Forum Logo




Portland Trail Blazers: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Haziran 2022, 21:50   #1
Çevrimiçi
Portland Trail Blazers: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi




Portland Trail Blazers: Yaz Dönemi Öncesi Takım Rehberi
Www.TrendForum.Net



2021-22 NBA sezonunun sona ermesine artık oldukça kısa bir süre kaldı ve 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 2022 NBA Draftıyla birlikte off-season dönemi hız kesmeden başlayacak.

Her yıl olduğu gibi bu off-season döneminde de takımların önünde birçok soru işareti mevcut. Biten kontratlar, draft seçimleri, free agent hamleleri ve daha fazlası… Biz de off-season dönemine girmeden önce takımların durumunu değerlendirdik ve her ekibe birer yol haritası hazırladık.

2021-22 sezonunda ne yaptılar?

Geçen yaz koç Chauncey Billups’ı takıma getirip sezona yine beklenti içerisinde giren Portland, istediğini alamadı. Önce Lillard’ın sakatlık sorunu baş gösterdi. Ardından artık bu çekirdeğin başarı kazanamayacağı anlaşıldı ve CJ McCollum, Norman Powell, Robert Covington gibi değerli parçalar takımdan gönderildi. Kadroyu sıfırlayıp yeni bir yola giren Portland, elinde kim varsa üçe beşe bakmadan gönderdi. Bu son derece riskli bir karardı ama bir noktada gerekliydi de. İnsanların tepki gösterdiği şey ise bu kararın alınması değil, oyuncuların ucuza bırakılmasıydı.

Bu sezonu geçiş sezonu gibi görüp drafta yönelen Portland, 27 galibiyet ve 55 mağlubiyetle bitirdi ve 2022 Draftında 7. sırayı aldı. McCollum takasında alınan ve lotaryada olması beklenen Pelicans 1.tur seçim hakkı ise Pelicans‘ın playoffa girmesi üzerine talihsiz bir şekilde elden gitti. Bunun üzerine McCollum takası daha da tepki çekti. Fakat tepki göstermek için henüz erken. Çünkü Portland, bunları maaş boşluğu oluşturabilmek için yaptı. Eğer bu yaz döneminde Lillard’ın etrafına kadro kuramazlarsa, işte o zaman gerçekten tepki gösterilmeli.

2022-23 Off-Season Özeti

Draft Hakları: 7. sıra, 36. sıra ve 59. sıra
Maaş Boşluğu: 21.1 milyon dolar (tahmini)
Biten Kontratlar: Anfernee Simons, Jusuf Nurkic, Ben McLemore, Joe Ingles, CJ Elleby, Brandon Williams, Kelvin Blejins, Elijah Hughes

Takım İhtiyaçları

Savunma yönü kuvvetli pivot
Lillard’ın yanına 2. ve 3. opsiyon
Genel kadro kalitesi/derinliği

Oyuncu Grubu



Ufukta Bekleyen Belirsizlikler

Yönetim, İşin Altından Kalkabilecek mi? – Açıkçası bu yaz dönemine dair bende en çok şüphe uyandıran konu başlığı bu. Portland yönetimi, hızlandırılmış bir yapılanmaya girdi ve tek sezon kadroyu sıfırlayıp Lillard’ın etrafına yeni çekirdek kurmak istiyorlar. Eski oyuncu grubuyla olmayacağı barizdi. Yıllardır aynı yerde dönüp durdular fakat ellerindeki birçok ismi ucuza bıraktıklarını düşünmüyor değilim hala. Biraz aceleci ve acemi davranmış olabilirler. Bu da yönetimin yeteneğini sorgulamamıza sebebiyet veriyor bir noktada. Buna rağmen bu kararı takdir etmek gerek çünkü böyle bir risk almak her yiğidin harcı değil. Karşılığını alacaklar mı şimdilik bilemiyoruz. Bu süreci nasıl yöneteceklerini izleyip göreceğiz.

Garanti Olmayan Kontratlar – Portland’ın elinde tahmini 21 milyon dolarlık maaş boşluğu var ancak bu rakam artabilir. Josh Hart’ın 13 milyonluk kontratı garanti değil. Bledsoe’nun da 19 milyonluk kontratının yalnızca 4 milyonu garanti. Eğer iki oyuncunun da kontratı garanti hale getirilmezse, Portland’ın maaş boşluğu daha da artacak fakat yönetimin bu ikiliyle ilgili başka planları da olabilir. Bildiğiniz üzere, Portland bu yaz döneminde takas piyasasının en aktif takımı olacak belki de. O yüzden bu iki oyuncunun kontratını garanti hale getirip takaslarda maaş denkleştirmek için kullanmak en mantıklı senaryo. Çünkü kadroda olası bir takasta maaşları dengeleyecek hiçbir isim yok.

Anfernee Simons’ın Geleceği – Krizlerden fırsat doğar sözünün NBA’deki karşılığı Anfernee Simons. Portland, Lillard’ı sakatlığa kurban verdi, kadroyu dağıtıp yeni bir yola girdi ve bu sayede 4. senesindeki Simons’ın neler yapabileceğinin farkına vardılar. 22 yaşındaki oyuncu, geçirdiği etkileyici sezonun ardından serbest kaldı ve sınırlı serbest konumuna geldi. Portland’ın bu oyuncuyu tutması şart. Genç skorerin değeri yaklaşık 20 milyon olarak biçiliyor. Bana kalırsa bu maaş ideal Simons için. Lillard ile uyumlu bir ikili olabilir, Lillard sonrası dönemde de takımın skorer yükünü üstlenen isim haline gelebilir.

Zaman Çizelgesi, Lillard ile Uyumlu mu? – Ligde adına en fazla takas senaryosu yazılan yıldızların başında belki de Damian Lillard geliyor. Çünkü yıllardır Portland’ta kayda değer bir başarıya ulaşamadı ve yeterli yardımı alamadığı düşünülüyor. Hal böyleyken, Lillard’ın takas ihtimali her zaman akılların bir köşesinde bulunuyor ama oyuncu ve takım arasında farklı bir bağ var. Şimdi önlerinde yepyeni bir süreç var ve sorulması gereken soru şu: Portland, Lillard’ın prime dönemi sona ermeden onun etrafına kadro oluşturabilecek mi? Eğer bu yaz ellerindeki tüm olanakları seferber edip hazır katkı verecek, direkt 2022-23 sezonunda rekabetçi olabilecek bir kadro oluşturabilirlerse ne ala. O zaman sorun yok demektir fakat bunu başaramazlarsa, örneğin Lillard’ın yanına güvenilir ikinci/üçüncü opsiyonları getiremezlerse, rotasyona kalite katamazlarsa, yapılanma süreci daha da uzayacak ve 32 yaşına girecek olan Lillard’ın bunu bekleyecek zamanı var mı emin değilim.

Potansiyel Takas Hedefleri

Jerami Grant – Normalde takas hedefleri kısmı yapmıyorum ama Portland için oluşturulması gerektiğini fark ettim. Yaz döneminde Lillard’ın etrafına kaliteli oyuncu arayışında olacaklar ve bunun yolu da takası gündemde olan oyunculardan geçiyor. Bu yıl serbest oyuncu piyasası biraz zayıf. Portland için en çok adı geçen kişi ise Jerami Grant. 28 yaşındaki iki yönlü forvet, hem Lillard’ın yancısı olabilir hem de savunmaya çok yönlülük katabilir. Detroit’e 7. sıranın verilmesi ihtimaller arasında.

John Collins – Bu üç isim arasında takas ihtimali en düşük isim belki de John Collins ama beklentilerin epey altında kalan Hawks, kadrosunda ciddi değişikliğe gitmek isterse buna iki uzunundan birisiyle başlayacak. 24 yaşındaki uzun forvet, Lillard ile ilginç bir ikili olabilir ve hücumda tehlike yaratabilirler. Savunmada üst düzey olduğunu söylemek güç fakat yardım savunmalarında katkı sağlıyor.

Christian Wood – Wood, artık Houston’ın zaman çizelgesiyle ve yapılanma planıyla pek uyumlu değil. Takası sezon boyunca gündemdeydi. Kontratında son yılına girecek ve sonrasında Houston’la devam etmemesi muhtemel. O yüzden onu elden çıkarıp en azından birkaç parça almak en mantıklısı. Maaşı 14 milyon olduğu için takas süreci de zahmetsiz. Savunma yönü diğer iki oyuncu kadar kuvvetli değil ama hücumda Lillard ile çok iyi bir ikili olabilir.

Potansiyel Free Agent Hedefleri


Zach LaVine

Deandre Ayton – Ayton ve Suns birlikteliğinin devam edip etmeyeceği hala belirsizliğini koruyor. Suns yönetiminin genç oyuncuya istediği parayı vermek istemediği sezon başından beri konuşuluyor. Son dönemde ise Ayton’ın Suns organizasyonunda yeterince değer görmediğini düşündüğü söyleniyor. 23 yaşındaki uzun, hem Lillard için ideal bir pick&roll partneri hem de savunmada mobilitesi sayesinde Billups’ın savunma stratejilerine uyumlu.

Mo Bamba – Bamba’nın bird hakları Orlando’da olduğu için sign&trade ile de alınabilir. Açıkçası Portland başarı kovalamak istiyorsa Bamba’ya kalmasa iyi olur ama yine de her ihtimale karşı yazılabilir. Hücumda şutuyla alan açabiliyor. Bu da hem Damian Lillard için hem de kalırsa Anfernee Simons için değerli bir özellik. Fakat Bamba’nın en çok fark yaratan meziyeti, muhtemelen çember koruma becerisi olacaktır. Kolay rastlamadığımız şut ve çember koruma kombinasyonuna sahip.

Thad Young – 33 yaşındaki veteran oyuncu, sahada birçok şeyi yapan çok yönlü bir parçaya dönüştü. Kısalmak istediğinizde 5 numarada da görev alabilmesi, savunmada hala mobil olması, hücumda pas aksiyonlarına dahil edilebilmesi onu kullanan takımlar için güzel kazanımlar. Portland’ın daha modern, daha mobil bir beşe dönmesini sağlayacak uzunlardan birisi.

Otto Porter – Portland için ilk öncelik, Lillard’ın yanına yıldız statüsüne yakın oyuncular eklemek ama bunun dışında kadronun ciddi anlamda kaliteye ihtiyacı var. Bu sezon Golden State‘te tekrardan kendini bulan Otto Porter, Portland için harika bir ekleme olabilir ve takımın elini güçlendirir. İyi sabit şutör, iyi savunmacı. Gerektiğinde ilk beş başlayabilecek kalibrede. Fakat Golden State‘i veya diğer rekabetçi takımları bir kenara itip henüz ne olacağı belli olmayan Portland’a gelmesi biraz zor.

Gary Harris – 27 yaşındaki kanat oyuncusu Gary Harris, asla beklenen oyuncuya dönüşemedi ama Orlando’da kendini tekrardan bularak her halükarda yararlı bir parça olduğunu kanıtladı. 3&D rolüne yakın bir konumda duruyor ama hücumda bir miktar topla oynayabiliyor olması değerli. Kontratı sona eren Harris, daha rekabetçi bir takıma gitmeyi planları arasında ilk sıraya koyabilir ama Portland da onun için iyi bir seçenek. Oyunun iki yönünde de pozitif etki yapmayı başarıyor ve Portland’ın bu tarz perimetre savunmacılarına çok ihtiyacı var.

Caleb Martin – Miami’nin yine yoktan var ettiği rotasyon oyuncularından birisi olan Caleb Martin, dış şutunu yeterli düzeye getirmesi sayesinde NBA’de tutunmayı başardı. Atletizmi ve cut etme becerisi hücumda değerli olabiliyor ama en göze çarpan özelliği kanat savunması. Sahada her şeyiyle mücadele ediyor.

TJ Warren – En son bubbleda kendini gösteren TJ Warren, yaşadığı ciddi sakatlıklar sebebiyle yıllardır ortalıkta yok. Kontratının sonuna gelen 28 yaşındaki forvet, Portland için kenardan gelip skor üretebilir. Eğer basketbol onu hala bırakmadıysa…

Dewayne Dedmon – Bu kadroya yalnızca ilk beş pivotu değil, yedek pivot da lazım. Piyasada minimuma bu görevi görebilecek çok fazla alternatif var artık ama Dewayne Dedmon onlar arasında en iyisi belki de. Ayakları hantal değil ve perde seviyesine kadar çıkabiliyor. Hücumda ise ribaunt takibi ve bitiriciliği değerli.

Potansiyel Draft Hedefleri


Jalen Duren – Eğer Portland, pota altındaki eksiğini gözeterek seçim yaparsa, 18 yaşındaki dev pivot onlar için en büyük seçenek 7. sıradan. Duren, fiziği hazır bir şekilde NBA’e geliyor ve geleneksel uzun profiline sahip. Bitiriyor, topluyor, çemberi kapatıyor. Savunmada mobilitesi hiç fena değil, bu onu eski nesil pivotlardan ayıran bir özellik. Lige girdiği gibi büyük süreler alamayabilir ama belli sürelerde katkı vermesi olası.

Johnny Davis – 2002 doğumlu kanat oyuncusu Johnny Davis, iki yönlü oyunuyla dikkat çekiyor. Hücumda kolejinin skor yükünü sırtlayan Davis, oyunun diğer tarafında da muazzam bir efor sergiledi. NBA’de en azından ilk etapta savunma yönü daha ağır basabilir. Perimetre savunmasında özellikle fiziğiyle fark yaratıyor. Portland’ın da buna ihtiyacı var. Dış şutu ortalama üstü, henüz oturmadı. Şut profili ise bir çaylak için ideal değil çünkü orta mesafede zorlama şutları çok tercih ediyor ama topsuz aksiyonlardan sayı çıkartabiliyor.

Bennedict Mathurin – Eğer Portland takas hakkını takaslamazsa, Mathurin onlar için güzel bir seçim olabilir. 2002 doğumlu kanat, atletizmi ve topsuz oynama becerisi sayesinde katkıda bulunabiliyor. Bu yıl %37 ile 2.2 üçlük isabeti buldu ve takımın ihtiyaç duyduğu şut katkısını da karşılıyor. Kanadalı genç oyuncu, topla oynama konusunda gelişime açık ve bir gün iyi bir skorer olarak barınabilir NBA’de.

AJ Griffin – Liseden koleje geçtiğinde bambaşka bir oyuncuya büründü. Lisede daha fazla topla oynayan, kendi skorunu yaratan bir forvet oyuncusuyken, kolejde topsuz oyununa ağırlık verdi ve şutu üzerinden varlık gösterdi. Bu biraz da Duke’un kolej yıldızlarıyla dolu kadrosundan ötürü böyleydi. Herkesin umudu, 18 yaşındaki Griffin’in tekrardan topu eline alması. Kilo fazlası maalesef atletizmini ve hareket kabiliyetini kısıtlayabiliyor. Lakin tank gibi fiziği sayesinde, bir bakıma ayak yavaşlığını da gizlemek maksadıyla, 4 numarada kullanılabilir.

Eurohoops
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
blazers, dönemi, portland, rehberi, takım, trail, yaz, Öncesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Villeneuve: "Ricciardo'nun McLaren'daki dönemi sona erdi" KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 20:57
Anadolu TÜRK Beylikleri Dönemi ( Bütün Yönleriyle ) DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 08:55
TFF seçimi öncesi kulüplerden Servet Yardımcı'ya destek sözü KoJiRo Beşiktaş 0 31 Mayıs 2022 21:00
Yaza Doğru Vücut Bakım Rehberi Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 0 19 Mayıs 2022 13:26
Okul Öncesi Eğitim Beatrice Okul Öncesi Eğitim 0 05 Mayıs 2022 14:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net