Forum Logo




8 Aylık Bebek Gelişimi

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Temmuz 2022, 13:50   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
8 Aylık Bebek Gelişimi




8 Aylık Bebek Gelişimi
Www.TrendForum.Net

8 Aylık Bebeğiniz Şunları Yapabilir
Bebeğiniz bu ayda; isteklerini ağlamadan belirtmeye başlar. Susadığında bardağını gördüğünde sevinir. Acıktığında yemeğinin hazırlanması onu heyecanlandırır. Annesinden ayrıldığında endişe duyar. Yabancıları ayırt eder, farklı davranır ve yadırgayabilir.

Günlük enerjisinin yaklaşık yarısını (hala emiyorsa) anne sütünden alır, anne sütü bolsa bu oran %70-80’i bile bulabilir. Göz rengi artık netleşmiştir.

Her şeyi keşfetmek ister. Eline aldığı bir nesneyi sallar, yere çarpar, ses çıkarıp çıkarmadığını kontrol eder ve ağzına sokar. Eşyaların işlevlerini öğrenmeye başlar. Örneğin telefonla konuşurken sizi taklit etmeye çalışır ve telefonla ne yapıldığını öğrenir.

Çıkardığı sesler netleşir ve mimikleri anlam kazanır. Heceleme artar. Ses ve mimikleri taklit eder. Öksürük gibi belirgin sesleri taklit eder. Duyduğu sesler yönelir. İlgi çekmek için çığlık atar.

İşaret Etme
Bu günlerde bebeğiniz oldukça meşguldür. Vücudunun diğer bölümleri olduğu gibi elleri de sürekli bir hareket halindedir. Eşyaları çok iyi kavrayabilir ve karşı baş parmağını kullanma becerisini mükemmelleştirmeye çalışmaktadır. Aynı zamanda işaret parmağını küçük nesneleri itmek ve küçük yerleri araştırmak için kullanmayı öğrenmiştir.

Bu zamanlarda bazı bebekler eşyaları parmağı ile göstermeye başlar. Parmağını size sanki “Hey, bu oyuncağın adı ne?” diye soracakmış gibi kullanır. Sizin yardımınızı isteyebilir. Eğer uygun birşeyse gösterdiği şeyi alıp bebeğe verin ve ona istediği eşyanın adını söyleyin. Bunu birkaç kere tekrar edin, nesnenin adına ve sizin ağız hareketlerinize nasıl dikkat kesildiğini fark edeceksiniz.

Ona uzanması için cesaret verin. Emekleyerek ulaşılabilir mi? Ya da yuvarlanarak? Eğer huzursuz oluyorsa yaklaştırarak yardımcı olun ki uzanıp erişebilsin.
Emekleme ve Yürüme
Bebeğiniz desteksiz oturabilir. Tutunarak ayağa kalkmaya ve destekle ayakta durmaya çalışır. Kollarının altından tuttuğunuzda adım atmaya çalışır. Bazı bebekler bu ayda sıralar, bazıları daha ileriki aylarda başarır. Emeklemek onun için kolaylaşmıştır. Emekleyerek merdiven çıkabilir.

Yürümesine yardımcı olmak için, tutunarak ittirebileceği tekerlekli bir oyuncak alabilirsiniz. Bacaklarını güçlenmesine ve adım atmak için cesaret kazanmasını destekler. Ayakta durmaya başladığı bu dönem için, doktorunuza danışarak uygun ayakkabı araştırmaya başlayabilirsiniz. Fakat ayaklarının güçlenmesi için, evde çıplakla ayakla gezmesi daha faydalı olur.

Küçük bebeğiniz artık hareketlendi ve bütün evi keşfediyor. Güvenlik önlemlerini gözden geçirmelisiniz. Bunun için onun boyuna eğilerek ya da emekleyerek eve onun gözünden bakabilir ve daha önce dikkatinizden kaçan sivri bir köşe, güvenliksiz priz gibi detayları fark edebilirsiniz.

8 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?
Bardağı kulpundan tutmaya çalışan bebeğinize uygun bardak alabilirsiniz. Böylece zamanla tutmayı ve bardaktan içmeyi öğrenir.
Babası ve siz işe giderken “bay bay” yapabilirsiniz. Kısa sürede öğrenir ve taklit eder. Basit oyunları öğrenebilir. Onunla bol bol oyun oynayın.
Zihinsel olarak artık bebek kendisini fotoğraftaki görüntüsü ile eşleştirebilir. Aynı şey aynadaki görüntüsü için de geçerlidir. Bebeğinize bir fotoğraf albümü alıp sevdiği kişilerin fotoğraflarını koyabilirsiniz. Onunla fotoğraftaki herkes hakkında konuşun, zamanla bahsettiğiniz kişiyi gösterebilir. Kendi fotoğraflarınızı mutlaka koyun.

Tekrar Başlayan Uyku Problemleri
Bu zamanlarda bebeğinizin gecenin tam ortasında uyanmaya başlamasını yaşayabilirsiniz. Bu sık rastlanan bir durumdur. Aniden ağlar ve tekrar kendi kendine uykuya dalabilir veya uzun bir süre ağlamaya devam edebilir. Bebeğiniz vücudu ile heyecanlı şeyler yapmayı öğrenmektedir. Hareket etmeyi, ayakta durmayı ve eşyaları farklı bir şekilde tutmayı öğrenmektedir. Bazı aileler bebeklerinin karyola içinde devamlı hareket ettiklerini, emeklediklerini, döndüklerini ve bir parmaklığa tutunduklarını fark ederler. Uykulu ailelerine “Ben biraz daha oynamaya hazırım” veya “Ben ayaktayım ve oturamıyorum” der gibidirler. Tam uyumaya dalmış fakat gene gecede bir iki kere ayağa kalkmak zorunda kalan aileler için bu durum rahatsız edicidir.

8 Aylık Bebek Aşı Takvimi
Bu ay bir aşı bulunmuyor.

 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aylık, bebek, gelişimi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
7 Aylık Bebek Gelişimi Dolares Anne ve Çocuk 0 23 Temmuz 2022 13:49
6 Aylık Bebek Gelişimi Dolares Anne ve Çocuk 0 23 Temmuz 2022 13:48
5 Aylık Bebek Gelişimi Dolares Anne ve Çocuk 0 22 Temmuz 2022 21:16
4 Aylık Bebek Gelişimi Dolares Anne ve Çocuk 0 22 Temmuz 2022 21:13
3 Aylık Bebek Gelişimi Dolares Anne ve Çocuk 0 21 Temmuz 2022 23:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net