Forum Logo




Dupnisa Mağarası (Türkiye, Kırklareli)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Ağustos 2023, 22:20   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Dupnisa Mağarası (Türkiye, Kırklareli)




Dupnisa Mağarası (Türkiye, Kırklareli)
Www.TrendForum.Net



Dupnisa Mağarası, Türkiye'nin Kırklareli ilinde yer alan önemli bir doğal mağaradır. Mağara, Kırklareli il merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Vize ilçesi sınırlarında bulunmaktadır.

Dupnisa Mağarası, Trakya bölgesinin en büyük ve en ünlü mağaralarından biridir. Mağara, kalker ve kireçtaşı oluşumlarından oluşan geniş bir yer altı boşluğudur. Mağara sistemi, 4.8 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir ve farklı galeri ve odalardan oluşur.

Mağaranın içi büyüleyici doğal güzelliklerle doludur. Sarkıt ve dikitler, mağaranın tavan ve zemininden sarkan kireçtaşı oluşumlarıdır. Ayrıca, mağaranın içinde yer alan göletler ve yer altı nehirleri de doğal oluşumların bir parçasıdır. Dupnisa Mağarası'nın en büyük salonu "Konser Salonu" olarak adlandırılır ve büyük ölçüde su altında bulunur.

Dupnisa Mağarası, doğa ve macera severler için popüler bir destinasyondur. Ziyaretçiler, mağaranın içinde rehber eşliğinde turlar düzenleyebilir ve doğanın eşsiz güzelliklerini keşfedebilirler. Mağara turları sırasında, mağaranın içindeki farklı bölümleri gezebilir, ilginç kaya oluşumlarını gözlemleyebilir ve mağaranın gizemli atmosferini deneyimleyebilirsiniz.

Dupnisa Mağarası, Kırklareli'nin doğal ve turistik zenginliklerinden biridir. Mağara, ziyaretçilere benzersiz bir doğa harikası sunar ve doğa keşifleri yapmak isteyenler için ideal bir noktadır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dupnisa, kırklareli, mağarası, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yedi Uyuyanlar Mağarası - İzmir KoJiRo Ege Bölgesi 2 02 Ağustos 2023 08:06
İnsuyu Mağarası (Türkiye, Burdur) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 07:17
Kıyıköy – Trakya / Kırklareli, Kıyıköy Nerede? ve Nasıl Gidilir ? Candres Marmara Bölgesi 0 25 Haziran 2023 09:00
Melissani Mağarası - Kefalonia Yunanistan KoJiRo Doğa Resimleri 0 07 Mayıs 2023 13:32
Hang Son Doong Mağarası Beatrice Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 04 Kasım 2022 19:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net