Forum Logo




ASVEL: 3 Madde İle Yeni Sezon Yol Haritası


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Haziran 2022, 15:22   #1
Çevrimiçi
ASVEL: 3 Madde İle Yeni Sezon Yol Haritası




ASVEL: 3 Madde İle Yeni Sezon Yol Haritası
Www.TrendForum.Net



Yaz dönemi yaklaşıyor. Eurohoops Fırın da gelecek sezon EuroLeague’de mücadele edecek 18 takım için yol haritası çiziyor…

by Melikşah Bayrav / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Bu yazının tüm hakları Eurohoops Ltd. Şti.’ye aittir ve tamamının veya bir kısmının izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.

Turkish Airlines EuroLeague’de bir heyecan dolu sezonun daha sonuna geldik. Kıran kırana geçen son bölümde normal sezonun aksine vites arttıran temsilcimiz Anadolu Efes, finalde de Real Madrid‘i mağlup ederek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı.

Yıl boyunca çok büyük beklentilerle ilerleyen takımların son düzlükte hedeflerine ulaşamadıklarını gördük, bunun yanı sıra tıpkı temsilcimiz Anadolu Efes gibi ekiplerin normal sezon boyunca yarattıkları soru işaretlerine rağmen ayağa kalkarak ligi hiç fena olmayan noktalarda tamamladıklarına da şahitlik ettik.

Ne yaşanacaksa yaşandı ve 2021-22 EuroLeague sezonuna artık nokta koyduk. Şimdi ise önümüzde birçok takım için farklı hedeflerle ve büyük beklentilerle inşa edilecek yepyeni bir süreç var. Avrupa basketbolunda hareketli geçmesi beklenen bir yaz dönemine girilirken yeni sezon hazırlıkları da bu doğrultuda iyice hızlanacak.

Biz de Eurohoops Fırın olarak tıpkı geçtiğimiz sezonlarda da yaptığımız üzere takımların bu hazırlıklarına katkı sağlamayı kendimize görev edindik.

Eurohoops Fırın, 2022-23 EuroLeague ekiplerinin yol haritası serisinin 4. bölümüyle huzurlarınızda. Dördüncü konuğumuz ise Turkish Airlines EuroLeague’deki arka arkaya üçüncü sezonunu geçirmeye hazırlanan ASVEL.

ASVEL Yaza Nasıl Giriyor?



Fransa basketbolu denilince akla ilk gelen ekiplerden biri olan ASVEL, Modern EuroLeague’in 22 yıllık tarihinde her ne kadar son döneme kadar ortalıkta pek gözükmese de Avrupa basketbolunda bir zamanların önemli kulüplerinden biriydi. 1970’li yıllardan 1990’ların sonuna kadar EuroLeague, Koraç Kupası ve Saporta Kupası gibi önemli organizasyonlarda rekabetçi kadrolar kuran Fransız temsilcisi, bu turnuvaların hiçbirinde zafere ulaşamasa da defalarca kez yarı finallerde veya finallerde boy gösterdi.

2000’li yılların başından itibaren bir nevi duraklama dönemine giren ASVEL, Fransa Ligi’nde gelen 2 şampiyonluğa rağmen Avrupa’da mücadele ettiği sezonlarda çoğunlukla ilk turda turnuvaya veda etti. Siyah-beyazlı ekibin yeniden yükselişe geçme süreci ise 2014 yılında Fransız basketbol efsanesi Tony Parker’ın kulüp hisselerinin büyük çoğunluğunu almasıyla başladı.

2015-16 sezonunda 7 yıllık aranın ardından Fransa Ligi’ni şampiyon tamamlayan siyah-beyazlı ekip, 2018-19 sezonunun öncesinde LDLC isimli şirketle uzun süreli bir sponsorluk anlaşmasına imza atarak yatırımlarını iyice sıklaştırdı. Bunun sonucu olarak ise yeni ismi LDLC ASVEL olan Fransız temsilcisi, 2019-20 sezonundan itibaren EuroLeague’in düzenli katılıncılarından biri haline geldi.

EuroLeague’de uzun zaman sonraki ilk yılında David Lighty, Livio Jean-Charles, Tonye Jekiri ve genç yetenek Theo Maledon gibi isimleri parlatmayı başaran ASVEL, COVID-19 nedeniyle yarıda kalan sezonda her ne kadar playoff yarışının uzağında kalsa da atletizme dayalı basketbolu ve sert savunmasıyla öne çıktı.

İkinci sezonunda ise kadrosunu Norris Cole, Moustapha Fall, Guerschon Yabusele ve William Howard gibi önemli eklemelerle güçlendiren Fransız temsilcisi, koç TJ Parker’ın yönetiminde yine playoff yarışına pek dahil olamasa da özellikle iç sahada Barcelona, Olympiakos ve Olimpia Milano gibi güçlü ekiplere karşı alınan değerli galibiyetlerle taraftarlarını sevindirdi.

2021-22 sezonunun öncesinde bir önceki yılın flaş oyuncularından Guerschon Yabusele’yi Real Madrid’e ve Moustapha Fall’u Olympiakos’a yolcu eden ASVEL, skorer oyun kurucu Norris Cole ile de yolları ayırdı. Yine EuroLeague’in flaş isimlerinden David Lighty’i gelen tüm tekliflere rağmen takımda tutan siyah-beyazlı ekip, kadrosunu da Elie Okobo, Kostas Antetokounmpo, Raymar Morgan, Chris Jones ve Dylan Osetkowski gibi önemli eklemelerle güçlendirdi.

Sezona yine kulüp sahibi Tony Parker’ın kardeşi TJ Parker’ın yönetiminde başlayan siyah-beyazlı ekip, arka arkaya alınan galibiyetlerle adeta EuroLeague’de fırtına gibi esmeye başladı. Kısa rotasyonundaki Elie Okobo ve Chris Jones ikilisiyle rakip savunmalara zorlu anlar yaşatan ASVEL, NBA’den yolu Avrupa’ya düşen Kostas Antetokounmpo’nun da etkili performansı sayesinde bir anda kendisini playoff yarışının içinde buldu.

Siyah-beyazlı ekibin flaş yükselişine sekte vuran detay ise sakatlıklar oldu. EuroLeague kariyerine beklenenden çok daha üst perdeden bir giriş yapan yıldız oyun kurucu Elie Okobo, sağ omzundan yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat oldu ve 2 ay boyunca sahalardan uzak kaldı. Formasına geri kavuştuğunda ise Fransız yıldız, bıraktığı yerden devam etmekte zorlandı.

Öte yandan gelen tüm tekliflere rağmen takımda kalmayı tercih eden ABD’li skorer David Lighty de sakatlıklar sebebiyle çok az karşılaşmada süre alabildi. Okobo ve Lighty gibi iki önemli yıldızın yokluğunda hücum yükü çoğunlukla eski Bursaspor’lu Chris Jones’un omuzlarına kalırken sezon ortasında takıma katılan Marcos Knight’ın da beklenen etkiyi yapamaması, ASVEL’in gitgide playoff yarışından uzaklaşmasına yol açtı.

Son olarak EuroLeague’de ilk yarının etkili oyuncularından Kostas Antetokounmpo’nun da form düşüklüğü nedeniyle rotasyondaki ana rolünü hızla kaybetmesi, Fransız temsilcisi için arka arkaya alınan mağlubiyetlerin nedenlerinden biri oldu. Sezonun ikinci yarısında playoff yarışından iyice kopan siyah-beyazlı ekip, Rus takımlarının savaş nedeniyle ligden men edilmelerine rağmen rekabetçi kalamadı.

2021-22 Sezonu Biterken Kadro Dizilimi:

PG: Elie Okobo, Chris Jones, Matthew Strazel, Antoine Diot

SG: Marcos Knight, Paul Lacombe, David Lighty

SF: Charles Kahudi, William Howard

PF: Dylan Osetkowski, Kostas Antetokounmpo, Raymar Morgan

C: Youssoupha Fall, James Gist

1- Okobo’nun Geleceği



Altyapı günlerinden itibaren Fransa basketbolunun yıldız adaylarından biri olarak gösterilen Elie Okobo, profesyonelliğe adım attığı Pau Orthez’deki etkileyici performansının ardından NBA yolcusu olduğunda kendisine yönelik beklentiler büyüktü. NBA ekiplerinden Phoenix Suns’ta geçirdiği 2 yıllık süreçte toplam 108 maça çıkan Okobo, vasatı aşamayarak beklentilerin altında kaldı.

Hayal kırıklığıyla geçen NBA serüveninin sonlanmasıyla birlikte Avrupa’ya geri dönüş kararı alan skorer oyun kurucu, ülkesinin ekiplerinden ASVEL’le 1 sezonluk sözleşme imzalayarak EuroLeague basketboluna da adım atmış oldu. Omzundan yaşadığı sakatlığa kadar parkede adeta fırtına gibi esen 24 yaşındaki yıldız, ligin de en çok konuşulan isimleri arasında en üst sıralarda yer aldı.

Avrupa basketbolundaki oyun kurucu havuzunun da gün geçtikçe daraldığını düşünecek olursak Elie Okobo’nun parkeye getirdiği artılar, kendisini birçok kulübün iştahını kabartacak türden bir yetenek olarak kılıyor. Bir oyun kurucu olarak çembere atak ederek skor üretebilmesi, ikili oyunlarda ham pasör, hem de bitirici olarak etkinliği ve keskin üçlük tehdidi, Okobo’nun günümüz basketbolunda fazlasıyla değerli bir profil olmasını sağlıyor.

Saydığımız tüm artılara rağmen Fransız yıldızın oyununda belli başlı zaaflar da yok değil. Özellikle rakip savunmacılar solunu kapatarak Okobo’yu sağına yönlendirdiği zaman devreye girmekte zorlanması, 24 yaşındaki oyun kurucunun rakip takımlar kendisini daha iyi analiz ettikçe veriminin de bir miktar azalmasına yol açtı.

Elbette dünya üzerindeki hiçbir oyuncu her bakımdan mükemmel değil ve Okobo’nun da bu zaafı kendisinin fazlasıyla değerli bir profil olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yazın kontratının sona ermesiyle birlikte serbest oyuncu statüsüne geçecek olan Fransız yıldızın adı şimdiden Avrupa’nın dev kulüpleriyle anılmaya başladı bile.

Her ne kadar pek kolay gözükmese de ASVEL’in Elie Okobo’yu gelecek sezonda da kadrosunda tutabilmesi, kulübün EuroLeague’deki beklentilerini de doğrudan etkileyecektir. Okobo’nun ayrıldığı bir senaryoda ise yerine gelecek ismin niteliği, Fransız ekibi için gelecek sezondaki en belirleyici detaylardan biri olaraktır.

2- Victor



Şu bariz bir gerçek ki Victor Wembanyama sadece Fransa basketbolu için değil, dünya basketbolu için de son yılların en heyecan verici yeteneklerinden biri. Henüz 18 yaşında ve 2.20 boyunda olan süper yıldız adayı, genç yaşında JSF Nanterre forması ile gösterdiği performansın ardından geçtiğimiz yaz ASVEL’e transfer olduğunda kendisinden beklentiler çok büyüktü.

Fiziksel yapısı bakımından bir nevi şu sıralar NBA’de ortalığı kasıp kavuran süper yıldız Giannis Antetokounmpo’yu anımsatan Wembanyama, kelimenin tam anlamıyla bir “anomali”. Uzun boyu, kolları ve bacaklarıyla adeta dünyaya basketbol oynamak için gelmiş gibi gözüken 18 yaşındaki yetenek, ASVEL’deki ilk sezonunda uzun süreler almasa da sahada olduğu sürelerde öne çıktı.

Özellikle sezonun son bölümünde sıklıkla forma şansı bulmaya başlayan ve rotasyonun önemli bir parçası haline gelen Wembanyama; Real Madrid, Olimpia Milano ve Bitci Baskonia gibi rakiplere karşı gösterdiği skorer performanslarla adeta gelecek yıl için mesaj verdi.

2.20’lik boyuyla parkede 4 ve 5 numara pozisyonlarından süre alan genç yıldız, uzun boyuna rağmen topu yere vurabilmesiyle rakipler için durdurulması fazlasıyla zor bir profil çiziyor. Çember etrafındaki bitiricilik becerisinin yanı sıra topla çembere atak ederek de skor tehdidi oluşturabilen Fransız oyuncu, üçlük yüzdesini de yüzde 32’lerden biraz daha yukarı çektiği senaryoda savunulması imkansıza yakın bir hücum gücüne dönüşebilir.

EuroLeague’de 2021-22 sezonunun son haftalarında dakikalarını ve rotasyondaki rolünü iyice arttıran Victor Wembanyama, gelecek yıl kadronun ana parçalarından biri haline gelecektir. Genç süper yıldız adayının gelecek yılki gelişimi, biz basketbolseverler için de fazlasıyla ilgi çekici bir hikaye olabilir.

3- Değişim



Kadrosunda gelecek sezon devam edip etmeyeceği konusunda soru işaretleri olan birçok ismi bulunduran ASVEL için yaz döneminin hareketli geçeceği çok açık. Sözleşmesi sona erecek olan yıldız oyun kurucu Elie Okobo’nun yanı sıra takımdan ayrılma ihtimali bulunan farklı isimler de var.

Avrupa’da Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor’la yakaladığı çıkışın ardından EuroLeague ekiplerinin de ilgisini çeken Chris Jones, 2020-21 sezonunda İsrail devi Maccabi forması ile fena olmayan bir süreci geride bırakmıştı. 1 yıllık sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte geçtiğimiz yaz ASVEL kadrosuna katılan Jones, yeni takımında kariyeri için önemli bir sıçramaya imza attı.

Takımın ana yıldızı Elie Okobo’yla yan yana oynadığı bölümlerde verimliliğini iyice yukarı çeken Jones, skorer performansının yanı sıra yüzde 39’luk üçlük yüzdesiyle de fark yarattı. Okobo’nun sakat olduğu bölümlerde de hücum yükünü sırtlayan ABD’li oyuncunun sözleşmesi bu yaz sona ererken adı da şimdiden birçok farklı takımla anılmaya başladı.

Jones’un olası ayrılığının yanı sıra Kostas Antetokounmpo’nun da NBA’e geri dönüş ihtimali söz konusu. Bu iki oyuncunun dışında Raymar Morgan, Charles Kahudi, James Gist, Dylan Osetkowski ve Antoine Diot gibi performanslarıyla soru işareti yaratan isimlerin de takımdaki geleceği tam anlamıyla belli değil.

Bu sebeple ASVEL, gelecek sezon için kadrosunda önemli bir değişime gidebilir. Takımdan ayrılması muhtemel isimlerin yerine yapılacak eklemelerin niteliği, Fransız temsilcisi için gelecek yıl işlerin nasıl ilerleyeceğini de doğrudan ilgilendirecek.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
asvel, haritası, madde, sezon, yeni, İle, yol


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Elie Okobo Müthiş Oynadı; ASVEL, Dijon Karşısında İkinci Maçı da Kazandı KoJiRo Basketbol 0 04 Haziran 2022 18:00
ALBA Berlin: 3 Madde İle Yeni Sezon Haritası KoJiRo Basketbol 0 03 Haziran 2022 20:13
Aşk ve Sevginin Yol Haritası DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 31 Mayıs 2022 14:41
Kalın Tüylenmeye Neden Olan O Madde! DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 0 23 Mayıs 2022 11:19
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza'dan sezon sonu paylaşımı KoJiRo Beşiktaş 0 22 Mayıs 2022 16:58




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net