Forum Logo




Çocuğunuza Söylemeyi Bırakmanız Gereken 8 İltifat

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Ocak 2023, 15:38   #1
Çevrimiçi
Çocuğunuza Söylemeyi Bırakmanız Gereken 8 İltifat




Çocuğunuza Söylemeyi Bırakmanız Gereken 8 İltifat
Www.TrendForum.Net

Çocuğunuza Söylemeyi Bırakmanız Gereken 8 İltifat








Çocuğunuza Söylemeyi Bırakmanız Gereken 8 İltifat

Çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimleri devam ederken özgüvenlerini artırmak için güzel şeyler söyleriz. Ancak farkında olmadan övme maksatlı söylediğimiz şeylerle çocuklarımızı karmaşık duygu ve düşüncelerin içerisine atıyor olabiliriz.

Çocuklarımıza söylerken bir kere daha durup düşünmemiz gereken bizce güzel uzmanlarca yanlış iltifatlar ise şunlar;

‘En iyi sen yapıyorsun’

Çocuğunuzun yapmayı sevdiği bir konuda en iyisi olduğunu söylemek sandığımızın aksine onun gururunu okşayarak yaptığı şeye şevkle devam etmesini sağlamaz. Bu tür bir yaklaşım çocuğun faaliyet gösterdiği alanda yeni şeyler denemekten korkmasına sebep olabilir. Ayrıca çocuk yeni bir aktivite denemek istediğine o konuda en iyisi olamayacağından ve ebeveynlerini hayal kırıklığına uğratacağını korkarak yapmak istemeyebilir yapsa bile keyif almayabilir.

İltifat
Samimi olmayan iltifatlar

Çocuklar büyüklerin kendileri ile ilgili hayal kırıklıklarını ve samimiyetsizliklerini hemen anlarlar. Bu nedenle zoraki olarak yaptığınız bir övgü ve iltifat içerikli sözler çocuğun hoşuma gitmeyecektir.

Çocuklar övülürken destekleyici sözlerle, eleştirilirken de yapıcı sözlerle sahtelik içermeyen bir biçimde teşvik edilmelidir.

Çocuğunuza Söylemeyi Bırakmanız Gereken 8 İltifat
‘Çok akıllısın’

Akıllı olman bir davranış değildir ve çocuk bu kavramın anlamını algılamayacaktır. Bu nedenle çocuğa çok akıllısın diyerek övmek onu teşvik edip yardımcı olmayacaktır.


Sen iyi bir çocuksun’

Çocuklar davranışlarından dolayı değil sadece iyi bir çocuk olduğu için övmek ona doğuştan gelen bir değer koyduğunuzu gösterir. Ancak çocuklar her zaman iyi olmadıklarının farkındadırlar ve sizi hoşnut edebilmek için rol yapabilirler.

İltifat
‘Aferin’

Çocukları teşvik ya da tebrik etmek için söylenen bu söz sık sık tekrarlanırsa önemini ve anlamını yitirecektir. Verilen görevi övgü için yapmaya alışan çocuk başarmanın verdiği içsel mutluluğu tadamayacaktır ve motivasyonu düşecektir.

İltifat

‘Çok güzelsin’

Özellikle kız çocuklarının dış görünüşü ile övülmesi değerlerinin görünüşleri ile orantılı olduğunu düşünmelerine yol açacaktır. Kendini güzel ya da yakışıklı bulmayan bir çocuk sevilmeye değer olmadığını düşünecektir.

Yüksek not aldığın için gurur duyuyorum’

Çocuğun yüksek not aldığı için övülmesi onun gelişimini görmeyerek direkt sonuç odaklı olarak davranmaktır. Çocuğu yüksek not almak yerine kendini geliştirmeye teşvik etmek gereklidir.

Resim çalışman çok güzel’

Bu tür bir övgü çocuğun kafasının karışmasını sağlar ve çalışmasına devam etmek için dışarıya bağımlı hale getirir. Bu nedenle yüzeysel övgü yerine resimleriyle ilgili detaylardan ve onun kendi düşüncelerini öğrenmeye çalışın.

Alıntı
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bırakmanız, Çocuğunuza, gereken, söylemeyi, İltifat


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Uzak durulması gereken insan devriksekiz Trend Sözlük 10 24 Mayıs 2023 08:33
Uzak durulması gereken burçlar Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 13 24 Nisan 2023 23:18
Birini dinlerken yapmamanız gereken 9 şey DeepSilence Kişisel Gelişim 0 01 Aralık 2022 11:35
İlişkilerde Acele Etmemeniz Gereken 7 Şey Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 1 05 Ekim 2022 15:48
Asla çiğ yenmemesi gereken 10 besin KoJiRo Genel Sağlık 0 27 Mayıs 2022 21:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net