Forum Logo




Burçlar Ve Özellikleri

Astroloji ve Burçlara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Mart 2023, 21:53   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Burçlar Ve Özellikleri




Burçlar Ve Özellikleri
Www.TrendForum.Net

Koç Burcu
21 Mart -20 Nisan


Özellikleri: Atılgan, etkin, tepkisel, enerjik, aceleci, hızlı, kendine aşırı güvenen, serüvenci, girişken, cesur, iddialı, dikkafalı, açık sözlü, dürüst, kendine dönük, agresif, saldırgan, çabuk öfkelenen, dikkatsiz, kavgacı, kaba, alaycı.

Koç Zodyak'ın ilk burcudur ve yeni başlangıçları temsil eder. Girişimci, atılımcı ve yeniliklere açıktır. Sıfırdan yeni bir şeyi ya da büyük bir projeyi başlatabilir ama detaylara inemediği için tamamlamakta zorlanır. Toprak elementi burçların gerçekçi ve pratik yaklaşımı detaylarda başarılı olmasına, sabit elementi burçların kararlılığı ise başladığı işlere devam etmesinde yardımcı olur. Kendi işinin başında olmak ya da en azından, yeni bir alanda öncülük etmek ister. Kimsenin ona patronluk yapmasına tahammül edemez. Yarışmayı ve rekabeti sevdiği için galip gelmek, her konuda önde olmak ister. Servet ve rahatlıktan çok ün peşinde koşar. Harekete geçmeden önce daha çok düşünme ve plan yapma alışkanlığı edinirse çok daha başarılı olabilir.

Her zaman acelesi varmış gibi bir izlenim bırakır. Ateş elementi olduğundan canlı ve isteklidir. Öncü nitelik taşıdığı için de eyleme yönelik ve hareketlidir. İddialıdır, her şeyi en iyi kendisinin bildiğine inanır ve dikkafalıdır. İlişkilerinde yöneten taraf olmak ister ve bağımsızlığına çok düşkündür.

Fazla düşünmeden, kavga eder gibi konuşabilir ve açık sözlülüğüyle insanları kırabilir. Konuşması akıcıdır ama karşısındakini etkilemek için abartıya kaçabilir. Başkalarına yardım etmeyi sevse bile temelde kendine dönüktür. Aslan burcu gibi egosu gelişmiştir ve kendini beğenir.

Mars tarafından yönetildiğinden Mars'ın özellikleri çok belirgindir. Mars enerji verir, gerilim yaratır ve tehliaaai sever. Bu yüzden ateşli, cesur, saldırgan, cüretkar ve kavga etmeye meyilli olabilir. Çabuk parlayan bir yapısı vardır ama asla kinci değildir ve siniri çok çabuk geçer.

Para ve Zenginlik

Koç burcu olarak risk almayı seversiniz. Sizin işinize para yatıracak birisini bulmak istersiniz. Kendi şirketinizi kurarak ya da mümessilik yaparak kendi kendinizin patronu olmaya çalışırsınız. Özgürlüğünüze çok düşkünsünüzdür ve başkalarının emri altında çalışmak size çok zor gelir. Yeni bir iş kurduğunuzda işinizle ilgili o kadar çok yapmak istediğiniz şey vardır ki parayı elinizde bir türlü tutamazsınız. Yaşlılığınızı garanti altına almak için şimdiden yatırım yapmalı ve asla ayırdığınız o paraya dokunmamalısınız.

Koç burcu enerji doludur. Enerjinizi doğru kullanmalı ve elinizdekini bitirmeden yeni projelere başlamamalısınız. Kararlı, tutarlı ve sebatkar olursanız kazançlı çıkarsınız. Genelde müsrif değilsinizdir ama bazen ani bir dürtü ile anlamsız harcamalar yapabilirsiniz. Aldığınız şeyler son derece pahalı, hoş ama lüzumsuz olabilir.

Para durumunuz ne kadar sıkışık olursa olsun başkasının emri altında çalışmamak için kendi işinizi yapmak ta direnirsiniz. Burcunuz materyalistik değildir ama hedeflerinize çok bağlı olduğunuz için hedefinize ulaşmak için büyük fedakarlıklar yapabilirsiniz. Bir çok başarılı iş adamının başarılı olana kadar defalarca başarısız deneyler yaşadıklarını unutmamalı ve moralinizi bozmamalısınız.

Amacınıza ulaşmak için çabalarken sevdiklerinizin geleceğini tehliaaae atmayın. Koç burcu olarak planlarınızı uygularken güvenliğinizi önemsemez ve risk alabilirsiniz ama ailenizi buna dahil etmemelisiniz. Ödeyemediğiniz borcunuz yüzünden telefonunuzun kapanması ya da ev sahibinizden uyarı gelmesi eşinizi üzebilir. Hayal ettiğiniz başarıya çok yaklaşmış olsanız bile para elinize geçene kadar elinizdekilere sahip çıkmalı ve parayı alır almaz heyecan içinde harcamamalısınız. Rekabetçi yapınız size büyük bir enerji ve başarma güdüsü vermektedir. Sonuçlar harika olabilir ve çok para kazanabilirsiniz.

Ateş elementi olarak fazla iyimsersinizdir. Geleceğinizi garanti altına almalısınız. Kendinize ve ailenize sağlık sigortası ve diğer sigortalardan yaptırmayı ihmal etmeyin.

Stersten Nasıl Arınır?
Mars tarafından yönetilen ve öncü nitelik taşıyan Koç insanı için harekete geçmek çok önemlidir. Sizi strese sokan konu ile ilgili hiç bir şey yapamamak sizi daha da çıldırtabilir. Gene de öfke ile davranmak yarardan çok zarar getirecektir. Değişiklik ve riskle aranızın iyi olmasına rağmen detaylardan nefret ettiğiniz için gözünüzden kaçan bir şeyler olacaktır.

Koç burcu çok iyi strateji belirler ama biraz durmalı ve bütün olasılıkları gözden geçirmelisiniz. Atacağınız adımlara karar vermeden, farklı durumların doğurabileceği iyi ve kötü sonuçların listesini yazarsanız harekete geçmeden iyice düşünmüş olacaksınız. Koç’un enerji ve adrenalin miktarı çok olduğundan düşünmeden harekete geçip hata yapma olasılığınız yüksektir.

Bu zaman zarfında içinizdeki hırsı basketbol, futbol, squash, boks gibi hareketli sporlarla dışarı atabilirsiniz. Futbol ya da basket maçına giderek ve avaz avaz aaaahürat yaparak da deşarj olabilirsiniz. Sizin gibi enerji dolu bir ateş burcunun stresli durumlarda yapacağı en iyi şey sinirini spor ve hareketle dışarı atarken olaylardan biraz uzaklaşmak ve bakış açınızı tazelemek olacaktır.

Koç burcu vücutta “kafa”yı yönettiği için stres altında iken baş ağrıları çekebilirsiniz. Mars tarafından yönetilen kafeinli içecekler, alkol, baharatlı yiyecekler, parlak ışıklar, yüksek sesli müzik ya da konuşma, çalan telefonlar ve bunun gibi sinir yaratan şeylerden kendinizi iyi hissedene kadar uzak durmalısınız. Gözlerinizin üstüne ılık çaya batırılmış pamuk parçaları koyarak dinlenirken sakinleşebilirsiniz.

Arabanıza binerek (hızlı gitmemek kaydı ile) uzun bir tur atmanız kafanızı dağıtacaktır. Bir çok Koç insanı araba kullanırken rahatlar, tabii ki trafiğin kalabalık olmadığı zamanları söylüyoruz. Arabanız ile uğraşmak da –yağını değiştirmek, ufak tefek değişiklikler yapmak yıkamak gibi- kafanızı dinlendirecektir.

Koç insanı yanlızlığı sevmez, arkadaşlarınızla bir araya gelerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Karamsar, olumsuz tiplerden uzak durmalı pozitif, iyimser insanlarla sorununuzu unutana kadar birarada olmalısınız. Yüksek sesli tekno ya da disco çalan bir klüpte iyice deşarj olabilirsiniz.

Bazen stres Koç insanını tutkulu bir sevgiliye dönüştürür. Eğer siz de böyle iseniz sevgilinizi baştan çıkarın ve onu büyüleyin.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:54   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Boğa Burcu
21 Nisan- 21 Mayıs


Özellikleri: Güvenilir, pratik, duyumsal, istikrarlı, tutarlı, üretgen, sabırlı, dayanıklı, kararlı, azimli, sanatçı ruhlu, sadık, sahiplenici, inatçı, kinci, sabit fikirli, yenilik ve değişime karşı, temkinli, tutucu, rahatına düşkün, boğazına düşkün, pasif, üşengeç, hoşgörüsüz, güzelliklere ve maddeye önem veren, doğaya düşkün.


Boğa insanı sabırlı, işini bilen ve kararlı bir tiptir. Yeniliklerden ve risk almaktan hoşlanmaz, çok tutucudur. Zodyak'ın en inatçı ve en sabırlı burcudur. Bir şeye karar verdiği zaman onu kararından döndürmek neredeyse imkansızdır. Alışkanlıkları ve günlük rutini her şeyden önemli olabilir. Değişiklikten ve sürprizlerden nefret eder. Boğa insanı genelde sakindir ve kolay kolay sinirlenmez ama sinirlendiği zaman öfkesi çok korkunç olabilir. Burcun simgesi Boğa gibi Boğa kadını ve erkeği genelde sağlıklı, güçlü ve dayanıklıdır.

Bazı burçlar daha çok tanınmak ve saygı duyulmak için işlerinde başarılı olmak isterler; Boğa bu gibi şeyleri fazla umursamaz o sadece para kazanmak ve sahip olmak ister. Boğa insanının istikrar ve güvene ihtiyacı vardır. Evlilik, yuva ve kariyerinde güven içinde olmak ister. Maddeye düşkünlüğü güvenlik ihtiyacından kaynaklanır. Para konusunda uyanık, mantıklı ve yaratıcıdır. Karşısına çıkan engelleri sabırla aşar ve rekabetten her zaman sağ çıkar. Servetini yavaş ve emin adımlarla elde eder. Parasını emlak ve toprağa yatırarak değerlendirmek ister.

Fiziksel zevkler Boğa insanı için çok önemlidir. aaafine düşkündür. Konfora ve rahatlığa karşı büyük bir tutkusu vardır. Kaliteli yemekler, içecekler ve rahat bir ev hayal eder. Evine çok düşkündür ve elinden geldiği kadar konforlu bir hale getirmeye çalışır. Yöneticisi Venüs’ün etkisiyle güzel şeylere meraklıdır. Genellikle tüm güzel şeylerin değerini bilir ve sanat eserlerine ilgi duyar. Eğlenceden, iyi kitaplardan, müzik ve sanattan çok hoşlanır.

Duygusal hayatında mutlu ve sağlam bir ilişkiye ihtiyacı vardır. Sevgi dolu ve güvenilirdir. Aşık olduğu zaman çok tutkuludur. Fiziksel duyuları çok gelişmiştir ve aaaae düşkündür. Kısa süreli aşklardan hoşlanmaz ve eşine sadıktır. Boğa insanının en büyük özelliklerinden biri olan sahiplenme duygusu kontrolden çıkarsa aşırı derecede kıskançlığa dönüşebilir. Kendine uygun bir yaşam biçimi seçtikten sonra onu değiştirmesi zordur. Aslında onu memnun etmek çok kolaydır. Her şey yolunda gidiyorsa, daha iyisi için bile değişiklik yapma gereği duymaz.

Boğa hazırcevap değildir, öğrenmesi yavaştır ama bildiği konuları tüm detayları ile bilir. Programlıdır, ne zaman ne yapacağı bellidir hatta bu yüzden bazılarına sıkıcı gelebilir. Boğa insanı doğayı sever; doğaya beslediği sevgi onu zinde tutar. Evinde bitki yetiştirmekten ve bahçeyle ilgilenmekten büyük zevk duyar. Doğa ile ilgili işlerde başarılı olur. Çiftçilik, çiçekçilik, hayvan yetiştirmek ona göredir. Güzel sanatlar ve müzik gibi alanlarda başarılı olabilir. Finansla ilgili mesleklerde çalışabilir örneğin borsacı, bankacı, muhasebeci veya ekonomist olabilir. Ayrıca mimarlık ve inşaat işleri de ona göredir.


Para ve Zenginlik

Boğa burcu olarak sabırlı ve disiplinli bir şekilde paranızı idare edersiniz. Zaten siz burçlar içinde yapıcı ve kurucu olarak bilinirsiniz. Güven duyabilmeniz ve mutlu olabilmeniz için bir kenarda birikmiş paranızın olması şarttır. Boğa burcu son derece güvenilirdir ve hem kendisi hem başkaları adına para kazanma yeteneği çok gelişmiştir. Bu yüzden banka, sigorta ve güvenlik işlerinde bir çok Boğa insanı çalışmaktadır. Toprak elementi olarak boğalardan çok yetenekli emlakçılar çıkmaktadır.

Herhangi bir yatırım yapmadan önce dikkatli ve uzun bir ön araştırma yapar daha sonra mantık ve sağduyunuzu kullanarak karar verirsiniz. Uzun vadeli yatırımlar yaptığınız için acele karar vermekten nefret edersiniz. Tahvil veya hisse senedi almadan önce bütün olasılıkları iyice hesaplamak istersiniz. Aldıklarınızı ancak yatırım yapmış olduğunuz şirket yönetimine inancınızı kaybederseniz satarsınız, yoksa elinizdekileri tutarsınız.

Boğa insanı güzel şeyleri toplamayı sever. Bir şey aldığınız zaman en kalitelisini alırsınız. Başka insanların abartılı bulduğu harcamalar sizin için gereklidir. Pahalı bir restoranda yemek, bir şişe Fransız şarabı, şık bir araba, kendinize ya da sevdiğinize pırlantalar almak gibi. Lükse olan düşkünlüğünüz sizin zayıf tarafınızdır, ama çok çalıştığınız için arada bir şımartılmayı hak edersiniz. Oğlak burcunu prestij, Koç burcunu başkalarına liderlik etmek, Balık burcunu yaratıcılığını ifade etmek, Yengeç burcunu ailesine bakmak motive eder. Boğa burcunu ise para, güvenlik ve güzel şeyleri satın alabilmek motive etmektedir. Güzel sanatlar, kozmetik, parfümeri, sigorta, emlak, gurme yiyecekler, şarap, değerli metaller ve taşlar Boğa burcu tarafından yönetilmektedir. Bu alanlarda başarılı olabilirsiniz.

Üst düzey yöneticilerinin bir çoğunun yıldız haritasında önemli gezegenler Boğa burcunda toplanmıştır.Bu gelecekte varlıklı olacağınızı gösterir, potansiyelinizi iyi değerlendirmelisiniz.


Stresten Nasıl Arınır?

Boğa burcu olarak kolay kolay sinirlenmezsiniz ama sinirlendiğiniz zaman önünüze çıkan herkesi yakacak güçte öfaaae sahipsinizdir. Bir problemle karşılaştığınız zaman yanlız kalıp düşünmeye ihtiyaç duyarsınız. Karar vermek sizin için çok dikkat isteyen bir iştir. Toprak elementi olduğunuz için bütün olasılıkları ayrıntıları ile gözden geçirmek istersiniz. Sabit nitelik taşıdığınızdan değişimin yavaş ve bilinçli olmasını arzu edersiniz.

Kararlı bir insan olarak yaptığınız her ne ise, iyi konsantre olur ve sonucunda da etkili ve verimli olursunuz. Genelde baskı altında bile soğukkanlılığınızı ve nezaketinizi kaybetmezsiniz. Yaptığınız işin detayına kendinizi fazla kaptırıp bir bölümüne konsantre olmaktan perspektifinizi kaybedebilir ve durumları yanlış değerlendirebilirsiniz. Bazen de üzerinden zaman geçtikten sonra aslında planınızın başından beri yanlış olduğunu fark edersiniz. Arada bir durup varsayımlarınızı sorgulamanızda fayda var.

Olaylara daha geniş açıdan objektif bakabilmek ve gevşeyebilmek için rahat olmak istersiniz ve konforlu şeylere ihtiyaç duyarsınız. Sizin burcunuz TV seyretmenin faydalı olduğu nadir burçlardandır. TV’nin karşısındaki en rahat koltuğunuza uzanın ve en sevdiğiniz programı seyredin. Yanında bir kadeh içki, çerezler ve atıştıracak bir şeylerle gevşeyebilirsiniz. Kışın şömineniz varsa yakın ya da en sıcak battaniyenizin altına girin. Yazın pencerenizi iyice açın ve taze havayı içinize çekin. Sizin burcunuz müzikten çok zevk alır ama en çok zevki de kaliteli bir müzik seti ile alacaktır. Müziğinizi açın, oturun ve sakinleşin.

Boğa burcu alışverişten çok zevk alır, hemen üzerinize giyebileceğiniz yeni bir şey alırsanız neşeniz yerine gelecektir. Para durumunuz sıkışıksa, bir sanat galerisi ya da müzeye gidebilir
paha biçilmez değerdeki güzellikleri seyrederek vakit geçirebilirsiniz. Yanlız gidin ve istediğiniz yavaşlıkta dolaşın.

Venüs tarafından yönetildiğiniz için yeşillikler içinde her zaman huzur bulursunuz. Bahçe ile uğraşarak doğaya yakınlaşabilirsiniz. Açık havada çiçeklerle uğraşırken, düşünecek ve kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bahçeniz yoksa balkonunuzda veya pencerenizin önünde çiçekler yetiştirebilirsiniz. Salonunuzda büyük bitkiler, masanızda taze çiçekler bulundurmalı arada bir en yakın parkta yeşillikler içinde kaybolmalısınız.

Bütün bunların hiçbiri işe yaramazsa paranızın yettiği en iyi masajı yaptırın. Boğa burcunun teni dokunuşlara çok duyarlıdır. Sevgilinizden, güzel kokulu yağlarla mum ışığında masaj yapmasını isteyin. Boğa burcu boynu yönettiği için stresli zamanlarda en çok boynunuz gergin olur. Özellikle boynunuza masaj yapılması gerekiyor. Boğa sevgi gösterilerine bayılır, hele böyle zamanlarda buna her zamankinden çok ihtiyaç duyarsınız.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:54   #3
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




İkizler Burcu

22 Mayıs - 22 Haziran

Özellikleri: Zeki, uyanık, değişken, espirili, meraklı, çabuk kavrayan, bilgili, iletişimde yetenekli, mantıklı, akılcı, konuşkan, sosyal, sempatik, yeniliklere açık, esnek, kolay adapte olabilen, çok yönlü, yüzeysel, duygusuz, sinirli, kararsız, dedikoducu, huzursuz, havai.

İkizler burcunu iletişim ve zekayı temsil eden Merkür yönetir. Başkalarıyla iletişim kurmak çok önemlidir. Bilgi toplaması ve öğrendiklerini hemen başkalarına aktarması gerekir. Çok meraklıdır, leb demeden leblebiyi anlar ama ağzında bakla ıslanmaz, dedikoduyu sever. İkizler çabuk düşünür ve çabuk hareket eder. Olayları duygularıyla değil, akıl ve mantığıyla algılar.

Çift karakterlidir ve çok değişkendir; bir an şakacı ve sevimli, hemen ardından hırçın ve huysuz olabilir. Bu burcun insanının bir anı diğer anına uymaz; bugün buradadır ama yarın gitmiş olabilir, üstelik arkasında hiçbir açıklama bırakmamıştır. Çabuk sıkıldığı ve konsantre olamadığı için daldan dala atlamaya bayılır, maymun iştahlıdır. Değişiklikten büyük zevk alır ama aynı zamanda huzursuzdur ve yerinde duramaz. Onu uzun süre bir yerde tutmak imkansızdır. Sinirsel gerginliği yüzünden zihinsel ve bedensel olarak tam anlamıyla gevşeyemez. Huzursuzluğu durmadan bir şeyler yapmasına ve oradan oraya koşuşturmasına sebep olur.

Aynı anda birkaç işi birden yapmayı seven İkizler'in çift karakteri pek çok alanda kendini gösterir; iki veya daha fazla planı, iki aşk macerası hatta iki mesleği bir arada yürütebilir. Hemen hemen her konuya ilgi duyar ve her konuda söyleyecek pek çok şeyi vardır. Sakin bir insansanız gevezeliği başınızı ağrıtabilir ve sözleriyle sizi serseme çevirebilir. Konuşmadan ya da yazmadan duramaz. Müthiş bir konuşma yeteneğine sahiptir ve çok hazırcevaptır. Çok fazla alana dağıldığından öğrendikleri yüzeyde kalır ve hiçbir konunun derinine inemez.

Yönetici gezegeni Merkür haberleşmeyi yönettiğinden konuşma, yazı, fikir alışverişinin önemli olduğu alanlarda başarılıdır. Gazete, radyo ve televizyonda en sevilen konuşmacılar İkizler burcundandır. Yazarlık, muhabirlik, editörlük, halkla ilişkiler, reklamcılık, veya pazarlama tam ona göredir. Her şeyi çok çabuk kavrar ve öğrendiklerini hemen uygulamaya başlar. Bukalemun gibi girdiği ortama hemen uyum sağlar; çabuk adapte olma yeteneği onun en büyük savunma mekanizmalarından biridir.Ayrıca entrikalı işlere yatkındır.

İkizler insanı sempatik ve samimi davranışları ile kendisini hemen sevdirir ama gerçekte bir yere ya da bir kişiye bağlı olmayı sevmez. Yine de kardeşlerine bağlıdır. Aslında kardeşleri ile karmaşık bir ilişkisi vardır; onlarla ya çok iyi geçinir ya da hiç geçinemez. Başkalarıyla konuşma ihtiyacı duyduğundan kolay ilişki kurar. İkizler kur yapmaktan ve flört etmekten hoşlanır. Onunla birlikteyseniz bu durumu kabullenmeniz gerekir. Cıva gibidir, onu elde tutmak pek kolay değildir. İkizlerin kalbine giden yol aklından geçer. Aranızdaki çekim güçlü olsa da, aklına hitap etmeyi bilmelisiniz. Entelektüel ilgilerine karşı onun gösterdiği merakı gösterir, onu kısıtlamaz ve sıkmazsanız yaşamının sonuna kadar sizinle birlikte olabilir. Aynı zamanda çok şakacı ve esprilidir, onun yanında hiç sıkılmazsınız.


Para ve Zenginlik

Sevgili İkizler gitgide daha çok içine girdiğimiz dijital ortam sanki sizi düşünerek yaratılmış. Siz bilgi alışverişini, bilgisayarı ve interneti çok seversiniz. Bu günlerde size çok talep olmalı, iletişim becerinizi iyi değerlendirin.

Sizin bütçe anlayışınız asla bütçe yapmamaktır. Değişken nitelik taşıdığınız için esnek ve kolay adapte olan yapınızla durumunuzu iyi idare edebilirsiniz. Sıkıştığınız zaman ek iş bulmakta zorlanmazsınız ve bir şekilde herşey yoluna girer. Zor zamanlar için en azından kaba taslak bir planınız olmalı. Aynı şekilde, harcamalarınızı içgüdülerinize göre değil, elinizdeki ve bankanızdaki paraya göre yapmalısınız. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız!

Eğer Yengeç burcu yıldız haritanızda 2. gelir evinize düşüyorsa, para harcama ve biriktirme konularına duygusal bir yaklaşımınız olabilir. Paranın size gerçekten ne ifade ettiğini düşünmelisiniz. Başarı mı? Enerji mi? Güç mü? Seçme hakkı mı? Yoksa hayatınızın geçici bir bölümünü mü temsil ediyor? Yani esas olayı değil! Bu konuda sürekli fikir değiştiriyor olabilirsiniz.

Bazen ani kararlarla gereksiz harcamalar yapabilirsiniz. Aylar boyunca hiç bir harcama yapmadan kendinizi tutabilir sonra aniden deli gibi para harcamaya başlayabilirsiniz. Sağduyulu davranmaya çalışın. Para harcamanın diyet gibi olduğunu düşünün, kendinizi çok kısıtlarsanız eninde sonunda patlayabilirsiniz. En iyisi orta yolu bulmak olacaktır. Arada bir ufak tefek şeylerle kendinizi ödüllendirmelisiniz. Somut bir şey, mesela ev almak için daha kolay para biriktirebilirsiniz.

Ek gelir getirebilecek her işi kabul ederek kendinizi fazla dağıtabilirsiniz. Farklı konulara yeteneği olan çok yönlü bir insansınız ama bir konuya konsantre olmayı öğrenmelisiniz. Bazı İkizler bir çok işe aynı anda başlayıp hiçbirini tamamlamadan bırakabilirler. Bir işe başlamadan önce iyi düşünmeli ve ona göre seçim yapmalı ve başladığınız işi mutlaka bitirmelisiniz.

Sizi para değil fikirler motive eder. Sevdiğiniz şeyi yaparsanız para arkasından gelecektir. İşinizde ne kadar mutlu olursanız kazancınızda o kadar iyi olacaktır, bunu unutmayın! İşinizi sevmiyorsanız fazla emek harcamazsınız. İkizler burcu büyük varlık sahibi olabilir. Elinizden geleni yapmalısınız.


Stesten Nasıl Arınır?

Bir sorunla karşılaştığı zaman İkizler burcunun ilk yapacağı şey hemen telefona sarılıp güvendiği bir arkadaşını aramak olacaktır. Başkalarının fikrini alarak tarafsız bir bakış açısı edinecek belki de gözünden kaçan bazı noktaları yakalayabilecektir. Oldukça akılcı ve analitik olan İkizler bulunduğu durumu bir çok açıdan görebilmek ve bütün farklı olasılıkları gözden geçirmek ister. Başkaları ile konuşarak en azından nelerin yanlış olduğunu bularak kendi durumunu daha iyi anlayacaktır.

Başkalarının farklı fikirleri yüzünden kafanız karışabilir. En son noktayı kendiniz koymalı ve bir karara varmalısınız. Bazen olayları fazla ağırdan alabilir ve bir türlü harekete geçemiyebilirsiniz. Böyle durumlarda sizi rahatsız eden noktayı bulup ortaya çıkarırsanız her zamanki çabukluğunuza ve hareket kabiliyetinize kavuşabilirsiniz. Değişken nitelik taşıdığınız için değişiklikler karşısında son derece esneksiniz ve kolay adapte olabilirsiniz.

Eğer mümkünse bir kaç günlüğüne başka bir yere gitmek, ortam değiştirmek size iyi gelecektir. Bir ilişkiniz bittiyse ve ayrılık acısı çekiyorsanız, kariyer değiştirmeyi düşünüyorsanız, birikmiş borçlarınız ya da başka herhangi bir sorununuz varsa bunu en iyi evden, günlük hayatın rutin sorunlarından uzakta çözebilirsiniz. Uzak bir yere gitmeniz gerekmiyor, yakınlarda bir şehir bile işinizi görecektir. Yeterki kafanızı oyalayabilecek aktiviteler olsun. Bomboş bir sahil kasabası ya da sakin bir şehir size uygun değildir. Gideceğiniz yerde kültürel aktiviteler olmalı ve eski arkadaşlarınızla bir araya gelebilmelisiniz. Bir sorununuz olduğu zaman ya da stresli zamanlarınızda size en iyi gelen şey seyahattir, hiçbir şey bunun yerini tutamaz. İki günlüğüne bile olsa yeni veya uzun zamandır görmediğiniz bir yerlere gitmelisiniz. Aynı yerler, aynı şeyler İkizler insanını hiç açmaz.

İkizler burcu kardeşleri, kuzen ve yeğenleri yönetir ve çoğu İkizler bu yakınlarına çok bağlıdır. Çocukluktan beri size iyi öğütler veren bir akrabanız ya da kuzeniniz varsa onunla konuşmak sizi çok rahatlatacaktır.

Seyahate gitmek için zamanınız ya da paranız yoksa, kırlarda yürüyüş yapmak, araba kullanmak da iyi gelecektir. Spor yapacaksanız bisiklete binmeli ve sizi açık havaya çıkaracak aktiviteleri seçmelisiniz. Kapalı bir alanda her zaman yaptığınız sporu yapmak sizi rahatlatmayacaktır. Rutin olan herşeyden uzak durmalısınız.

İkizler burcu yazıyı ve kelimeleri yönetir. Stresinizi ve enerjinizi günlük tutarak ya da yazarak boşaltabilirsiniz.

İkizler burcu yeni kitaplarla dolu bir kitapçıda kendini çok mutlu hissedecektir. Kitaplar arasında dolaşın, özetlerini okuyun. Size sıkıntı veren konu ile ilgili yardımcı bir kitap bulabilirsiniz ya da hızlı bir şekilde okuyabileceğiniz çok satan kitaplardan birini alarak kafanızı dağıtabilirsiniz.

İkizler akciğerleri yönetir, ne yaparsanız yapın asla sigaraya başlamayın. Akciğerler sizin en zayıf yerinizdir, dikkat etmelisiniz. Sosyal bir burç olan İkizler çoğu zaman arkadaşları yüzünden sigaraya başlar ve sonra bir türlü bırakamaz. Vücudunuzdaki başka hassas nokta ise parmaklarınızdır. Yöneticiniz Merkür elleri yönettiği için ellerinizle yaptığınız işlerde çok kabiliyetlisinizdir ve bu yüzden ellerinizi fazla kullanırsınız. Özellikle yazar, editör ya da bilgisayar başında saatler geçiren iletişim meraklısı bir İkizler iseniz el bakımınıza özen göstermelisiniz.

İkizler burcunun bir sürü hobisi ve ilgilendiği farklı konular vardır. Uzun bir zamandır yapmadığınız eski bir hobinize dönmek size çok zevk verecektir. Belki de yeni bir uğraşı edinmelisiniz.Yeni bir hobi ile mesela seramikle uğraşırken hızla işleyen kafanız rahatlama imkanı bulacaktır. Elinizdeki çamurla uğraşırken farkına varmadan sorununuza çözüm bile bulabilirsiniz. Zaten aynı anda iki işi birden yapmak İkizler burcunun alışkanlığıdır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:55   #4
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Yengeç Burcu
22 Haziran-22 Temmuz

Özellikleri: Duygusal, hassas, yumuşak, nazik, önsezili, savunmasız, anlayışlı, anaç, koruyucu, besleyen, ilgili, çekingen, milliyetçi, geçmişe bağlı, güvensiz, alıngan, değişken ruh hali, bağımlı, içe kapalı, ürkek, kuşkucu, kuruntulu, endişeli.

Yengeç burcu su elementi ve öncü niteliktir. Su elementi duygusallık ve sezme yeteneği verir. Yoğun bir şefkat ve merhamet duygusuna sahiptir. Derin iç dünyası yüzünden hayatın iniş çıkışlarından pek çok insandan daha fazla etkilenir; sevinci de, acıyı da yoğun olarak hissettiğinden herhangi bir kişiden daha fazla acı çekebilir. Öncü nitelik ise onu harekete geçmeye zorlar. Yumuşak görüntüsüne rağmen öncü grubun tüm özelliklerini aynı güçle taşır. Öncü burçlar arasında hırslarını en kurnaz şekilde dile getirendir.

Yengeç burcunun yöneticisi gök cisimlerinin içinde en hızlı hareket edenlerden biri olan Ay'dır. Yengeçler Ay’ın hareketlerinden, yeniay ve dolunaylardan çok etkilenirler. Ay’ın enerjisi nasıl denizlerde gel-gitlere sebep oluyorsa, Yengeç'in duygularının da sık sık değişmesine neden olur. Yengeç insanı karmaşık bir yapıya sahiptir ve hızla değişen ruh haliyle onu anlamak hiç de kolay değildir. aaafi yerinde olduğu zaman hayat dolu ve neşeliyken birdenbire somurtkan ve hırçın olabilir. Kafasına bir şey taktığı zaman melankolikleşir, içe döner ve herkesten uzak durur.

Yengeç insanını ancak sevgiyle yönetebilirsiniz. Zorla bir şey yaptırmaya kalkarsanız tam tersini yapabilir. Çalışkan ve tedbirlidir. Para güvenlik demektir ve para kazanmasını da, elinde tutmasını da iyi bilir. Kazancının büyük miktarını biriktirir, asla müsrif değildir. Yengeç çok kuruntulu olduğu için gelecekten korkar, kendini ve ailesini her bakımdan güvence altına almaya çalışır. Yumuşak ve hassas yapısına rağmen sevdiklerini koruması gerektiği zaman çok cesur ve gözükara olabilir.

Sevdiklerine çok bağlıdır ama özellikle annesine çok düşküdür. Yengeç anneyi, vatan sevgisini, yuvaya düşkünlüğü temsil eder. Ailesine, evine ve çocuklarına çok bağlıdır. Yengeç kendisini anlayan ve evine bağlı bir eş ister. Biraz fazla koruyucu olmakla birlikte çok iyi ebeveyn olur. En huzurlu olduğu yer evidir; aynı bir yengeç gibi evi onun kalesidir. Sıcak, güvenli ve sevgi dolu aile ortamında çok mutlu olur.

Geçmiş onun için çok önemlidir, bir türlü geçmişten kopamaz; sonsuza dek köklerine bağlı kalabilir. Yengeç insanı yapılan iyiliği de, kötülüğü de hiçbir zaman unutmaz. Fırsat bulunca karşılık verir. Oldukça alıngandır, eleştirilmeye hiç gelemez ve çok çabuk küser. Hafızası çok kuvvetlidir. Bir şeye kırıldığı zaman karşısındakine hiç belli etmeden bu kırgınlığı senelerce içinde taşıyabilir. Aynı zamanda çok kıskanç olabilir.

Yengeç insanı aşırı duygusal, aşırı hassas ve çekingendir. Sert kabuğunun altında derin duygularını saklamaya çalışır. İkizler nasıl dünyaya düşünceleri ile bağlı ise, Yengeç de duyguları ile bağlıdır. Nazik, sevgi dolu ve koruyucudur. Kırıldığı, rahatsız edilmek ya da duygularından söz etmek istemediği zaman aynı bir Yengeç gibi kabuğuna saklanır. İyi niyetli, düşünceli davranışlar onu çok etkiler ve eleştirilmekten, alay edilmekten çok korkar. Sadakat ve bağlılığından dolayı bazı koşullara gereğinden çok daha uzun bir süre katlanabilir.

Duyarlılığı yanlızca insanlara karşı değildir. Algılama üstünlüğü onu tüm çevresinden kolay etkilenen biri durumuna getirir. Yakın çevresinin ne istediğini onlar söylemeden sezebilir. Çoğu zaman her şeyi büyüttüğü ve dertlerini içine attığı için sindirim sistemi kolaylıkla bozulabilir. Yeri gelince hayır demeyi, çekingenliğini ve aşırı duygusallığını kontrol etmeyi öğrenmelidir.

Yengeç insanı, su ve sıvıyla ilgili konularda başarı gösterir. Denizcilik, balıkçılık ona göredir. Ayrıca çok merhametli olduğundan doktorluk ve hemşirelikte başarılı olabilir. Yengeç mideyi temsil ettiği için bu burçtan iyi ahçılar çıkar. Paraya önem verdiği için de finans sektöründe ve ticarette başarılı olabilir.


Para ve Zenginlik

Sevgili Yengeç 2. para eviniz hayat ve güç veren güneş tarafından yönetilmektedir. Güneş size para kazanmanın yollarını bulmanıza yardımcı olacaktır. Su elementi olarak içgüdü ve sezgileriniz güçlüdür ve ekonomideki dalgalanmaları herkesten önce hissedebilirsiniz. İlk bakışta kolay aldanan biri gibi gözükseniz de aslında tam tersisinizdir. Gerektiği zaman iş ve para ile ilgili en zor kararları en iyi şekilde hesaplıyarak verebilirsiniz. Çocuklarınızın, ailenizin güvenliği ve eğitimleri için para biriktirirsiniz ve bu amaçla para sahibi olursunuz. Başkalarını düşünürken kendinizi de garanti altına almış oluyorsunuz.

Bir çok Yengeç gayri menkule yatırım yaparak karlı çıkarlar. Yengeç burcu için ev sahibi olmak çok önemlidir. Genel olarak çok tutumlusunuzdur. Mağazalardan alışveriş etmenin savurganlık olduğunu düşünürsünüz. İndirimleri takip eder ve ürünleri toptan fiatına almaya çalışırsınız. Bankada birikmiş hesabınız tüm bu çabalarınızın boşa gitmediğinin bir göstergesidir. Bazen sırf indirimde diye lüzumsuz şeyler alabilirsiniz.

Evinize yiyecek depolarsınız. Giysilerinizi ise yıllarca kullanmayı seversiniz. Bazıları sizin cimri olduğunuzu düşünse de siz yaşlılığınız için yatırım yapmaktasınızdır. Yengeçler paralarını bankaya yatırmak ister, üzerlerine giymek değil! Bankadaki hesaplarını, faizlerini kuruşu kuruşuna bilirler ve bankacılardan daha iyi hesaplayarak paralarını artırırlar. (Bankacınız Boğa, Oğlak ya da Akrep değilse bu geçerlidir.) Akıllı Yengeç, son gülen siz olacaksınız! Başkaları sizin uzun vadeli planlarınıza gıpta ile bakıyorlar. Tarihi değeri olan şeylere yatırım yaparak ve antikacılık ile uğraşarak çok para kazanabilirsiniz.

Bazı koşullara gerektiğinden fazla dayanabilirsiniz. Sadakatiniz yüzünden gereksiz yere enerjinizi harcayabilirsiniz. Kendinizi de düşünmeli ve fazla geç kalmadan harekete geçmesini öğrenmelisiniz.Yengeçler zor durumda kaldıkları zaman yeni para kazanma yolları arayacaklarına masraflarını kısarlar. Gelirinizi nasıl artırabileceğinizi düşünmelisiniz.

Akrep burcu gibi Yengeç de fil gibi bir hafızaya sahiptir. Her zaman neye ne kadar harcadığınızı kuruşu kuruşuna bilirsiniz ve bu yüzden kimse size kazık atamaz.


Stresten Nasıl Arınır?

Yengeç burcunun bir sorunu olduğu zaman kabuğunun içine çekilir ve bundan kimseye bahsetmez. Bu, Yengecin savunma mekanizmasıdır, aileniz ve arkadaşlarınız bu durumunuza alışmış olmalılar. Su burçları, özellikle sıkıntılı zamanlarında yanlız kalma ihtiyacı duyarlar. Bu ihtiyacınızı gözardı etmeyin. Gene de zor zamanlarda şefkat ve ilgiye ihtiyaç duyduğunuzdan uzun süre sevdiklerinizden izole olmamalısınız. Derdinizi söyleyemeseniz bile sevdiğiniz ve güvendiğiniz kişinin yakınında olmalı ve ihtiyacınız olan ilgiyi görebilmelisiniz.

Yengeç burcunun olayları tüm detayları ile hatırlama huyu onun geçmişten kopamayarak geleceğe bir türlü adapte olamamasına neden olur. Yaptığınız önemsiz hataların bile üzerinde fazlaca durur, içten içe kendinizi yersiniz. Bu özelliğiniz sizi geride tutar. Kendinize bu şekilde işkence yapmaktan vazgeçmeli ve ileriye atılmalısınız.

Siz olaylara duygusal olarak geç tepki gösterirsiniz. Yengeç burcu durum değişse bile hala eski olaylarda takılı kalır. Alışkanlıktan ve hata yapma korkusundan ileri adım atamaz. Başarıya hata yapa yapa ulaşabilirsiniz. Hayat yaratıcı bir eylemdir, arada bir boşa giden emekler olacaktır. Bu sizin ilerlemenizi engel olmasın.

Sizin gizli silahınız derin içgüdülerinizdir. Sorunlarınıza çözüm bulmada sezgilerinizden faydalanabilirsiniz, size doğru yolu göstereceklerdir. Mantığınız size ne derse desin içinizdeki sese kulak verin. Mantık ve sezginiz arasında kalırsanız sezginizi dinleyin. Sonucunu hemen göremesenizde sonuçta içgüdülerinize güvenebileceğinizi göreceksiniz. Öncü nitelik taşımanız değişikliklerle daha kolay başa çıkmanıza ve farklı olasılıkları araştırmanıza yardımcı olacaktır.

Yengeç burcu deniz kenarında yalın ayak dolaşarak ya da yelkenle açılarak sakinleşebilir. Eğer yanınızda biri olsun istiyorsanız en az sizin kadar hassas bir Balık ya da pratik bir Oğlak insanını tercih etmelisiniz. Sizi asla eleştirmemeli ve kırmamalı. İkiniz sakin, sessiz bir yerde piknik yaparsanız moraliniz düzelecektir.

Sıkıntılı dönemlerinizin başında; mesela patronunuzun sizden memnun olmadığını ya da kız/ erkek arkadaşınızın başkasından hoşlandığını duyduğunuzda, çocuğunuz kötü notlar almaya başladığında mideniz hiç bir yemeği kabul etmeyebilir. Böyle durumlarda iştahınız yerine gelene kadar sütlaç, muhallebi, püre, muz gibi çocukken sevdiğiniz yemekleri yiyebilirsiniz. Daha sonra kendinizi iyi hissettikçe diğer yemeklere devam edebilirsiniz.

Yemek yapmak en sevdiğiniz şeylerden biri olduğu için sizin canınız istemese bile mutfağa kapanıp aileniz için yemekler pişirmelisiniz. Bu sizi rahatlatacak ve teskin edecektir. Yemek yapmanın her aşamasından zevk alırsınız. Önce market ya da pazardan istediğiniz tazelikte malzemeleri seçer, mutfakta yaratır ve sonunda aile ve arkadaşlarınızı bir araya getirerek onlara nefis bir ziyafet çekersiniz.

Çocuklarla oynayarak ta geriliminizi atabilirsiniz. Minik bir bebekle iki saat geçirdikten sonra tüm problemlerinizi unutmuş olursunuz. Onunla gülmeye ve şarkı söylemeye başlarsınız. Altı yaşında bir çocukla sirke gidin, hiç stresiniz kalmayacaktır. Daha büyük çocuklarla da rahat iletişim kurabildiğiniz için iyi vakit geçirirsiniz. Bazıları hayvanlarda huzur bulurken Yengeç bunu çocuklarda bulur.

Evdeki ortam sizi çok etkilediğinden moraliniz bozulduğu zaman evinizdeki eşyaların yerlerini değiştirebilirsiniz. Kanepenize yeni bir yastık alın, duvarınıza bir resim ya da yemek pişirmek için yeni bir kap. Mutfağınızı, banyonuzu nasıl yenileyebileceğinizi hayal edin. İstediğiniz şeyleri hayal etmek sizi üretken yapacaktır. Arkadaşınızla tekne fuarına gidin ve kendi teknenizi aldığınızı hayal edin. Gerçekten yapmak istediğiniz işi hayal edin, kendinizi o ortamda görün ve tüm detayları ile gözünüzün önüne getirin. Sizin gibi yaratıcı bir burç için en etkili yöntem hayal kurmaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:56   #5
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Aslan Burcu
23 Temmuz-23 Ağustos
Özellikleri: Kendinden emin, güvenli, dinamik, güçlü, otoriter, hükmedici, canlı, etkileyici, asil, onurlu, gururlu, övgü bekleyen, mert, cesur, lider, cömert, yaratıcı, abartılı, sevecen, neşeli, sıcakkanlı, mağrur, kendine dönük, inatçı, diktatör, kendini beğenmiş, büyüklük kompleksi, ukala, küstah, çocuksu, dikkat çekmek isteyen.

Aslan burcu ateş elementidir ve sabit niteliklidir. Ateş elementi özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. İşi ne olursa olsun yaptığı işe kendi damgasını vurur ve hepsinde biraz gösteriş vardır. Ormanlar kralı Aslan' ın kendine olan sonsuz güveni sonucunda otoritesi her zaman ve her yerde geçerlidir. Aslan liderlik isteyen, örgütlenmeye gereksinme duyulan bütün işlerde başarılı olur. Aynı zamanda çok yaratıcı olduğundan yetenekli ressamların, yönetmenlerin, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur.

Aslan burcu sabit nitelik taşıdığı için tutucu ve inatçıdır ve bir kere karar verdi mi bundan pek kolay vazgeçmez. Yapıcı fikirlere sahiptir ve tuttuğunu koparır. Büyük işlere kalkışır ama ayrıntılarla arası iyi değildir. Ufukları geniştir, büyük düşünür bu da onun cesaretini gösterir.

Güneş tarafından yönetilen Aslan Zodyak'ın kralıdır. Güneş nasıl Güneş Sisteminin merkeziyse, Aslan da aynı şekilde her zaman odak noktası olmak ve tüm dikkatleri üzerine çekmek ister. Aslan insanı lider olmak için yaratıldığına inanır ve ona göre davranır. Güçlü kişiliği karşısında etrafındakiler çoğu zaman geriler. Gururludur ancak gurur duygusu başkaları üstünde baskı yaratabilir. Başkalarının yaşamını onlardan daha iyi düzenleyebileceğine inandığından, ancak karşısındaki de bunu böyle kabullendiği sürece her şey yolunda gider.

Aslan, Koç gibi doğuştan liderdir ama sabit guruptan olduğu için daha iyi örgütçüdür. Hayatta yerinin yetkili bir mevki, bir kuruluşun başı olduğunu sezgileri ile bilir. Yönetme ve liderlik etme isteğinde taleplerini hiçbir zaman küçük tutmaz. Kendisinin çok önemli olduğuna inanır. Bazen fazla küstah ve kibirli olabilir. Küçük dağları kendinin yarattığına canı gönülden inansa bile aslında çok iyi kalplidir.

Aslan'ın hükmedici davranışlarının altında aslında çok yumuşak bir insan vardır. Merhametli ve sıcakkanlıdır. Aslan kalbi ve aşkı yönetir. İçten, ateşli ve tutkuludur. Dramatik olaylara ve abartmaya bayılır, konuşması ve hareketleri dikkat çekicidir. Sevildiğini ve beğenildiğini bilmeye ve aynı zamanda övülmeye çok ihtiyacı vardır; ihmal edilirse morali çabuk bozulur. Onun size bağlandığı kadar, sizin de ona bağlı olduğunuzu bildiği sürece sadık kalacaktır, ama ilginizi kaybederseniz, duyguları incinir ve teselliyi başkalarında arayabilir.

Dürüst, açıksözlü, merttir ve asla arkadan vurmaz ama aldatılırsa affetmez. Koç burcu gibi agresif değildir ancak gururu kırılırsa öfkesini kontrol edemeyebilir, feci şekilde patlayabilir ve saldırabilir. Bu patlamanın ardından hiçbir şey olmamış gibi davranacaktır zira Aslan insanı kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Aslan insanı güleryüzlü, neşeli ve eliaçıktır. Geniş bir arkadaş çevresi vardır. Gezmeyi, eğlenmeyi, gösterişli davetlerde ve pahalı restoranlarda boy göstermeye bayılır. Zevk için para harcamayı sever ve çoğunlukla harcamaları hesapsızdır. Lükse düşkündür. İstediklerini almak için büyük borçlara girebilir. Gösterişli giyinebilir, gösterişli bir arabası ya da havalı bir sevgilisi olabilir. Pahalı zevkleri vardır ve para onu amacına ulaştıran bir araçtır. Savurgan olduğu için parayı elinde tutamaz. Kendine güvendiğinden gelecekten korkmaz ve para biriktirmeyi düşünmez.


Para ve Zenginlik

Sizin gibi lükse düşkün birisi için para biriktirmek oldukça zordur. Aslan burcu olarak herşeyin en iyisine sahip olmak istersiniz. Daha azına razı olmak zorunda kalırsanız çok mutsuz olursunuz. Hayattan büyük beklentileriniz vardır. Beklentileri fazla olmayanların hayatta ilerleyemedikleri bilinen bir gerçektir onun için kimsenin söylediklerine kulak asmayın. Yanlızca hak ettiğinize inandığınız gelire sahip olabilmek için gerekli alın terini dökmeye hazır olun.

Aslan burcu çok cömerttir. Çocuklarınız varsa onların her isteğini karşılamak için çok çaba gösterirsiniz. Ailenizi ve arkadaşlarınızı abartılı bir biçimde şımartmanıza gerek yok. Sürekli hediyeler vererek, yemekler ısmarlamasanız da sizi aynı şekilde seveceklerdir.

Aslan burcu sahip oldukları şeylerden ya da üstün zevkinden dolayı hayran olunmak ve saygı duyulmak ister. Bütçenizin yettiği kadarı ile bu zevklerinizi tatmin etmeli ve bazı şeylerden fedakarlık yapmalısınız. Paranızı sonuna kadar harcamayın ve ileriyi düşünün. Ateş elementi olarak gerçekçi değilsinizdir ama hayal gücünüz ve yaratıcılığınız çok gelişmiştir, bunu iyi değerlendirin.

Aslan insanı çok gururludur ve parasız kaldığı zaman bunu en yakınlarından bile gizleyebilir. Bu yüzden para sıkışıklığı çektiği zaman durumu anlaşılacak diye kimseden yardım istemez.
Mantıklı olun ve kiranızı ödeyemeyecek durumdaysanız borç alın. Görüntüyü kurtarmaya çalışarak aptallık etmeyin, daha zor duruma düşebilirsiniz.


Stres Nasıl Atılır?

Sizin gibi lükse düşkün birisi için para biriktirmek oldukça zordur. Aslan burcu olarak herşeyin en iyisine sahip olmak istersiniz. Daha azına razı olmak zorunda kalırsanız çok mutsuz olursunuz. Hayattan büyük beklentileriniz vardır. Beklentileri fazla olmayanların hayatta ilerleyemedikleri bilinen bir gerçektir onun için kimsenin söylediklerine kulak asmayın. Yanlızca hak ettiğinize inandığınız gelire sahip olabilmek için gerekli alın terini dökmeye hazır olun.

Aslan burcu çok cömerttir. Çocuklarınız varsa onların her isteğini karşılamak için çok çaba gösterirsiniz. Ailenizi ve arkadaşlarınızı abartılı bir biçimde şımartmanıza gerek yok. Sürekli hediyeler vererek, yemekler ısmarlamasanız da sizi aynı şekilde seveceklerdir.

Aslan burcu sahip oldukları şeylerden ya da üstün zevkinden dolayı hayran olunmak ve saygı duyulmak ister. Bütçenizin yettiği kadarı ile bu zevklerinizi tatmin etmeli ve bazı şeylerden fedakarlık yapmalısınız. Paranızı sonuna kadar harcamayın ve ileriyi düşünün. Ateş elementi olarak gerçekçi değilsinizdir ama hayal gücünüz ve yaratıcılığınız çok gelişmiştir, bunu iyi değerlendirin.

Aslan insanı çok gururludur ve parasız kaldığı zaman bunu en yakınlarından bile gizleyebilir. Bu yüzden para sıkışıklığı çektiği zaman durumu anlaşılacak diye kimseden yardım istemez.
Mantıklı olun ve kiranızı ödeyemeyecek durumdaysanız borç alın. Görüntüyü kurtarmaya çalışarak aptallık etmeyin, daha zor duruma düşebilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:56   #6
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Başak Burcu
24 Ağustos - 22 Eylül


Özellikleri: Seçici, ayırımcı, pratik, analitik, yararlı, dakik, dikkatli, detaycı, titiz, düzenli, disiplinli, becerikli, yardımsever, çalışkan, mütevazi, şüpheci, eleştirici, mükemmeliyetçi, önyargılı, endişeli, kuruntulu, güvensiz.


Başak burcu toprak elementidir ve değişken niteliktir. Başaklar toprak elementi özelliklerini sağlık ve hijyene olan düşkünlükleriyle ve ayrıca araştırma, düzen, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Birçok doktor, biyolog, sağlık görevlisi Başak burcundandır. Başaklardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Ayrıca el işlerinde yeteneklidirler. Düzen, incelik ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır. Başak burcu ayrıntılı işlere yatkındır. Pek çok insanın gözünden kaçan detayları anında yakalar. Bazen detaylar yüzünden büyük düşünemeyebilir ve olayları bütün olarak algılamakta zorlanabilir. Ayrıntılara dikkat etmesi, titizliği ve çalışkanlığı ile birleşince çok başarılı olur.

Başak insanı yöneticisi Merkür'den akıl, mantık ve analiz yeteneklerini almıştır. Güzel konuşur, yazar ve kafası çok hızlı çalışır. Zekasının parlaklığına rağmen geri planda kalmayı, kendini göstermeden olayları perde arkasından yönetmeyi sever. En çalışkan burçlardan biridir. Yaşamındaki en önemli şey iştir. Yorulmak bilmeden çalışan Başak sürekli hareket halindedir. Çalışmayı çok sevdiğinden başkalarına da iş bulmak için uğraşır. Zor koşullarda parlak ve pratik çözümler bulmada üstüne yoktur. Başak her yaptığının mükemmel olmasına ve her küçük ayrıntıyı düşünmeye çalışır. Boş geçen günler hatta dakikalar onun için büyük kayıptır. Hayatın asıl amacının çalışmak ve bir şeyler üretmek olduğunu düşünür ve kendini sürekli geliştirmeye çalışır.

Kusursuzluk peşinde koşar. Kusursuzluk saplantısı yüzünden hem kendini, hem de herkesi acımasızca eleştirebilir. Hataların mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanır ama bu arada eleştirdiği kimselerin alınacağı aklına gelmez. İyi niyetli olmasına ve kimseyi kırmak istememesine rağmen kusursuzluk merakı yüzünden huzursuz bir insan olabilir. Öyle yüksek standartlara, öyle ince düşüncelere sahiptir ki, kendisini de yakın çevresini de yer bitirir. Başak Zodyak'ın en tasalı burçlarından biridir. Geçmişte olanlar, şimdi olup bitenler ve gelecekte olabilecekler, onun için birer endişe kaynağıdır. Endişelerinin temelinde mükemmellik arayışı yatar.

Titiz, temiz, düzenli ve sağlığına düşkündür. Sabah ilk uyandığı anda gün içinde neler yapacağını planlamak ister. Son derece dakiktir, randevularına tam zamanında gelir. Güvenilir bir insandır, verdiği sözlere çok önem verir. Dürüsttür, yalana ve yapmacığa tahammülü yoktur. Oldukça mütevazi, kibar ve naziktir ama yeni tanıştığı kimselerle arasına mesafe koymayı ve fazla laubali olmamayı tercih eder.

Başak insanı, yuvasına bağlanacak, evin her şeyi ile ilgilenecek ve aynı zamanda dost olacak bir eş ister. Başak fazla romantik sayılmaz, önce kafaca tatmin olmak ve arkadaş olmak ister. Mizah duygusu gelişmiş insanlardan hoşlanır. Ancak karşısındakine gerçekten güvendikten sonra açılır ve tutkularını serbest bırakır. Yüksek standartları ve seçiciliği yüzünden kolay kolay evlenmez. Giyimine önem verir ve zevklidir ama asla gösteriş ve marka meraklısı değildir; sadelikten yanadır. Bir dosta ihtiyacınız olduğunda yardımınıza ilk koşan kişi olacaktır. Karşılık beklemeden yardım eder zira onun için asıl önemli olan size bir şekilde yardımcı olmaktır.


Para ve Zenginlik

Başak burcu para konusunda son derece akıllı ve tutumludur. Kesinlikle risk almayı sevmez. Başak insanına bugün ne harcadığını sorun kuruşu kuruşuna tüm detayları ile söyleyecektir. Fiş ve faturaları ise düzenli bir şekilde saklayan detaycı Başak herhangi bir şey bozulunca garanti kağıtlarını çıkararak sizi zarardan kurtaracaktır. Arkadaşlarınız sizin bu düzen merakınıza takılsa bile aldırmayın her zaman siz kazançlı çıkıyorsunuz.

Alışveriş yaparken tüm ürünlerin fiatlarını karşılaştırır ve her ürünün iyi ve kötü yönlerini bilirsiniz. Pahalı bir şey satın almadan önce dergi ve gazetelerde o ürünle ilgili çıkan bütün yazıları okursunuz.

Sevgili Başak paranızı idare ederken en büyük gücünüz çok iyi araştırmanız ve detaylara önem vermenizden geliyor. Başaklar faturalarını zamanında öderler, gösterişe para harcamaz ve savurganlık yapmazlar. Çok çalışırsınız ve paranızın karşılığını almak istersiniz. En son istediğiniz şey zorluklarla kazandıklarınızı boşa harcamaktır.

En büyük harcamalarınızı spor klüplerine, vitaminlere ve bilgisayarlara (yazı yazmayı ve organize olmayı sevdiğinizden) yaparsınız. Toprak elementi olarak para konusunda gerçekçisinizdir. Paranızın neye yeteceğini, ne zaman hayır demeniz gerektiğini iyi bilirsiniz. Bütün bunlar aslında pek eğlenceli olmasa da siz bundan zevk alırsınız. Akıllıca harcadığınız için ihtiyacınız olduğu zaman paranız vardır. Başak burcu para stresinin yıpratıcı ve gereksiz olduğunu bilir. Sizin burcunuz üretkenliğe çok önem verir ve buna engel olan şeylere engel olur.

İş hayatında önünüze çıkan en büyük engel, başkalarının sizden daha iyi olduğuna inanmanızdır. Bu yüzde doksan yanlıştır ve siz karşınızdakinden çok daha niteliklisinizdir. Arada bir sesinizi duyurmalısınız. Yöneticinize satış raporlarınızı yollayın ve sizin ilerlemenizi görsün. Kendi işinizi yapıyorsanız basın bülteni hazırlayın ve firmanızı basın yoluyla tanıtın.


Stresten Nasıl Arınır?

Herkesi hayran bırakan organizasyonları düzenleme yeteneğine sahipsiniz ve her koşulda konsantrasyonunuzu koruyabilirsiniz. Amacınıza bağlısınızdır, çok az şey sizi başladığınızı bitirmekten alıkoyabilir, asla pes etmez ve yarıda bırakmazsınız. Kendinizi adadığınız işin bu kadar çok çalışmanıza değip değmediğinden emin olmalısınız. Detayların içinde kaybolarak olayları uzun vadede takip edemeyebilirsiniz. Arada bir geri adım atmalı ve varsayımlarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Bu arada işlerinizin bir kısmını da başkalarına yaptırmalısınız. Bu Başaklar için zor olsa da günlük yükünüzü biraz hafifletecek ve size zaman kazandıracaktır. Unutmayın ki bir çok yükü ve gerilimi taşıyabilecek kapasitede olmanız bunu sürekli taşımanızı gerektirmiyor.

Başak burcu stres altında iken tüm fiziksel çevresini kontrol altına almak ister. Kabuğuna çekilip detaylı düşünmek, olasılıkları tartmak ve nasıl davranacağına karar vermek ister (Başak herşeyden önce analiz eder). Yengeç burcu gibi endişeli olan Başak sorunlarını uzun süre kafasından atamaz. Su burcu Yengeç içgüdüleri ile hareket ederken, toprak burcu Başak mantığının sesini dinler. Sorununuz üzerinde aşırı uzun bir süre düşünür, evirir çevirir her açıdan incelersiniz. Başak ta İkizler de Merkür tarafından yönetildiği için oldukça akılcı, entelektüel ve iletişimcidirler. İkizler burcu durumunu iyice kavrayabilmek ve ne yapacağına karar verebilmek için çevresindekilere sorular yağdırırken Başak ise yazılı dökümanlara ve gerçeklere güvenir. Başak İkizlerden daha gerçekçidir ama onun kadar esnek değildir.

Sinirleriniz gerginken dışarı çıkmayıp bitirmeniz gereken işlerle ilgilenmeyi tercih edersiniz. Dolaplarınızı, dosyalarınızı boşaltır işe yaramayan fazlalıkları atarak temizlik yaparsınız. Dışarıda harika bir gün olabilir ve arkadaşlarınız evden çıkmanız için yalvarıyorlardır ama siz ne yapacağınızı bilirsiniz. Fiziksel çevrenizi düzenleyip “kontrolünüz altına” aldıktan sonra kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Sizin için en iyi terapi düzenlemek ve organize etmektir. Çevreniz hatta çantanızın içi bile ruh halinizi yansıtır. Eskimiş giysileri, işe yaramaz ıvır zıvırları, kağıtları atın, yeni kutular, dolaplar alın herşeyinizi yeniden organize edin. Üretken olmak ve hareket edebilmek istersiniz. Evinizi ve işyerinizi düzenleyerek ne kadar rahat edeceğinizi gözünüzün önüne getirin.

Alt karın bölgeniz ve bağırsaklar Başak burcu tarafından yönetilir ve gerilim içinde iken en çok bu bölgeniz etkilenir. Stres altında iken hazmınız zorlaştığından böyle zamanlarda hafif yiyecekler yemelisiniz. Yengeç üzüntülü olduğu zamanlarda çocukken sevdiği yiyeceklere yönelirken siz taze sebze ve meyvelere yönelirsiniz. Hatta bir süreliğine vejeteryan bile olabilirsiniz. Sinirli olduğunuz zamanlar az yağlı besinleri tercih etmelisiniz.

Sıkıntılı zamanlarınızda günlük tutun, duygu ve düşüncelerinizi kağıda dökün. Sizin gibi Merkür tarafından yönetilen İkizler burcu gibi stresinizi yazarak (kısa hikaye, roman, deneme ya da şiir ile) atabilirsiniz. Başak burcundan harika yazarlar çıkar.

Ellerinizi kullanabildiğiniz (Merkür aynı zamanda elleri yönetir) hobilerinizle de rahatlayabilirsiniz. Dikiş dikerek, kara kalem resim, seramik, heykel yaparak çalışırken daha net düşünebildiğinizi fark edeceksiniz.

Başak burcu zeka oyunlarından hoşlanır. Bulmaca çözerek, monopol gibi oyunlarla ya da briç, poker gibi kağıt oyunları ile rahatlayabilirsiniz. Burcunuz ev hayvanlarının yöneticisi olduğu için Başaklar ev hayvanlarına bayılırlar. Yavru bir kedi veya köpek alabilirsiniz.

Başak olarak toprak burçlarının içinde tek değişken nitelik taşıyan burçsunuz ve dolayısı ile değişiklilere en kolay adapte olabilen burçsunuz. Endişe ve tasalarınızı bir kenara atın. Bırakın bu sefer iş herşeyden önce gelmesin ve gevşeyin, daha iyi günler gelmek üzere.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:57   #7
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Terazi Burcu
23 Eylül - 23 Ekim


Özellikleri: Bağlantı kuran, paylaşımcı, işbirlikçi, uyumlu, sosyal, içten, düşünceli, anlaşmaya hazır, dengeli, tartan, adil, tarafsız, nazik, tatlı, diplomat, arabulucu, hoş, estetik, zarif, sanatkar, rafine, zevkli, bağımlı, kararsız, pasif, bocalayan, tembel, kayıtsız, yüzeysel, kibirli, fazla narin, kolay etki altında kalan.

Terazi burcunda hava elementi ile öncü nitelik birleşmiştir. Terazi harika bir arabulucudur. İnsanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratır. Sürekli başkalarıyla bir arada olmak isteyen Terazi insanı tek başına kalınca ne yapacağını bilemez. Ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda harikalar yaratır.

Aslında göründüğü kadar yumuşak değildir: otoriter bir yapısı olmasına rağmen bunu tatlılıkla gizler. Öncü grubun hükmedici özelliği Terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkesi parmağında oynatabilir. Kendi dediğini tatlılıkla ama mutlaka yaptırır. Terazi insanı inanılmaz derecede dürüsttür ancak düşündüğünü her zaman söylemez. Nazik bir diplomatdır.

Venüs tarafından yönetilen Terazi için uyum ve güzellik çok önemlidir. Huzurlu olması için bunlar gereklidir. Sanatların çoğunu, tüm kültürel olayları sever. Sanatla uğraşmasa bile sanata düşkündür. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda başarılı olabilir. Yine güzellik ve güzelleşmekle ilgili her türlü alan ona uygundur.

Terazi insanı güçlü bir adalet duygusuna sahiptir. Burcun simgesi terazi adaleti temsil eder ve Terazi’nin en temel özelliklerini yansıtır. Eşitlik temel ilkelerinden biridir. Herkese iyi davranmak ister ve kendine davranılmasını istediği gibi davranmaya çalışır. Verdiği kadar almak ister, ilişkileri bu açıdan dengeli olursa çok mutlu olur. Yargı sisteminde pek çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Sanat ve adalette hak edilen orta noktayı bulmak ve dengeyi sağlamak oldukça zordur. Terazi bunu başarabilir.

Olayların farklı yönlerini, geçmiş ile geleceği, bilinenler ile bilinmeyenleri karşılaştırmaya ve bunlar arasında tam bir denge oluşturmaya çalışır. Bu yüzden zor ve geç karar verir. Diğerleri onun sürekli her şeyi enine boyuna tartmak istemesini, tereddütlerini ve kararsızlığını anlamayabilirler. Başak insanının ayrıntılarda mükemmeli araması gibi, Terazi de olayları tartarak dengeyi bulmaya çalışır. Terazi insanı yaşamın haksızlıklarla dolu olduğunu düşünür ve zaman zaman haksızlıklardan şikayet eder.

Kavga ve sertlikten hoşlanmaz ve başkalarını memnun etmek için uğraşır. Genellikle nazik, çekici ve neşeli bir insan olarak tanınır. Nerede eğlenceli sosyal olaylar varsa Terazi de oradadır. Yalnızlığı hiç sevmeyen Terazi'nin geniş bir arkadaş çevresi vardır. Toplum tarafından en beğenilen tipler Terazi burcundan çıkar. Konuk ağırlamasını iyi bilir ve herkes tarafından aranılan bir konuktur. Sosyal, dışa dönük, özgürlüğüne çok bağlı ve gezmeyi seven bir burçtur ama aynı zamanda evlilik burcudur; partneriyle birlikte olmaktan ve paylaşmaktan büyük zevk alır.


Para ve Zenginlik

Sevgili Terazi eğer elinizde olsa idi herşeyin adil bir fiyata satılmasını sağlardınız. Herhangi bir ürün ya da servis çok pahalı olduğu zaman siniriniz bozulur. Pazarlık yapmanız gerektiğine inanırsınız, bu sizin için nefes almak kadar doğaldır. Çok az burç sizin kadar iyi pazarlık yapabilir. Herşeyi iyi analiz edebildiğiniz için hayatınızı “pazarlık” ederek yani avukat ya da sendika liderliği gibi mesleklerle kazanabilirisiniz. Venüs tarafından yönetildiğiniz için altın, pırlanta gibi değerli taş ve metallere yatırım yaparsanız kazançlı çıkabilirsiniz. Seçkin zevkiniz ve güzel sanatlara olan düşkünlüğünüzden güzel sanatlara yatırım yaparak da kar edebilirsiniz. Henüz adı duyulmamış sanatçıları keşfederek onların eserlerini satın alabilirsiniz.

Ortaklıklarda şanslısınızdır. Eşinizle ya da güvendiğiniz iş ortağınızla birlikte yatırımlar yapabilirsiniz. Terazi çok cömerttir ve lükse düşkündür. Arkadaşlarınızla birlikte olmak sizin için çok önemlidir ve bu yüzden en çok eğlenceye para harcarsınız. Mütevazi ve politik görünüşünüze rağmen hükmetmeyi seversiniz. Hırslı teraziler kendilerinin patronu olmak isterler. Yöneticiniz Venüs hükmetmeyi seven yönünüzü gizli tutmanızı sağlar. Siz zaten hoşluğunuzla isteklerinizi yaptırmanın daha kolay olduğunu keşfetmişsinizdir.

Kendinizi bakımsız ve hırpani hissetmek moralinizi bozabilir. Kendinizi iyi hissedebilmek ve tam performans sergileyebilmek için iyi görünmeniz şarttır. Bu yüzden güzel giyinmek için biraz para harcamanız gerekebilir.


Stresten Nasıl Arınır?

Stres altında iken Terazi burcu mutlaka dışarı çıkmalı ve arkadaşları ile buluşmalıdır. Ne kadar çok arkadaşını görürse o kadar mutlu olur, yanlızlıktan nefret eder. Öncü bir burç olarak değişiklikten rahatsız olmaz, yanlız doğru karar verdiğinizden emin olmak istersiniz. Hava elementi olarak herkesin fikrini almak istersiniz. Başkalarının görüşlerini aldıktan sonra kendi duygularınızı daha net olarak anlayabilirsiniz.

Terazi burçları bu kadar sosyal olmalarına rağmen göründükleri kadar yüzeysel değildirler. Son derece akılcıdırlar ve kararlarını verirken duygularını karıştırmazlar. Sürekli olarak yeni bilgiler toplayıp analiz eder, iyi ve kötü yönleri ile “tartarak” orta noktayı bulmaya çalışırlar. Teraziler de İkizler gibi Zodyak’ın mülakatçılarıdır.

Terazi burcu eşine ve iş ortağına çok güvenir (Terazi burcu 7. evin yöneticisidir). Partnerinizin
fikirlerinizi dinlemesini istersiniz. Eğer sizi rahatsız eden konuyu tüm detayları ile dinleyecek havada değilse moraliniz çok bozulur.

Venüs tarafından yönetilen Terazi sakin ve güzel ortamlarda kendine gelir. Mümkünse işinize bahçede devam edin, çalışma masanıza taze çiçekler koyun, iş seyahatinde otel odanıza sevdiklerinizin fotoğrafını koyun.

Her zaman ihtiyaç duyduğunuz uyum ve güzelliğin görünüşünüze de yansıması gerekir. Bu yüzden bir iş görüşmesi ya da toplantı öncesinde aynanın önünde uzun zaman geçirirsiniz. Başkalarının sizi bu huyunuzdan vazgeçirmesine izin vermeyin, iyi göründüğünüz zaman moraliniz yerine gelir. En iyi görünümünüzde en iyi performansı gösterirsiniz. Kendinizi iyi hissetmek için yapacağınız şey güzellik ya da sağlıkla ilgili bakım yaptırmak olacaktır. Gerginliğin en çok etkilediği yeriniz sırtınızın alt kısımları ve belinizdir. Sırt masajı ile kendinizi harika hissedeceksiniz.

Sağlık çiftliğinden çok fayda görebilirsiniz. Burada spor, egzersiz yapabilir, hafif yiyeceklerle beslenirken çeşitli bakımlarla güzelleşebilirsiniz. Böyle bir yere gitme imkanınız yoksa eşiniz veya sevgilinizden sizi evde şımartmasını isteyebilirsiniz. Yatağınızda kahvaltı yapabilir, banyoyu güzel kokulu köpüklerle doldurup gün boyu bakım yapabilirsiniz. İyi bir bakım sonrası güzelleşecek ve kendinizi harika hissedeceksiniz. Bu günün gecesini de iki kişi şık bir restoranda mum ışığı ile tamamlarsanız moraliniz yerine gelecektir.

Terazi, adalet sistemini yönetir ve Teraziler adalet ile ilgili konulara ilgi duyarlar. Bu konularla ilgili kitap okuyarak ya da film seyrederek kafanızı dağıtabilirsiniz.

Terazi burcu kadını ve erkeği kokudan çok hoşlanırlar.Yeni bir parfüm hediye ederek onu mutlu edebilirsiniz. Müzik dinlemek iyi gelecektir. Hele gitar, piyano ya da başka bir müzik aleti çalıyorsanız ara vermiş olsanız bile çalın, müzik sizi iyileştirecektir.

Çok tanıdığınız var, bazıları ise başarılı ve ünlü kişiler. Arkadaşlarınızı fikir vermeleri, bazı kişiler ile tanıştırmaları için arayabilirsiniz. Unutmayın ki başarı için bilginin olduğu kadar tanıdıklarında çok önemi var.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:57   #8
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Akrep Burcu
24 Ekim- 22 Kasım

Özellikleri : Yenilenme ve dönüşüm gücü, metamorfoz, şifa, derine inen, araştıran, keskin, erotik, aaaai, çekici, güçlü, karmaşık, duygusal, gizemli, ketum, derin, önsezili, yıkıcı, zalim, şiddete meyilli, iğneleyici, saplantılı, sabit fikirli, aşırıya kaçan, şehvetli, tutkulu, kıskanç, sahiplenici, küsen, intikamcı, kinci, acımasız, hilekar, güvenilmez, paranoyak, kuşkucu, duygularını bastıran.

Akrep su elementi ve sabit niteliktir. Su elementi olduğu için çok duygusaldır ancak derin duygularını kontrol altına almaya ve gizlemeye çalışır. Sabit nitelik taşıdığı için de inatçıdır ve yaptığından asla vazgeçmez; onun fikrini değiştirmeniz nerede ise imkansızdır. Yine bu aynı özelliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır.

Kontrol etme arzusu yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Kıskançlık Akrep insanının elinde olmayan bir duygudur. Güçlü, yoğun duygulara sahiptir ve tutkularından dolayı çok büyüleyici olabilir. Akrep burcunu delici bakışlarından hemen tanıyabilirsiniz; bakışları doğrudan insanın içine işler. Yaşama gücü kadar fiziksel gücü de kuvvetlidir. Akrep insanının içinde büyük bir enerji kaynağı olduğunu hissedebilirsiniz.

Hiçbir derdi yokmuş gibi sakin dursa da, aslında içinde fırtınalar kopar. Gizemli bir yapısı vardır ve kendisi hakkında ipucu vermez. Zodyak'ın en ketum burcudur. Oldukça ince düşüncelidir ve aslında çok şüpheci olmasına rağmen bu duygularını da belli etmez. Tam onu tanıdığınızı sandığınız bir anda, henüz hiçbir şey bilmediğinizi anlamanıza neden olacak bir davranışta bulunabilir. Onunla kırk yıldır evli olsanız bile, sadece onun görmenize izin verdiği yanlarını görebilirsiniz. Her zaman kendisine sakladığı, sizin asla göremeyeceğiniz ve dokunamayacağınız bazı şeyler olacaktır.

Akrep insanı hakkında emin olacağınız tek şey onun sevdiği şeyleri tam sevdiği, sevmediklerini ise hiç sevmediğidir. Sevgisi de nefreti de aşırıya kaçabilir. Onun için her şey ya siyah, ya da beyazdır. Ortası yoktur. İlkesi, ya hep ya da hiçtir. Akrep insanı iyiyken çok iyi, kötüyken korkunç olabilir. Onu sevebilirsiniz ya da ondan nefret edebilirsiniz, ama ona karşı asla kayıtsız kalamazsınız. Her zaman uç noktalarda dolaşır, hiçbir şeyi yarım bırakmaz tam yaşar. Her an patlamaya hazır bir yanardağ gibidir. Zaman zaman her şeyi yıkıp sıfırdan başlayabilir. Tipik bir Akrep burcunun yaşamında üç bölüm olduğu söylenir. En önemli özelliği kendi içinde ve başkalarında dönüşüm yaratma ve yeniden başlama gücüne sahip olmasıdır.

Akrep burcu cinsellik, ölüm ve yenilenme burcudur. Cinsellik yaşamının bir parçasıdır. Oldukça ihtiraslıdır ve sadece aşkta değil her konuda tutkuludur. Duyguları güçlü ve derindir ancak cinsel yaşamı doyurucu değilse bu açığı kapatmakta zorlanır ve arayış içine girer. Gerçekten severse ömür boyu bağlanabilir. Sevdiği insanın çok dürüst olması gerekir. Karşısındakine güvenebileceğinden gerçekten emin olduktan sonra onu bütün kalbi ile sever ama en küçük bir hata bile onu çileden çıkarabilir. Üzüleceğini ve pişman olacağını bile bile sevdiğini yaralayabilir.

Akrep duygularında yanılmaz. İçine doğanlar genellikle doğrudur. Sezgileri çok güçlüdür; sadece gözle görüneni değil, yüzeyin altındaki gerçekleri de hissederek bulmaya çalışır. Kafası çok çalışır, olayları en küçük detaylarına kadar inceler ve sezgisini de işin içine katarak en doğru kararları verir. Onu kandırmak zordur.


Para ve Zenginlik

Sevgili Akrep para konusunda en yetenekli burçlardan birisiniz. İşteki becerinize çok az burç yetişebilir. Hayatınızdaki herşeyi kontrol altına almak istersiniz, özellikle para ile ilgili her konu sizin kontrolünüz altında olmalıdır. Hayatta hiç bir şeyin mücadele etmeden kolay elde edilmediğini bilirsiniz.

Sizin çok kararlı oluşunuz, azminiz ve iradeniz başkalarına fazla gelebilir. Belli bir süre içinde çok para kazanmayı kafanıza koydunuzsa hiç şikayet etmeden en zor koşullarda çok uzun süre çalışabilirsiniz. Akrep burcu olarak tabii ki rahat bir eviniz, iyi bir arabanız ve kaliteli giysileriniz olsun istersiniz ama aslında siz paranızı harcamaktan hoşlanmazsınız. Paranızın çoğunun bankada ya da başka yatırım fonlarında durmasını ve siz uyurken bile artmasını istersiniz.

Akrep burcu kimseye hava atmak veya etkilemek ihtiyacını duymaz. Siz kendi düşüncelerinize herkesinkinden daha fazla değer verir ve gerisini pek takmazsınız. Temel ve mantıklı ihtiyaçlarınız için para harcarsınız.Tutumlusunuzdur ama bir şey satın alırken en kalitelisini almak istersiniz. Herhangi bir şey sadece moda olduğu için ilginizi çekmez, ama eğer iyi bir yatırım olabilecekse ve iyi yapılmışsa onu almaya değer bulursunuz. Akrep burcu bir şeyi uzun süre arzulamaz, beğendi ise hemen alır. Kuvvetli içgüdülerinizle herşeyin iç yüzünü hissedebilirsiniz. Bu yeteneğiniz diğer özelliklerinizle birleşince zamanla servet sahibi olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Akrep burcu olarak duygularınızı dışarı yansıtmazsınız ve hiç bir şeyden korkmazsınız. Her ortamda blöf yaparak istediklerinizi elde edebilirsiniz.


Stresten Nasıl Arınır?

Sevgili Akrep burçların içinde en yoğun duygulara sahip olansınız. Sabit nitelik taşıyan tek su burcu olduğunuzdan değişiklikler karşısında zorlanırsınız. Kararlısınız ve hedefinizden şaşmazsınız. Azimli oluşunuz güçlü, esnek olmayışınız ise zayıf tarafınızdır. Hayatınızdaki herşeyi kontrol altına almaya çalışmayın, bazı olayların sizin dışınızda gelişebileceğini kabul edin. Su elementi olduğunuz için olaylar sizi derinden etkiler. Terslikleri üstünüze alınmayın.

Keskin içgüdüleriniz ve uyanıklığınız sayesinde zor zamanlarda ne yapmanız gerektiğini iyi bilirsiniz. Bazen somut gerçekler karşısında sezgilerinize güvenmek zor gelse de sezgileriniz çoğu zaman sizi doğruya götürecektir.

Siz herkesten daha fazla arada bir yanlız kalma ihtiyacını duyarsınız. Özel hayatınıza düşkünsünüzdür ve gizliliği seversiniz. Etrafı kapalı, kimsenin göremeyeceği ve giremeyeceği bahçeli bir evde huzur bulursunuz. Deniz manzaralı olursa aaafinize diyecek olmaz. Su burçları ancak su kenarlarında kendilerini bulurlar. Deniz, göl ya da nehir kenarına gidin, cep telefonunuzu da kesinlikle yanınıza almayın.

Akrep oldukça derin bir burçtur ve hem kendi dinine hem de diğer dinlere ilgi duyar. Dua etmek veya meditasyon yapmak Akrep insanına iyi gelir. Akrep burcu doğum- ölüm evi sayılan 8. evin yöneticisi olduğu için Akrepler hayatın başlangıç ve sonuna kendilerini yakın hissederler.

Özellikle su kenarında ve tek başınıza yapacağınız yavaş tempolu aktiviteler sizi yenileyecektir. Koşabilir, yürüyebilir, bisiklete binebilir ya da yoga yapabilirsiniz. Siz başkalarından çok kendiniz ile yarışır ve kendinizi en iyi duruma getirmeye çalışırsınız.

Düşünme ve yetenek gerektiren poker, satranç gibi strateji oyunları konuşkan olmayan, ketum Akrep için idealdir. Casusluk ve polisiye romanlarına bayılırsınız. Bu tip kitaplarda kendinizi kaybedebilirsiniz.

Sıkıntılı dönemlerinizde kendinizi sevdiklerinizden soyutlamamalısınız. Zaten böyle zamanlarda duygularınızı anlamakta zorlanan yakınlarınıza kendinizi tamamen kapatmayın. Stres altında iken günlük konuşmalar bile size fazla gelebilir, bu arada etrafınızdakiler kendi bakış açıları ile size yardımcı olmaya çalışıyorlardır. Bazen uzun bir süre içinize kapanarak dış dünya ile ilginizi keser ve başkaları ile konuşmadığınız için perspektifinizi kaybedebilirsiniz. Sevdiklerinizi yanınıza yaklaştırmazsanız ihtiyacınız olan fiziksel yakınlığı göremezsiniz. Biraz açık olun, sevgiyi almayı da vermeyi de kabul edin.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:58   #9
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Yay Burcu
23 Kasım - 21 Aralık


Özellikleri: akıl, anlayış, felsefe, ileri görüş, metafizik, etik, idealist, hayalperest, ahlaklı, açık fikirli, iyimser, umutlu, kaygısız, neşeli, açık yürekli, cömert, yardımsever, insancıl, merhametli, hoşgörülü, gerçeği arayan, kaşif, maceracı, gezgin, açıksözlü, doğrucu, atletik, hayvanları seven, özgürlüğüne düşkün, ukala, kendini beğenmiş, kafası bulutların üzerinde, ayakları yere basmayan, dikkafalı, dogmatik, gerçekçi olmayan, üşengeç, abartılı, beleşçi, dağılmış, dağınık, sorumsuz, umursamaz, yerinde duramayan, kumarbaz.

Yay ateş elementidir ve değişken nitelik taşır. Burcunun yöneticisi şans ve bolluk gezegeni Jüpiter'dir. Yay insanı enerjisi, canlılığı ve koşullara uyabilme özellikleri ile başarılı olur. Jüpiter'in verdiği şans da buna eklenince hayatta pek çok istediğini elde edebilir ama her şeyden çabuk bıkma huyundan vazgeçip kendini disiplin altına sokması gerekir yoksa yeteneklerini boşa harcayabilir. Değişikliğe ihtiyacı olduğundan aynı anda birkaç konu ile birden ilgilenir ve aynı işe bağlı kalmayı sevmez. Bu yüzden bilgisini derinleştirmeden, yüzeyde kalan biri olma tehlikesi vardır.

Yay burcu bilmediği şeyleri araştırmaya ve keşfetmeye meraklıdır. Felsefe, ruhsal dünya ve metafizik üzerine kafa patlatır. Parlak bir zekaya sahiptir. Yeni kültürler, yeni insanlar, yeni ülkeler tanımak ister. Farklı kültürlerle ilgilenir. Ateş elementi özelliğini macera ve keşif arzusuyla ortaya koyar. Nereye olursa olsun seyahat etmeyi ve gezmeyi sever. Onun için önemli olan yolculuğun kendisidir. Yolculuklar onun göçebe ruhuna iyi gelir, buna ihtiyacı vardır.

Fiziksel olarak seyahate çıkamıyorsa mutlaka zihnini geliştirmesi gerekir. Seminerlere, kurslara gider ya da üniversiteye geri dönmek ister. Geçmişin ve bu anın günlük olaylarının altında yatan ahlaki ve manevi değerleri inceler. Ateş elementinin verdiği enerji ile araştırır, keşfeder, varsayımlar üzerine kafa yorar ve tartışmalar yaratır. Bilgileri toplar, korur, senaaa yapar ve dağıtır; bu yüzden de biraz filozoftur. İyi bir konuşmacıdır. Açık oturumları, panelleri, basın toplantılarını seyretmekten zevk alır. Ufukları geniştir ve büyük işler ve olaylarla ilgilendiğinden ayrıntılar üzerinde durmaz. Yay biraz da sabırsızdır, onun için önemli olayların ayrıntılarından sıkılır.

Yay insanı, içtenliği ve iyimser bakış açısı ile tanınır. Cömert, neşeli ve zekidir. Bu özellikleri ile toplumda aranılan ve beğenilen bir tiptir. Başkalarının özgürlüğüne saygı duyması ve iyi niyeti ile toplumda kendisine iyi bir yer yapar. Sıcak ve çabuk heyecanlanan bir yapısı olmasına rağmen içinde kötülük yoktur. Kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Açıksözlü, dürüst Yay tüm iyi niyetine rağmen patavatsız konuşmaları ile insanları yaralayabilir. Sportif bir yapısı vardır. Bütün açık hava sporlarından özellikle binicilikten hoşlanabilir. Hayvanlarla arası iyidir ve çok merhametlidir. Kapalı yerlerde sıkılır; doğada, açık ve geniş alanlarda bulunmaktan büyük mutluluk duyar.

Yay insanı özgürlüğüne çok düşkündür. Ateş elementi olduğu için coşkuludur ama özgürlüğünü kaybetmekten korktuğu için sevdiği zaman bile kolay kolay bağlanmaz. Kısıtlanmaktan ödü kopar. Kıskanç ve sahiplenici insanlar klostrofobi etkisi yaratabilir; nereye kaçacağını şaşırır. Ancak beğendiği ve kendisini kısıtlamayacağına inandığı birine bağlanabilir. Kendisi gibi kültürlü ve akıllı bir eş arar.


Para ve Zenginlik

Sevgili Yay her zaman o kadar iyimser ve neşelisinizdir ki parasız kalabileceğiniz hiç aklınıza gelmez. “Ne olur ne olmaz” diyerek para birikitirmeye başlamalısınız. Jüpiter tarafından yönetilen Yay insanının kumarbaz bir tarafı olabilir, çabuk zengin olma tutkunuzu kontrol altına alabilirseniz korkmanıza gerek yok. Sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz şeylerde işi şansa bırakmalısınız.

Yay burcu büyük olaylara konsantre olmak ister. Büyük çaplı işlere veya emlak pazarına yatırım yapmak istersiniz. Kendinize fazla güvenmekten zararlı çıkabilirsiniz.Yarını hiç düşünmeden harcar, yarın ise bir şekilde durumunuzun düzeleceğine inanırsınız. Sizin bu aşırı iyimserliğiniz hem büyük başarılarınızın hem de düşüşlerinizin sebebi olabilir. En iyisi şansınızı fazla zorlamayın. Bazen iyi şeylerin geldiğini görür ama bunların değerini gözünüzde fazla büyütebilirsiniz.

Bunun yanında yüksek eğitiminize, seminerlere ya da mesleğinizle ilgili derslere para harcamanız sizin yararınıza olacaktır. Yay burcu yüksek eğitimle ilgili 9. evin yöneticisidir. Siz zaten her zaman okula geri dönmek ister ve eğitime çok önem verirsiniz. Sizin için gelirinizi kısa ve uzun vadede artırmanızın en iyi yolu yüksek öğretim ve eğitimdir. Büyük bir sabırla özel veya devlet burslarını araştırır, yazışmalarını yapar ve kendinize bir burs bularak para sorunu halledebilirsiniz.


Stresten Nasıl Arınır?

Jüpiter tarafından yönetilen rahat ve umursamaz Yay burcunun sinirleri kolay kolay bozulmaz. Değişikliklerle aranız iyidir, siz zaten düzenli olarak durumunuzu gözden geçirirsiniz. Tek sorununuz aslında en iyi özelliklerinizden biri olan iyimserliğinizdir. Bazen hayata pembe gözlüklerle bakarak gerçeklerden uzaklaşırsınız.

Hızlı hareket etmek hoşunuza gider ve detaylardan çok çabuk sıkılırsınız. Bu özelliklerinizden dolayı önemli detayları gözden kaçırabilir veya olayları yanlış yorumlayabilirsiniz. Detaycı, analizci hava burçları (İkizler, Kova, Terazi) ile bir arada bulunun veya sizi dengeleyecek toprak burçlarından (Başak, Boğa,Oğlak) yardımcı tutun. Değişken nitelik taşıdığınız için değişikliğe çok kolay adapte olabilen esnek bir yapınız var. Ateş elementi olduğunuz için yeni plan ve fikirler geliştirmede hevesli, enerjik ve yaratıcısınız.

Herşey çok üstünüze gelmeye başladığında doğru spor salonuna gidin. Stresinizi ancak iyice yorulup terleyerek atabilirsiniz. Köpeğinizle dolaşmaya, koşmaya çıkın. Binicilik sporları size göredir. İmkanınız varsa bir klüpte at binmeyi deneyin. Yay burcu uzun süre kapalı mekanlarda kalamaz açık havada olmak her zaman iyi gelir.

Okçuluk ve eskrim gibi sporları da denemelisiniz. Bazı yaylar çok fazla spordan hoşlanmazlar ama yürümeyi severler. Spor olarak sadece yürürler ve o kadar hızlı yürürler ki hiç birimiz onlara yetişemeyiz. Bu yürüyüş sırasında yeni fikirlere engel olan tüm olumsuzluklar temizlenir ve düşünceleriniz netleşir.

Eğlenmek istiyorsanız sirk ya da hayvanat bahçesine gitmelisiniz. Yay burcu büyük hayvanları yönetir ve büyük çoğunluk hayvanları çok sever. Sizin gibi iyimser insanlarla bir araya gelmelisiniz. Aslan, Koç, İkizler, Kova ve Terazi burcu gibi. Su burçları size göre fazla duygusal, toprak burçları ise fazla ciddi olabilir.

Siz de zıt burcunuz İkizler gibi kitaplara meraklısınızdır. Kitapevine ya da kütüphaneye gidebilirsiniz. İkizler hem en çok satan romanlara hem de kendini geliştirmesine yardımcı olacak kitaplara meraklıyken siz daha çok hayatla ilgili felsefe yapan kitaplara yönelirsiniz.Aynı zamanda tanınmış insanların gerçek yaşam öyküleri ilginizi çeker.

Siz başkaları ile fikir alışverişinden, tartışmalardan hoşlanırsınız. Farklı görüşlerden rahatsız olmaz ve tartışmada kendi görüşünüzü sonuna kadar savunursunuz. Değişik bakış açılarını dinleyerek sizi rahatsız eden konu hakkında yaratıcı çözümler bulabilirsiniz.

Burcunuz yeni şeyler öğrenmekten çok zevk alır. Üniversiteden derslere, seminerlere katılabilirsiniz. Bu derslerin, kursların sizin sorununuzla ilgili bilgi vermesi gerekmiyor. Herhangi bir konu ya da hobi ile ilgili bir ders sizi sıkıntılarınızdan uzaklaştıracaktır.

Sıkıntılı dönemlerinizde eğer imkanınız varsa kısa süreliğine bile olsa uzaklaşabilmek iyi gelecektir. Yay burcu İkizler gibi seyahat burcudur. Bazen bir süreliğine uzaklaşarak sorunlarınızı objektif olarak görebilirsiniz. Haftasonu başka bir şehirde ya da kampta geçirirseniz döndüğünüz zaman yeni bir bakış açınız olacaktır. Yay bağımsız ve kendine yeterli bir burç olduğu için kimse olmasa bile kendi başınıza gitmek sorun olmayacaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 18 Mart 2023, 21:59   #10
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Burçlar Ve Özellikleri




Oğlak Burcu
22 Aralık- 22 Ocak

Özellikleri: Sorumluluk sahibi, pratik, disiplinli, organize, görev duygusu gelişmiş, sistematik, olgun, güvenilir, çalışkan, üretgen, gerçekçi, yönetici, planlayan, sabırlı, düzenli, metodik, verimli, dikkatli, kontrollü, tutumlu, mücadeleci, başarılı, hırslı, tutucu, katı, materyalistik, cimri, karamsar, korkak, katı, duygusuz, soğuk, melankolik, hesaplı.

Oğlak toprak elementi ve öncü nitelik taşıyan bir burçtur, yöneticisi ise Satürn'dür. Disiplin gezegeni Satürn kısıtlayıcıdır ve sorumluluklar verir. Oğlak insanının hayatta bir amacı vardır, ayaklarını yere sağlam basar ve ne yöne gittiğini iyi bilir. Amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve asla acele etmez. Azimli, inatçı, sabırlı Oğlak simgesi olan dağ keçisi gibi dağın zirvesine tırmanır. Hiçbir burç, hedefine ulaşmakta bu kadar kararlı değildir. Öncü niteliğinin yanında sabır, inat ve diğer özellikleri birleşince bu tip eninde sonunda en tepeye çıkar. Oğlak burcu insanı çok hırslıdır. Olayları başlattığı an sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. Hangi işi, mesleği ya da konuyu seçerse seçsin, daha başladığı anda yönetimi eline almayı düşünmektedir.

Oğlak en çalışkan burçlardan biridir. Yöneticisi Satürn ona nefes aldırmadan yapması gereken işleri ve sorumlulukları hatırlatır. İyi plan yapmasını, ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta olgunlaşmasını sağlar. Hayatı fazla ciddiye alır ve bu ciddiyet onu çocukken bile olduğundan daha büyük gösterir. Kendinden büyük kimselerin dostluğunu tercih eder ve genç kuşaklarla pek anlaşamaz.

Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Başka etki almadıysa, fiziksel olarak çok sağlam sayılır. Genellikle yalnızdır, enerjisinin büyük bölümünü işine harcadığından manevi bazı şeyleri yaşayamaz. Yengeç gibi karamsardır. Herkese güvenmez, sadece kendisine güvenir. Zıt burcu Yengeç'in yuvasında aradığı güveni, Oğlak meslek ve statüyle bulmak ister. Çok zor dost olur ama dost olduğu kimseye ömür boyu güvenir.

Geçmişe, geleneklerine bağlı ve tutucudur. Ailesine karşı sorumluluk duyduğu için aile bağları kuvvetlidir. İlk bakışta soğuk görünen Oğlak, üstün bir eş ister. Böyle birini bulunca da onun maddi manevi her istediğini vermeye çalışır ve ona hayat boyu bağlı kalır. Nefesinizi kesecek ateşli bir sevgili değildir belki ama sadık ve güvenilirdir.

Oğlak burcu işi sayesinde saygın olmak ister ve statüye çok önem verir. İyi bir semtte iyi bir ev, iyi bir araba ve seçkin klüplere üye olmak ister. Para konularında dikkatli, tutumlu hatta cimridir. Fazla maddeci görünebilir ama onu asıl motive eden şey para kazanmaktan çok toplum içinde saygın olmaktır. Yükselmesine engel olacak her şeyi bir kenara atabilir ve harekete geçtikten sonra bir adım bile gerilemez. Oğlak insanı genellikle arzu ettiği serveti elde eder.

Güvenli ve düzenli gelir getiren işleri sever. İşine Başak burcu kadar düşkündür. İmzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. Çabuk zengin olma yollarına sapmaz, düzenli ve planlı hareket eder. Lider olabileceği işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister. Oğlak burcu hiyerarşik düzenin olmadığı yerlerde karmaşa olacağının bilincindedir. Emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir.Bu yüzden de devlet içinde, büyük kuruluş ya da şirketlerde yönetici ve yetki sahibi bir kişi olur.


Para ve Zenginlik

Oğlak para konusunda en becerikli davranan burçlardan biridir. Harcama ve yatırımlarınızda o kadar tutumlu ve akıllısınızdır ki başka insanlar paralarını idare etmeniz için size gelebilirler. Tedbirli bir yapınız olduğu için fazla risk almazsınız. Çabuk zengin olma hayaliniz yoktur, yavaş ve emin adımlarla ilerlersiniz. Herşeyi önceden planlar ve o plana sadık kalırsınız. Güçlü ve etkin olmak istersiniz ve burçların en hırslısı olarak tanınırsınız. Çok çalışmak gözünüzü korkutmaz, işinizin her anından büyük zevk alırsınız. Kolaylıkla işkolik olabilir ve hayatınızdaki diğer şeyleri ikinci plana atabilisiniz.

Kendi işine sahip olmak isteyen Koç burcunun tersi olarak, siz başkalarına ait büyük holdinglerde çalışmaktan zevk alırsınız. Çalıştığınız şirket ne kadar büyük ve güçlü ise o kadar çok hoşunuza gider. Şirketinizin değerli elemanlarına sağladığı avantajlar işinize gelir. Pratik ve tutumlu toprak burcu Oğlak başkalarının emri altında çalışmayı dert etmez. Kurum ve şirketlerdeki hiyerarşik düzeni sever ve bu hiyerarşinin en tepeye tırmanmanıza yardımcı olacağını bilirsiniz.

Oğlak burcu olarak tarihten, antika paralardan, eski pullardan, tarihi dökümanlardan, değerli taş ve antikalardan zevk alırsınız.. Güvendiğiniz uzmanlardan bilgi alarak bu gibi şeylere para yatırırsanız kazançlı çıkabilirsiniz.


Stresten Nasıl arınır?

Oğlak hayatın gerçek zevkini çalışmakta bulan bir burçtur. Sıkıntılı dönemlerinde ise içgüdüsel olarak daha çok ve yoğun olarak çalışmaya devam eder. Yöneticiniz Satürn’ün etkisi ile sorumluluk sahibisinizdir. Gerçekçi ve pratik çözümlere değer verirsiniz. Öncü nitelik taşıdığınız için idarenin sizde olmasını istersiniz ve olayları başlatırsınız. Çok çalışarak kendinizi iyi hissedersiniz ama bazen yoğun işlerin arasında kendinizi kaybedebilir ve olayları bütün olarak algılayamayabilirsiniz. Yaptığınız işin emeklerinize değip değmediğinden emin olmalısınız. Eşiniz, kız ya da erkek arkadaşınız sizi fazla görememekten şikayet ediyorsa, iş programınızı yeniden gözden geçirmenizde yarar var.

Oğlak burcu toprak elementi olduğu için siz büyük ihtimalle deniz kenarından çok dağlık bölgelerde olmaktan huzur duyarsınız. Bir günlüğüne bile olsa, dağlık bölgelerde yürüyüş yapmak, tırmanmak, mağaralar keşfetmek sizi yeni bir insan yapacaktır. Oğlak burcu takım oyunlarını yönetir, arkadaşlarınızla futbol oynayarak stresinizi atabilirsiniz. Bu arada Oğlağın zayıf bölgesi olan dizlerinizi korumayı ihmal etmeyin.

Son derece sosyal bir insansınız zaten bu sebeple alanınızda eninde sonunda en tepeye yükselirsiniz. Ucuz ve salaş yerlere gitmekten hoşlanmazsınız, şık ve klas yerlerde bulunmak sizi mutlu eder. Oğlak (dağ keçisi) yüksek ve manzaralı yerlerden hoşlanır. Arkadaşlarınızla manzaralı şık bir restoranda yemek yemek moralinizi düzeltecektir.Yemek sırasında sürekli iş konuşmak yerine genel konulardan konuşarak rahatlamalısınız. Spor olarak tenis gibi daha sosyal sporları tercih etmelisiniz.

Oğlak burçları borsaya ve hobilerine yatırım yapmaya bayılırlar.TV ve internetten finansal yatırımlarını takip eder ve bu konuları sürekli olarak araştırırlar. Bazılarınız ise eski para, pul ve başka kolleksiyonlar yaparak oyalanırlar.

Oğlak burcu olarak tarihten zevk aldığınız için Discovery kanalını seyrederek, müzelere giderek kafanızı dinlendirebilirsiniz. Antika merakınız olabilir, bir şey satın almasanız bile açık artırmalarda değerli objelerin arasında iyi vakit geçirebilirsiniz. Birdenbire gevşeyeceğinizi zannetmeyin, bu biraz zaman alabilir.

Oğlakların çoğu anne ya da babalarına çok bağlıdırlar. Sizin için de böyle ise babanız ve anneniz ile bir arada vakit geçirerek kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Eski ya da yeni fark etmez komik bir film seyredin, esprili arkadaşlarınızla bir araya gelin. Kahkahalar atarken hiçbir derdinizin kalmadığını göreceksiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
burçlar, özellikleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
En Duygusız Burçlar Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 2 25 Nisan 2023 14:03
Çekingen Burçlar - Flört Etmekten Utanan Burçlar Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 2 18 Mart 2023 15:33
Burçlar ve Uyku Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 10 17 Mart 2023 12:02
Evlenilecek Burçlar. Eğlenilecek Burçlar Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 3 16 Mart 2023 13:15
Birbiriyle Uyumsuz Olan Burçlar Ve Uyumlu Olan Burçlar Asi Ruh Astroloji ve Burçlar Dünyası 0 15 Mart 2023 21:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net