Forum Logo




İyi Bir Ebeveyn Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Şubat 2024, 10:20   #1
Çevrimiçi
İyi Bir Ebeveyn Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret




İyi Bir Ebeveyn Olduğunuzu Gösteren 7 İşaret
Www.TrendForum.Net

Bir çocuk sahibi olmak belki de dünyanın en büyük sorumluluklarından biri. Bu büyük sorumluluk bazı zamanlarda yetersiz hissetmenize neden olabilir. Ama durum hiç de düşündüğünüz gibi değil.

Bütün ebeveynler, çocukları için mükemmel olmak ister. Onların en iyi şekilde büyümelerini sağlamak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar. Ancak bazen, kendi ebeveynlik yetenekleri konusunda şüpheye düşerler. Kendilerini eleştirir, hatalarının üzerinde durur ve çocuklarına karşı yetersiz olduklarını düşünürler. Bununla birlikte, çoğu zaman ebeveynler çocukları için en önemli şeyin ne olduğunu unuturlar. Bu yazımızda, kendinizi güvensiz hissettiğinizde bile aslında endişelerinizin yersiz olduğundan ve iyi bir ebeveyn olduğunuzun işaretlerinden bahsedeceğiz. Unutmayın, anne/baba da olsanız siz de insansınız ve her zaman mükemmel olamayabilirsiniz.

1. Çocuğunuz sizinle sorunlarını paylaşıyor

Oğlunuz veya kızınız size başarılarını anlatmayı mutlaka seviyordur. Ancak çocuğunuz size, dertlerini de anlatıyorsa tebrik ederiz! Siz güvenilir bir ebeveyn olduğunuzu kanıtlamışsınız. Siz de bu güvene layık olmaya çalışın ve çocuğunuz size bir şey anlattığında onu yargılamayın.

2. Okul notlarına pek önem vermiyorsunuz

Çocuğunuz okulda kötü bir not aldıysa bunu size söylemekten korkabilir, ancak korkmaması gerek! Çocuklar genellikle notlarını gizler ve ebeveynlerinin öğrenebileceğini düşündüklerinde paniğe kapılır. İyi ebeveynler çocuklarına okulda iyi olmanın önemli olduğunu açıklayabilirler ama asıl önemli olan bilgidir, notlar değil.

3. Ailenizde herkesin özel alanına saygı gösterilir

Birçok ebeveyn, çocukların odaya girmeden önce kapıyı çalması gerektiğini düşünür. Ancak kendileri bu kurala her zaman uymaz. Aile içindeki kurallar herkes için aynı olması gerekir. Çocuklarınızın özel alanlarına saygı gösterin, onlar da sizin için aynısını yapacaklardır.

4. Eleştirmek ve aşağılamak arasındaki farkı biliyorsunuz

İyi ebeveynler çocuklarını çok sık eleştirmez. Çocuğunuz doğduğu andan itibaren, siz onların en güveneceği kişisiniz. Eğer ebeveynler onlara aptal, şişman ya da tembel diyorsa, gerçekten öyle olduklarına inanabilirler. Bu sözler çocukların özgüvenini belki de sonsuza kadar zedeler. Kullandığınız kelimeleri dikkatli seçin ve çocuklarınızı aşağılamayın. Eleştiri almak kendimizi geliştirmenin en iyi yollarından biridir. Ancak aşağılamak ve eleştirmek kesinlikle aynı şeyler değildir.

5. Hatalarınızı kabul eder ve özür dilersiniz

Çocuk, yetişkin fark etmeksizin herkes hata yapar. Bununla birlikte, çoğu ebeveyn, çocuklarına özür dilemeyi öğretmekle kalmayıp, aynı zamanda nasıl yapılacağını göstermeleri gerektiğini unutur. Aşırı tepki verdiğinizi fark ettiğinizde, çocuğunuzdan özür dilemekten çekinmeyin. Zayıflıklarını kabul edebilen kişi, güçlü kişidir.

6. Çocuklarınızı sizin gibi olmaya zorlamazsınız

Çocuklar sizin sevdiğiniz şeyleri değil, kendi sevdikleri şeyleri yapmalıdır. Bir baba futbol oynuyorsa ve oğlu da futbolu seviyorsa, bu gerçekten çok iyi. Ancak çocuğunuzun müziği veya dansı sevmesi de mümkündür. Çocuklarınızın yeteneklerini fark etmeyi öğrenin ve hayallerinizi onlara empoze etmeyin. İyi ebeveynler, çocukları gelişmeye teşvik eder ve sevdikleri şeyi yapan mutlu insanlar olarak büyümelerine yardımcı olur.

7. Çocuklarınızın sözlerine güvenirsiniz

Bu çok sık olan bir durumdur: Bir anne veya baba okula gider ve öğretmen onlara çocuklarının yaramazlık yaptığını söyler. Kızgın bir ebeveyn, durumla ilgili herhangi bir ayrıntı öğrenmeye çalışmaz, eve gelir ve çocuğunu azarlar. Ancak çığlık atmadan önce çocuğa ne olduğunu sormak daha iyidir. Belki de bu hiçbir şekilde çocuğunuzun suçu değildir ve durumla başa çıkmak için gerçekten sizin yardımınıza ihtiyaçları vardır.

Öykü Demirağ
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, ebeveyn, gösteren, olduğunuzu, İyi, İşaret


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Uyumlu bir çift olduğunuzu gösteren işaretler Haje Kadın & Erkek İlişkileri 0 29 Ocak 2024 18:25
Küfretmenin Ruh Sağlığına İyi Geldiğini Gösteren 11 İşaret Asi Ruh Psikiyatri 5 31 Mayıs 2023 11:09
Bir narsistle birlikte olduğunuzu gösteren işaretler Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 6 27 Nisan 2023 08:44
Tam Bir Yay Burcu Olduğunu Gösteren 12 İşaret Asi Ruh Yay 0 30 Mart 2023 22:07
Makyaj ve Bakım Ürünlerinizin Bozulduğunu Gösteren 4 İşaret KoJiRo Saç ve Makyaj Dünyası 0 30 Temmuz 2022 15:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net