Forum Logo




Başarılı çocuklar yetiştiren 70 ebeveynin 'asla yapmadığı' 4 davranış

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Temmuz 2022, 12:38   #1
Çevrimiçi
Başarılı çocuklar yetiştiren 70 ebeveynin 'asla yapmadığı' 4 davranış




Başarılı çocuklar yetiştiren 70 ebeveynin 'asla yapmadığı' 4 davranış
Www.TrendForum.Net

Başarılı çocuklar yetiştiren 70 ebeveynin 'asla yapmadığı' 4 davranış

1. 'HOBİLERE ZAMAN KAYBI OLARAK BAKMAK'
Spor, video oyunları, münazara veya müzik… Ebeveyn koçunun görüştüğü kişiler, çocuklarının okul haricinde bir tutkusu olduğunu söyledi. Hobilerin, çocuklarının zihinlerini aktif tuttuğunu bilen bu kişiler, onları engellemedi.


Independent Türkçe'de yer alan habere göre; dünya genelinde 30 kentte 500 bini aşkın üyeye sahip, sabahları dans etmeyi teşvik eden Daybreaker adlı hareketin kurucusu Radha Agrawal, küçükken futbola çok meraklı olduğunu ifade etti.

Anne babasının desteğiyle, ikiz kardeşi Miki Agrawal'la 5 yaşından itibaren günde üç saat futbol oynadığını belirten Aggrawal, üniversite takımında da birlikte yer aldıklarını kaydetti. Agrawal, şu anki kariyerinin futbolla ilgili olmasa da spor sayesinde cesaret ve dayanıklılık kazandığını vurguladı.

2. 'HER ZAMAN ONLAR YERİNE KARAR VERMEK'
Machol Bisnow, çocukları adına karar vermenin ailelere cazip gelebileceğini söyledi:

"Ne de olsa yetişkinsiniz. Çocuklarınızı herkesten daha iyi tanıyor ve onların acı çekmesini istemiyorsunuz. Ancak başarılı ebeveynler bu cazibeye direnir."

Bağışlarla dünyanın dört bir tarafındaki öğrencilere yemek sağlanmasını amaçlayan FEED Projects'in kurucularından Ellen Gustafson'ın annesi Maura Gustafson, kızını bağımsız olmaya ve kendi aşına düşünmeye teşvik ettiklerinin altını çizdi:

"Ona, 'Güven, ama doğrula. Kontrol et. Doğru olduğundan emni ol' derdim… Çocuğunuzun temkinli bir şekilde büyümesini ama korkmamasını istersiniz."

Gustafson, ebeveynlerin, çocuklarının güçlü yanlarını görebileceğini ancak evlatlarının da bunu anlamalarını sağlaması gerektiğini vurguladı:

"Bunu yapmanın en iyi yolu, 'Sence gelecekte hangi seçimin sana daha faydalı olacağını düşünüyorsun?' gibi sorular sormak."

Gustafson, ebeveynlerin, çocuklarının güçlü yanlarını görebileceğini ancak evlatlarının da bunu anlamalarını sağlaması gerektiğini vurguladı:

"Bunu yapmanın en iyi yolu, 'Sence gelecekte hangi seçimin sana daha faydalı olacağını düşünüyorsun?' gibi sorular sormak."

3. 'PARA VE DİPLOMAYI MUTLULUKTAN DAHA ÖNEMLİ GÖRMEK'
Uzman, diplomanın bir çocuğun ilgi alanlarıyla ilgisi yoksa boşa zaman harcandığı anlamına gelebileceğini düşünüyor. Okula gitmekteki tek nedenin bir kağıt parçası almak veya yüksek maaşlı bir iş bulmak için gereken bağlantıları sağlamak olduğu durumları da eleştiriyor.

Machol Bisnow'a göre bir şeyi yeterince seven ve onun için çok çalışan kişiler, diploması olmasa da isteğini hayata geçirmenin yolunu bulabilir.

4. 'FİNANSAL OKURYAZARLIĞI İHMAL ETMEK'
Machol Bisnow, "Konuştuğum ebeveynler, çocuklarını yüksek maaşlı bir iş aramaya hiçbir zaman itmemelerine rağmen, hepsi çocuklarına şu ya da bu şekilde parayı öğretmek için çaba sarf etmiş" dedi.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
asla, başarılı, Çocuklar, davranış, ebeveynin, yapmadığı, yetiştiren


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
çiçek yetiştiren erkek Beatrice Trend Sözlük 25 20 Aralık 2023 19:36
Eğitim hayatınızda en başarılı olduğunuz dersler nelerdi? Never Give Up Kafamıza Göre 7 12 Aralık 2023 22:04
Asla değişmesini istemediğin özelliğin ne? Razor Trend Sorular 11 05 Şubat 2023 03:29
Fenerbahçe - Shkupi maçında Jorge Jesus'tan örnek davranış KoJiRo Fenerbahçe 0 23 Haziran 2022 20:49
İlkokula Aşı Ekibi Gelince Cesaretlenen Çocuklar DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net