Forum Logo




Yaramazlık Yapan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Kasım 2023, 18:15   #1
Çevrimiçi
Yaramazlık Yapan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?




Yaramazlık Yapan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?
Www.TrendForum.Net

Yaramazlık Yapan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?









Yaramaz Davranan Çocuğa Nasıl Davranmalı?

Bazı zamanlarda aileler çocuklarının yaramazlığından şikayet ederler. Çocuğun neden böyle davrandığını keşfetmek problemin çözümünü bulmayı kolaylaştıracaktır.

Çocuklar Yaramaz Mıdır?

Çocuğun yaptığı her davranışın altında yatan bir ihtiyaç vardır. Çocuklar bazen büyüklerin istemediği şekillerde davranabilir ancak bu şekilde davranıyor oldukları onların yaramaz etiketini almasını gerektirmez. Çocuğun büyüklerin istediği şekilde davranmamasının altında yatan ihtiyacı görmek gerekir. Bu ihtiyaç aileler tarafından görüldüğünde çocukların büyük kısmı bu istenilmeyen davranışları kesmektedir.

Çocuklara Yaramaz Demek Doğru Mu?

Her çocuk bazı zamanlarda istenilmeyen davranışlarda bulunabilir ancak çocuklara yaramaz diyerek etiket yapıştırmak düşünülenden daha çok zarar verebilir. Çocuğun bu etiketle toplum içerisinde anılması kendisine iyi hissettirmeyebilir. Bir süre sonra bu durum özgüveninin düşmesine neden olup sonrasında da birçok yeni problemler oluşturabilir. Bu sebeple çocuklara yaramaz denmemelidir.

Çocukların Yaramaz Davranmasının Nedenleri

Çocukların büyükler tarafından kabul görmeyen davranışları yapmalarının birçok sebebi olabilir. Çocuklarda çoğunlukla yaygın olan sebepler listelenmiştir:

Kuralları veya sınırları bilmemek
Yeterli ilgiyi alamamak
Özerklik kazanmak
Kardeş kıskançlığı
Yaramaz Çocuklar İçin Ne Yapılmalı?

Çocuğunuzun neden bu şekilde davrandığını anlamanız gerekmektedir. Yaygın olan nedenlere göre nasıl davranmanız gerektiği aşağıdaki gibi olabilir:

Kuralları veya sınırları bilmemek: Çocuğunuzun kuralları bilmediğini düşünüyorsanız yaşına uygun bir şekilde kuralları belirleyip anlatmanız gerekmektedir. Kurallar konusunda kararlı olmalısınız. Anne ve baba kurallar konusunda kararlı davranmadığında çocuğun da davranmayacağını bilmelisiniz. Kural koyarken olumsuz cümleler kurmak yerine çocuğunuza olumlu bir dil kullanabilirsiniz. Örneğin önemli bir kağıdı yırtmaya çalışan çocuğa onu yırtma demek yerine eline bir gazete parçası verip şu an bir şeyler yırtmak istediğini görüyorum, istersen bunu yırtabilirsin diyebilirsiniz.
Yeterli ilgiyi alamamak: Çocuğunuzun yeterli ilgiyi ve dikkati alamadığını düşünüyorsanız ona biraz da ilgi ve dikkat vermeniz gerekmektedir. Birlikte kaliteli vakit geçirmeye özen göstermelisiniz. Çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmenin en kolay ve eğlenceli yolu oyun oynamaktır. Onunla bol bol oyun oynayabilirsiniz.
Özerklik kazanmak: Özerklik kazanma ihtiyacı hisseden çocukların kontrol edebilme becerisine sahip oldukları gösterilmelidir. Örneğin, çocuklara yaşına uygun olarak alternatifler sunularak seçim yapmaları istenebilir. Böylelikle çocuk da hayatında kontrol edebildiği şeylerin varlığını hissedebilir.
Kardeş kıskançlığı: Kardeşi olduktan sonra kabul görmeyen davranışlar sergileyen çocuklar için aileler çocuğun görülme ve ilgi görme ihtiyacı olduğunu fark etmelidir. Çocukların ilgiye olan ihtiyaçlarını karşılamalıdır.
Çocuğunuz Hangi Ortamda Yaramaz Davranıyor?

Çocukların hangi ortamlarda istenilmeyen davranışları tercih ettiğini fark etmek gerekmektedir. Sadece belli kişilerin yanında bu şekilde davranan çocukların o kişilerle olan ilişkisi incelenmelidir. Her ortamda aynı şekilde davranan çocuklar için etraflıca bir değerlendirme yapılması gerekmektedir.

Yaramaz Davranan Çocuğum İçin Ne Zaman Destek Almalıyım?

Çocuklar toplum tarafından kabul görmeyen davranışları günlük hayatına yaymaya başladıysa, bu durum günlük hayatını etkiliyorsa, kendisine veya çevresindekilere zarar veriyorsa, eşyalara zarar veriyorsa, önlem almak için elinizden geleni yaptıysanız (örneğin, okulda böyle davranıyorsa rehber öğretmenle görüştüyseniz) ve düzelme görmüyorsanız vakit kaybetmeden bir çocuk psikoloğundan veya çocuk psikiyatristinden yardım almanız gerekmektedir.

*Bu yazıda yaramaz kelimesi internette sıklıkla bu şekilde aratıldığı için kullanılmıştır.Yoksa yaramaz Çoçuk yoktur,hareketli Çoçuk vardır.”


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 25 Kasım 2023, 18:18   #2
Çevrimdışı
Yüzümden düşen bin parçayı toplayıp,
Yerine kocaman bir tebessüm yerleştiren var
"o" iyiki var.
Yanıt: Yaramazlık Yapan Çocuklara Nasıl Davranılmalı?




Erkek çocuğuna çözüm bulamazsınız. Bizde bir şeytan var düşman başına.
__________________
- Rotasız adımlarıma eşlik eder sisli yollar..
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çocuklara, davranılmalı, nasıl, yapan, yaramazlık


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çocuklara zaman kavramı nasıl öğretilir? Beatrice Anne ve Çocuk 0 25 Kasım 2023 18:14
Sanala birlikte başladığın arkadaşın evlenmiştir sen hala yaramazlık peşindesindir Candres Trend Sözlük 6 18 Haziran 2023 19:55
Çocuklara Verilen Resim Elişi Ödevi devriksekiz Trend Sözlük 1 20 Nisan 2023 12:54
'Eni'nin Kalbi' oyunu ile depremzede çocuklara moral turnesi Zeytin Kültür & Sanat & Tarih 0 22 Şubat 2023 10:57
Küçük Çocuklara Aspirin Kesinlikle Vermeyin! Never Give Up Dahiliye 0 10 Mayıs 2022 23:26




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net