı sevdiği kadar oyun oynamayı da seviyor. Yumuşak bir sesi vardır ve bakımı kolaydır.

Sphynx

Sphynx kedisi çok sevimli ve sevecen bir cinstir. Bu sosyal kelebekler dikkat çeker ve aynı zamanda oldukça oyuncudur. Sphynx ile kedi tüyleri için endişelenmenize gerek yok tüysüz bir kedi cinsi olsa da, sık sık banyoya ihtiyaçları vardır.
__________________
Şimdi düşersem gökyüzünden ıslanır yanaklarım
 
Alıntı ile Yanıt