Forum Logo




Ergin Ataman: “Anadolu Efes, Modern EuroLeague Tarihinin En İyi Takımı”


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2022, 12:11   #1
Çevrimdışı
Ergin Ataman: “Anadolu Efes, Modern EuroLeague Tarihinin En İyi Takımı”




Ergin Ataman: “Anadolu Efes, Modern EuroLeague Tarihinin En İyi Takımı”
Www.TrendForum.Net



Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, yaptığı açıklamalarda EuroLeague şampiyonluğunu anlattı.

By Eurohoops team / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Turkish Airlines EuroLeague’de üst üste 2. kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes‘in başantrenörü Ergin Ataman, modern EuroLeague tarihinde efsanevi Maccabi koçu Pini Gershon’un ardından arka arkaya 2 kez şampiyon olabilen 2. başantrenör oldu.

Şampiyonluğun ardından EuroLeague’den Javier Gancedo’ya açıklamalarda bulunan Ataman, Anadolu Efes‘in modern EuroLeague tarihindeki en iyi takım olduğunu söyledi:

“EuroLeague’de üst üste 2. kez şampiyon olabilmek inanılmaz bir his. Bu takım bence EuroLeague tarihinin en iyi takımlarından biri. Bunu yalnızca üst üste 2. şampiyonluk yüzünden söylemiyorum, takım olarak geçirdiğimiz son 4 sezona istinaden söylüyorum. Aynı takım, aynı oyuncular… Bu sebeple benim için son 4 yıldaki Anadolu Efes, modern EuroLeague tarihinin en iyi takımı.”



“2019 yılındaki ilk Final Four’umuzda hatırlıyorum ki takım olarak her birimiz birçok farklı duyguyu yaşıyorduk. Bizim açımızdan finale çıkmak bile başlı başına çok büyük bir işti, belki de finalde CSKA‘ya yenilmemizin nedenlerinden biri de buydu. 2021 yılındaki Final Four’da ise sadece kazanmayı düşünerek oradaydık. Başta ben olmak üzere hepimiz çok duygusaldık çünkü ilk EuroLeague şampiyonluğumu kazanmıştım. 2022 Final Four’undan önce ise çok rahattım çünkü daha önce finalde yer alma deneyimini elde etmiş ve kazanmıştım.”

Yarı finaldeki Olympiakos karşılaşmasına değinen Ataman, normal sezonda alınan mağlubiyetin kendileri açısından önemli bir tecrübe olduğunu belirtti:

“Yarı final sırasında Olympiakos’a karşı normal sezonda oynadığımız karşılaşma hemen aklıma geldi. Uzatmalarda mola hakkım yoktu ve son faul hakkımızı kullanmıştık. 1 sayı önde olmamıza rağmen topu çabuk kaybetmiştik. Birçok boş atıştan ve turnikeden faydalanamamıştık. Sonucunda ise Kostas Sloukas‘ın son saniye basketiyle maçı kaybetmiştik.

Final Four’da ise son anlarda bu sefer anında molayı aldım. Maçta durum berabereydi, yani en kötü senaryoda maç uzatmalara gidecekti. Vasilije Micic’ten Adrien Moerman ile 1-4 ikili oyunu oynamasını istedim. Bu sayede Olympiakos’un savunmadaki zayıf karnı Sasha Vezenkov’a switch alabilecek ve hücumun kalanını şekillendirebilecekti. Ben oyuncularıma bu gibi durumlarda penetre etmelerini veya şut atmalarını söylemem çünkü bu biraz da rakip savunmaya bağlı bir şey. Sonuç olarak Micic çok zor bir üçlük denedi. Sorumluluk aldı ve elbette bu bizim için harika bir şuttu.”

Son olarak şampiyonluğu getiren Real Madrid finalinin son anlarına değinen Ataman, şu ifadeleri kullandı:

“Top kaybı yapmadığınız takdirde şutu son 1-2 saniye içerisinde atıp isabet bulabilirsiniz. Keza üçlük atmak da önemli o noktada zira ikilik atıp isabet bulsak rakibimizin mola hakkı vardı ve 3-4 saniyesi olacaktı. Eğer üçlük atış deneyip isabet bulabilirseniz bu maçın bittiği anlamına gelir. Bu nedenle final maçının son saniyelerini çok iyi kontrol ettiğimizi düşünüyorum.”
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ataman, efes, ergin, euroleague, modern, takımı”, tarihinin, İyi, “anadolu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ergin Ataman: “Şampiyon Biz Olacağız, Kupayı Ülker Arena’da Kaldıracağız” KoJiRo Basketbol 0 10 Haziran 2022 13:45
Anadolu Efes, Will Clyburn’ü Transfer Etti KoJiRo Basketbol 0 07 Haziran 2022 14:08
Ergin Ataman: “EuroLeague’de Dahil En Zorlandığımız Seri Oldu” KoJiRo Basketbol 0 05 Haziran 2022 11:15
Ergin Ataman, NBA Takımlarının Radarında! KoJiRo Basketbol 0 01 Haziran 2022 21:46
Ergin Ataman, Burak Elmas'tan özür diledi! KoJiRo Galatasaray 0 30 Mayıs 2022 21:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net