Forum Logo




Ebeveynler Buraya! Özverili Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Şubat 2024, 10:24   #1
Çevrimdışı
Ebeveynler Buraya! Özverili Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey




Ebeveynler Buraya! Özverili Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey
Www.TrendForum.Net

İnsanların kendine çok takıntılı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Peki özverili çocuklar yetiştirmek için nelere dikkat edilmeli?

İnsanların kendine çok takıntılı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bencillik ve narsisizm norm haline geldiği için özverili çocuk yetiştirmek artık daha da zor. Çocuklar doğaları gereği biraz daha bencildir, ancak onları empatik ve kibar bireyler haline getirmek bizim elimizde. Daha özverili çocuklar yetiştirmek için size 7 önerimiz var. Detayları birlikte inceleyelim?

1. İyi davranışlarını övün

Çocuğunuzun nazik davranışlarını fark ettiğiniz zaman onu mutlaka övün. Neden özverili davranmak gerektiğini anlatın. Bu şekilde doğru yolda olduklarını anlayacaklar.

2. Onları sorumlu tutun

Çocuklarınıza evin içinde sorumluluk verin.Özellikle, yemeği hazırlamaya yardım etmek ya da masayı hazırlamak gibi başkalarına hizmet eylemlerine öncelik verin. Bu, onlara sorumluluk aşılamaya yardımcı olacaktır.

3. Empatiyi teşvik edin

Çocuklarınızı empati kurmaya teşvik edin. Okulda ya da parkta ona kötü davrandığı için ağlayan küçük bir çocuk görürseniz, bunu belirtin. Küçük çocuğun nasıl hissetmesi gerektiğini vurgulayın. Duyguları etiketlemek için sözcükleri kullanın ve ne anlama geldiklerini öğretmek için örnekler kullanın.

4. Onlara görgü kurallarını öğretin

Görgü kurallarının pek geçerli olmadığı bir dünyada yaşıyoruz, ancak çocuklara başkalarını kabul etmeyi, teşekkür ederim ve belki de en önemlisi “özür dilerim” demeyi öğretin.

5. Siz de onlara örnek olun

Bencil olmayan bir çocuk yetiştirmenin bir numaralı yolu, onlara örnek olmaktır. Unutmayın ki çocuklar, ebeveynlerini taklit eder. Eğer siz, başkalarına kaba davranırsanız çocuğunuz da öyle olacaktır.

6. Özür dileyin

Çocuklarınızdan özür dileyin. Yetişkin olduğunuz için üstünmüş gibi davranmayın. Eğer hatalıysanız çocuklarınız da özrü hak ediyor.

7. Yanlış davranışlarını gördüğünüz anda durdurun

Çocuklarınızı şımartmak istiyor olabilirsiniz. Ancak bunu yaparken farkında olmadan yanlış davranışları destekliyor da olabilirsiniz. Çocuğunuzun insanlarla nasıl konuştuğuna ve insanlara nasıl davrandığına dikkat edin. Yanlış bir şeyler fark ederseniz, derhal düzelttiğinizden emin olun.

Öykü Demirağ
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, buraya, çocuk, dikkat, ebeveynler, etmeniz, gereken, İçin, yetiştirmek, Özverili, şey


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ebeveynler Buraya! Çocukların Karakteri Üzerinde Etkili Ebeveyn Davranışları Beatrice Anne ve Çocuk 0 25 Kasım 2023 18:11
Vizyon panosu hazırlarken dikkat etmeniz gereken 5 püf noktası DeepSilence Kişisel Gelişim 0 28 Ağustos 2023 14:13
Özgüvenli Çocuk Yetiştirmek İçin 5 Öneri DeepSilence Anne ve Çocuk 2 18 Haziran 2023 13:09
Spor Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler Asi Ruh Vücut Geliştirme ve Fitness 0 11 Mayıs 2023 07:32
Öğrenme grubunuzu oluştururken dikkat etmeniz gereken 7 nokta DeepSilence Kişisel Gelişim 0 10 Kasım 2022 14:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net