Forum Logo




Dusan Alimpijevic’ten Eurohoops’a: “Takımın Karakterine İnancım Tamdı, Özel Bir Oyuncu Grubuna Sahibiz”


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Mart 2024, 08:55   #1
Çevrimdışı
Dusan Alimpijevic’ten Eurohoops’a: “Takımın Karakterine İnancım Tamdı, Özel Bir Oyuncu Grubuna Sahibiz”




Dusan Alimpijevic’ten Eurohoops’a: “Takımın Karakterine İnancım Tamdı, Özel Bir Oyuncu Grubuna Sahibiz”
Www.TrendForum.Net



Beşiktaş Emlakjet koçu Dusan Alimpijevic, Hapoel Tel Aviv galibiyetini Eurohoops’a değerlendirdi.

by Semih Tuna / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Beşiktaş Emlakjet, dün akşam (13 Mart Çarşamba) basketbol şubesi tarihinin en özel başarılarından birine imza attı. Çeyrek finalde Hapoel Tel Aviv karşısında müthiş bir geri dönüşe imza atan Beşiktaş, adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Temsilcimiz Beşiktaş’ın başantrenörü Dusan Alimpijevic, bu çok özel galibiyetin ardından Eurohoops’un sorularını yanıtladı.

Eurohoops: Koç, öncelikle şu soruyla başlamak istiyorum. İlk yarıda ne oldu? Normalde sizin takımlarınızı Avrupa’da böyle bir eleme maçına bu kadar kötü başlarken görmeye alışkın değiliz.

“Böyle şeyler olabiliyor, basketbol hatalar oyunudur. Dolayısıyla zaman zaman böyle şeyler olabilir. Buradaki en önemli şey reaksiyon verebilmekti. Maç içerisindeki kötü gidişata reaksiyon verebilirseniz bu sizi daha da güçlü kılar. Elbette kimse maça bu kadar kötü başlamayı istemezdi (gülerek). Yine de ikinci yarıdaki reaksiyonumuz, yaptığımız işe olan inancımızı iyice arttırdı.”

EH: İlk yarıdan sonra soyunma odasında neler oldu? +18 değilse soyunma odası konuşmanızla alakalı detay verebilir misiniz?

“Hayır, veremem (gülerek)! Yine de nasıl bir konuşma olduğunu Derek’e (Needham) sorabilirim. Hey Derek, sence devre arası konuşması nasıldı?”

Needham: “Harika bir motivasyon konuşmasıydı (gülerek)!”

“Bu şekilde betimliyorsun demek, peki tamam. Bence işler iyi gitmiyorken yapılabilecek olağan bir soyunma odası konuşmasıydı. (gülerek)”

EH: Maçın herhangi bir anında kaybedeceğinizi düşündünüz mü?

“Dürüst olmak gerekirse berbat bir ilk yarı oynadık. Dolayısıyla ilk yarıdan sonra birinin maçın kaybedildiğini düşünmesi normal. Sahada maçtan önce planladığımız hiçbir şeyi yapamıyorduk. Devre arası neleri daha doğru yapmamız gerektiğini konuştuk ama her şeyden önce takımımın karakterine olan inancım tamdı. Bu oyuncu grubunun gerçekten özel bir oyuncu grubu olduğuna inanıyorum. Bu yüzden maçın herhangi bir anında inancımızı yitirmedik, ben de bir an olsun kaybedeceğimizi düşünmedim. Elbette bazen kazanır, bazen de kaybedersiniz. Yine de en önemlisi takımınızın karakterini sahaya koymasıdır.”

EH: Jonah Mathews ve Matt Mitchell için kritik anların oyuncuları demek yanlış olmaz sanıyorum, öyle değil mi?

“Bana göre Beşiktaş, takım olarak kritik anların takımı. Elbette maçlarda bazı oyuncuların daha çok sorumluluk almalarını gerektiren anlar olabilir. Her maçta farklı oyuncular, farklı anlarda sahne alabiliyor. Ben, bir ismin diğerinden daha önemli olduğunu söyleyemem. Kerem Konan’ın aldığı ribaundların sahada olup biten diğer şeylerden daha az önemli olduğunu da söyleyemem.”

EH: Kerem Konan demişken henüz 18 yaşında olmasına rağmen ona çok önemli dakikalar verdiniz. Bunu sadece Leyton Hammonds’ın ayrılığı sonrası için değil, tüm sezona bakarak söylüyorum. Görünüşe bakılırsa Kerem, ona duyduğunuz güvenin karşılığını veriyor. Bu konuda ne söylersiniz?

“Bu iş artık kişisel standardım haline gelmeye başladı, genç oyunculara şans vermekten ve yerel oyuncuları geliştirmekten bahsediyorum. Bence bu, Avrupa’daki her takımın yapması gereken bir şey. Sırp, İtalyan, İspanyol… Avrupa’nın her takımından bahsediyorum. Bu durum, Türkiye’de çalışan bir yabancı koç olarak benim için de geçerli. Biz bugün buradayız, yarın olmayacağız. Yerel oyuncular buradalar. Yerel oyuncular, takımları için önemli roller almalılar. Sadece Kerem de değil, Samet (Yiğitoğlu) de Türk basketbolunun geleceği. Onun gelişimine de çok önem veriyoruz. Umarım gelecekte de beraber bu şekilde çalışmaya devam ederiz.”

EH: EuroLeague biletine çok yakın olduğunuzu düşünüyor musunuz? Maçtan sonraki açıklamalarınızı dinledim ve bu fırsat gelirse, diğer tüm takımlardan daha çok kucaklayacağınızı söylediniz.

“Elbette bu fırsatı değerlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu fırsat ayağımıza kadar geldiyse dört kolla sarılmamız lazım. Beşiktaş, EuroLeague’de oynamaya hazır bir kulüp. Yine de adım adım ilerlememiz gerekiyor, daha şimdiden beklentilerin fazlasıyla üzerine çıktık. Mütevazi davranmalıyız, ayaklarımız yere basmalı ve önümüzdeki rakibin farkında olmalıyız. Bu yüzden alçakgönüllü olmamız, elimize geçen bu fırsat için minnettar olmamız ve maç maç ilerlememiz gerekiyor.”

EH: Beşiktaş, yarı finaldeki JL Bourg maçını Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacak. Bu maçta salonun tamamen dolu olmasını bekliyor musunuz ve taraftarlara herhangi bir mesajınız var mı?

“Elbette salonun tamamen dolu olmasını bekliyorum. Takımımız tamamen dolu salonda oynamayı hak ediyor. Taraftarlarımızın takımın mücadelesini çok sevdiklerini biliyorum, bu nedenle salonun tamamen dolu olmasını ve oraya gelen herkesin keyif almasını bekliyorum.”
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alimpijevic’ten, bir, dusan, eurohoops’a, grubuna, karakterine, oyuncu, sahibiz”, tamdı, İnancım, özel, “takımın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
TÜBAD’dan Açıklama: “Dusan Alimpijevic’i Kınıyoruz” KoJiRo Basketbol 0 29 Ocak 2024 19:57
Dusan Alimpijevic: “Bursaspor’da EuroCup Finali Oynadığımız Sezon Bütçemiz…” KoJiRo Basketbol 0 28 Ocak 2024 18:48
Dusan Alimpijevic: “Türkiye’de Geçirdiğim Dört Yıl Beni Olgunlaştırdı” KoJiRo Basketbol 0 20 Ocak 2024 14:04
Dusan Alimpijevic: “İyi Oynamadık Ama Önemli Olan Kazanmaktı” KoJiRo Basketbol 0 06 Ocak 2024 16:40
Dusan Alimpijevic: “Oyuncularım Sahaya Yüreklerini Koydu” KoJiRo Basketbol 0 05 Kasım 2023 16:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net