Forum Logo




Damlataş Mağarası (Türkiye, Antalya)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Ağustos 2023, 22:43   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Damlataş Mağarası (Türkiye, Antalya)




Damlataş Mağarası (Türkiye, Antalya)
Www.TrendForum.Net



Damlataş Mağarası, Türkiye'nin Antalya iline bağlı Alanya ilçesinde bulunan bir doğa harikasıdır. Alanya'nın merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta yer alan mağara, turistler için popüler bir turistik cazibe merkezidir.

Damlataş Mağarası, 1948 yılında tesadüfen keşfedilmiştir. Mağara, tarihi M.Ö. 15.000 yıllarına kadar uzanan kireçtaşı oluşumlarına sahiptir. Mağaranın en dikkat çeken özelliklerinden biri, içerisinde bulunan ve üzerlerinde su damlacıkları biriken dikit ve sarkıtlardır. Bu damlataş oluşumları, yıllarca süren su damlacıklarının birikmesiyle oluşmuştur. Mağaranın içindeki nem ve ısının sabit olması, bu damlataş oluşumlarının korunmasını sağlamıştır.

Damlataş Mağarası, içerisindeki mikro iklim koşulları nedeniyle astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülen bir ortam sunar. Bu nedenle, mağara "Astım Mağarası" olarak da bilinir. Mağaraya yapılan düzenlemelerle, ziyaretçilerin rahatlıkla gezebilmeleri ve mağaranın doğal güzelliklerini görebilmeleri sağlanmıştır.

Mağara, turistlerin ziyaretine açıktır ve düzenli olarak rehberli turlar düzenlenmektedir. Ziyaretçiler, mağarayı gezerken içerideki ışıklandırmayla birlikte mağaranın muhteşem damlataş oluşumlarını ve etkileyici doğal güzelliklerini görebilirler. Mağara içerisindeki gezi, yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Damlataş Mağarası'nın yakınında aynı zamanda bir plaj da bulunmaktadır. Alanya'nın popüler plajlarından biri olan Damlataş Plajı, mağaranın yanında yer almaktadır. Bu nedenle, turistler hem mağarayı keşfedebilir hem de güneşin ve denizin keyfini çıkarabilirler.

Damlataş Mağarası, Antalya'nın turistik cazibe merkezlerinden biri olan Alanya'da gezilecek yerler listesinde önemli bir yer tutar. Ziyaretçiler, mağarayı keşfederken doğanın eşsiz güzelliklerini deneyimleyebilirler.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
antalya, damlataş, mağarası, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Olympos (Türkiye, Antalya) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 2 01 Ağustos 2023 23:37
Dupnisa Mağarası (Türkiye, Kırklareli) Asi Ruh Marmara Bölgesi 0 01 Ağustos 2023 22:20
Termessos (Türkiye, Antalya) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 1 22 Temmuz 2023 17:55
Antalya Müzesi (Türkiye, Antalya) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 07:19
İnsuyu Mağarası (Türkiye, Burdur) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 07:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net