Forum Logo




2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Pivot


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Haziran 2022, 12:54   #1
Çevrimdışı
2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Pivot




2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Pivot
Www.TrendForum.Net



Basketbol Süper Ligi’nde yaza “bonservisi elinde” giren 10 değerli pivotu sizler için derledik!

by Melikşah Bayrav / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Basketbol Süper Ligi’nde bir yılı daha geride bıraktık ve artık yeni sezon öncesi takımlar için bambaşka bir süreç başlıyor.

Bizleri önce yerel ligler, ardından taraftarların belki de en çok merakla beklediği süreç bekliyor: Transfer dönemi!

Bütün takımlar yeni sezona daha ümitli hazırlanmak için kolları sıvayacak ve takımlarına olabilecek en iyi oyuncularla sözleşme imzalamaya çalışacak.

Eurohoops Fırın, her sene olduğu gibi bu sene de yazı dizisine başlıyor: Pozisyon pozisyon bu sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edip kontratı sona eren en iyi oyuncuları karşınıza getiriyoruz.

Bu büyük serüvene, en iyi 10 uzun forvetin ardından en iyi 10 pivot ile devam ediyoruz.

NOT: Yaz dönemi için kontratında opsiyon bulunan oyuncular listeye dahil edilmemiştir.

NOT**: Oyuncular arasında bir sıralama gözetilmemiştir.

Jan Vesely – Fenerbahçe Beko



Yaş/Ülke: 32/Çekya

İstatistikleri: 24 maç| 10.7 sayı | 6.9 ribaund | 2.9 asist | 1.5 top çalma

Kariyerinin henüz ilk yıllarında Partizan’la ciddi bir EuroLeague tecrübesi kazanan Jan Vesely, 2014 yazında Fenerbahçe Beko’ya transfer olduğunda ise NBA’de yaşadığı hayal kırıklığı nedeniyle özgüveni kırılmış bir oyuncu olarak öne çıkıyordu.

Efsanevi koç Zeljko Obradovic’le çalışmaya başlamasından itibaren bambaşka bir profil haline gelen Vesely, tamamen 5 numara pozisyonunda oynayan bir isme dönüşmesinden itibaren adeta değerine değer kattı.

Özellikle pasör yönünü yıllar içerisinde geliştiren Çekyalı yıldız, Fenerbahçe kadrosunda yer aldığı 8 yıllık süreçte hem kulübünün, hem de Avrupa basketbolunun en büyük yıldızlarından biri oldu.

Acısıyla tatlısıyla yaşanan 8 yılın ardından bu yaz Jan Vesely’le Fenerbahçe’nin yollarının ayrılması bekleniyor. “Yıldız” kelimesinin hakkını parkeye yansıtabildiği üstün yetenekleriyle veren deneyimli uzun, hangi takıma transfer olursa olsun adını duyurmaya devam edecektir.

Filip Petrusev – Anadolu Efes



Yaş/Ülke: 22/Sırbistan

İstatistikleri: 13 maç | 15.1 sayı | 6.2 ribaund | 1.1 asist | 1.3 blok

Altyapı günlerinden itibaren Sırbistan basketbolunun gelecek vadeden yıldız adayları arasında gösterilen Filip Petrusev, 2020-21 sezonunda Adriyatik Ligi’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçildiğinde beklentiler daha da artmıştı.

NBA’de forma giyen Jock Landale ile anlaşmasına rağmen oyuncunun son anda NBA’den kontrat bulması nedeniyle Filip Petrusev’e yönelen Anadolu Efes, Barcelona’ya transfer olan Sertaç Şanlı’nın boşluğunu bu hamleyle doldurmayı hedefliyordu.

Yine de işler pek de beklendiği gibi ilerlemedi ve Filip Petrusev, özellikle EuroLeague seviyesinde yarattığı büyük savunma zaaflarıyla birlikte iyice gözden düştü.

Bu yaz Anadolu Efes’le yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan genç uzun, her ne kadar Basketbol Süper Ligi normal sezonunda iyi bir performans sergilese de diğer kulvarlarda hayal kırıklığı yarattı. Çember çevresinde yarattığı skor tehdidiyle Petrusev, farklı bir kulüpte çok daha değerli katkılar verebilir.

Kevarrius Hayes – Frutti Extra Bursaspor



Yaş/Ülke: 25/ABD

İstatistikleri: 31 maç | 9.8 sayı | 6.9 ribaund | 0.9 asist | 1.5 blok

NCAA kariyerinin ardından yolu Avrupa’ya düşen isimlerden biri olan Kevarrius Hayes, İtalya Ligi’nde Cantu’yla gösterdiği performansın ardından EuroLeague ekiplerinden ASVEL’in dikkatini çekmişti.

ASVEL’de beklentileri karşılayamayarak 1 sezonun ardından Fransız ekibinden ayrılan ABD’li uzun, geçtiğimiz yaz iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen Frutti Extra Bursaspor’la sözleşme imzaladı.

Bursa’da koç Dusan Alimpijevic’le birlikte çalışmaya başladıktan sonra adeta bambaşka bir oyuncuya dönüşen Hayes, savunmacılığının yanı sıra çember etrafında yarattığı skor tehdidiyle de Bursaspor’un destansı EuroCup serüveninin ana kahramanlarından biri oldu.

Bu yaz takımıyla sözleşmesi sona erecek olan Kevarrius Hayes, daha şimdiden birçok iddialı takımın dikkatini çekmiş durumda. Buna rağmen Frutti Extra Bursaspor’da kaldığı bir senaryoda ABD’li uzun, koç Alimpijevic’le birlikte gelişimini bir üst seviyeye taşıyabilir.

Tarik Black – Bahçeşehir Koleji



Yaş/Ülke: 30/ABD

İstatistikleri: 8 maç | 6.3 sayı | 2.8 ribaund | 0.5 asist

ABD’de NCAA kariyerinin ardından 4 yıl boyunca farklı NBA takımlarının kadrosunda yer alan Tarik Black, 2018 yılında EuroLeague’in iddialı ekiplerinden Maccabi Tel Aviv’le Avrupa basketbolu serüvenine yelken açmıştı.

İsrail devinde geçirdiği 2 başarılı sezonun ardından yine EuroLeague’den Zenit’le sözleşme imzalayan ABD’li uzun, özellikle playofflardaki Barcelona serisinde gösterdiği savunma performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

EuroLeague’de başarılı geçen 3 yılın ardından tekrardan ülkesi ABD’ye dönen Black, bir süre şansını NBA G-League’de denedikten sonra Bahçeşehir Koleji’yle kıtamıza geri döndü.

Yüksek beklentilere rağmen vasat bir performans sergileyen Tarik Black, sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte takımdan ayrıldı. Yarattığı hayal kırıklığına rağmen hala çok değerli bir uzun profili olan ABD’li oyuncu, yeni takımında form tutturduğu takdirde yeniden yıldızını parlatabilir.

Jehyve Floyd – Fenerbahçe Beko



Yaş/Ülke: 24/ABD

İstatistikleri: 12 maç | 4.9 sayı | 3.3 ribaund | 1.3 asist | 0.9 blok

ABD’de kolej kariyerinin ardından yolu Avrupa’ya düşen oyunculardan biri olan Jehyve Floyd, ilk olarak Yunanistan Ligi ekiplerinde şansını denedikten sonra İsrail Ligi’nden Galil Gilboa’ya transfer olmuştu.

İsrail’de yakaladığı etkileyici çıkışla birlikte EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos’un dikkatini çeken ABD’li uzun, vasatı aşamaması nedeniyle sezon ortasına serbest bırakılmıştı.

Yine sezon ortasında Fenerbahçe Beko’ya transfer olan genç uzun, takımdaki sakatlıkların da etkisiyle bolca fırsat bularak dikkat çekmeyi başarmıştı.

Devamında sakatların dönmesiyle birlikte rotasyondan kesilen Jehyve Floyd’un sözleşmesi bu yaz sona eriyor. Daha çok süre bulabileceği bir takıma transfer olduğu takdirde ABD’li uzun, adını daha da sık duyurma potansiyeline sahip.

Alpha Kaba – Gaziantep Basketbol



Yaş/Ülke: 26/Fransa

İstatistikleri: 31 maç | 13.7 sayı | 10.4 ribaund | 1.0 asist | 1.6 blok | 1.3 top çalma

Altyapı günlerinden itibaren Fransa basketbolunun gelecek vadeden yıldız adayları arasında gösterilen Alpha Kaba, beklentilere rağmen ilk yıllarında istikrarlı bir performans sergilemekte zorlanmıştı.

Geçtiğimiz yaz son yıllarda parlattığı uzunlarla tüm Avrupa’da ünlenen Gaziantep Basketbol’a transfer olan Fransız uzun, Basketbol Süper Ligi’ne kelimenin tam anlamıyla damgasını vurdu.

Boyalı alanda karşılaştığı rakip uzunların neredeyse tamamını domine eden Kaba, savunmada ve hücumda kurduğu büyük dominasyonla Basketbol Süper Ligi’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Bu yaz Gaziantep Basketbol’la olan sözleşmesi sona erecek Alpha Kaba’ya yönelik büyük bir ilgi olacağını tahmin etmek pek zor değil. Yakaladığı istikrarı daha iddialı bir takımda da sürdürebildiği takdirde Fransız uzun, Avrupa basketbolunda adını çok daha sık duyuracaktır.

Gabe Olaseni – Darüşşafaka



Yaş/Ülke: 30/İngiltere

İstatistikleri: 34 maç | 12.5 sayı | 6.6 ribaund | 0.8 asist

Basketbol Süper Ligi’nin gediklileri arasında yer alan Gabe Olaseni, ülkemizde daha önce Frutti Extra Bursaspor ve Büyükçekmece Basketbol formalarıyla da başarılı performanslar ortaya koymuştu.

Büyükçekmece’de yakaladığı çıkışın ardından geçtiğimiz yaz Darüşşafaka’ya transfer olan İngiliz uzun, sezonun flaş ekipleri arasında yer alan Daçka’da skorer oyunuyla büyük katkı sağladı.

Özellikle boyalı alanda önemli bir skor tehdidi yaratan Olaseni, alçak post aksiyonlarının yanı sıra yıllar geçtikçe daha da geliştirdiği orta mesafeleriyle dikkat çekti.

Darüşşafaka’daki geleceği henüz belirsiz olan Gabe Olaseni, takımda kaldığı takdirde istikrarlı performansıyla adından söz ettirmeye devam edecektir.

David Kravish – Galatasaray NEF



Yaş/Ülke: 29/ABD

İstatistikleri: 30 maç | 9.8 sayı | 5.7 ribaund | 1.3 asist | 1.1 top çalma

Almanya’da Basketbol Şampiyonlar Ligi ekiplerinden Brose Bamberg forması ile sergilediği performansla dikkatleri üzerine toplayan David Kravish, geçtiğimiz yaz önemli beklentilerle Galatasaray NEF’e transfer olmuştu.

Zaman zaman istikrarsız performanslar ortaya koysa da ABD’li uzun, ikinci yarıda koç Andreas Pistiolis’le önemli bir çıkış yapan sarı-kırmızılı ekibin önemli parçalarından biri oldu.

Özellikle boyalı alanda büyük bir bitiricilik becerisine sahip olan 29 yaşındaki oyuncu, orta mesafe tehdidiyle de ritmini bulduğu günlerde rakip savunmalara zorlu anlar yaşatıyor.

Bu yaz Galatasaray’la sözleşmesi sona erecek olan David Kravish, yavaş ayaklarına rağmen hücumda yarattığı hücum tehditleriyle çoğu takım için değerli olabilecek bir profil.

Oğuz Savaş – Bahçeşehir Koleji



Yaş/Ülke: 34/Türkiye

İstatistikleri: 33 maç | 9.8 sayı | 4.1 ribaund | 1.5 asist

Altyapı günlerinden itibaren geleceğin büyük potansiyel vadeden oyuncuları arasında gösterilen Oğuz Savaş, kariyerinde uzun yıllar boyunca Fenerbahçe Beko kadrosunda yer aldı.

2015 yılında 10 yıllık Fenerbahçe macerasının sona ermesiyle birlikte kariyerine bir süre Darüşşafaka’da devam eden tecrübeli uzun, son 2 sezonda gösterdiği performansla adeta yeniden doğdu.

Darüşşafaka’da vasatı aşamayarak süre bulmakta dahi zorlanan Oğuz, 2020-21 sezonunda transfer olduğu Frutti Extra Bursaspor’da performansını iyice arttırarak ligin dikkat çeken uzunları arasında yer aldı.

Yakaladığı bu çıkışla birlikte geçtiğimiz yaz Bahçeşehir Koleji’nin dikkatini çeken tecrübeli oyuncu, özellikle boyalı alandaki skorer oyunuyla temsilcimizin FIBA Europe Cup zaferinde de büyük rol oynadı.

Bu yaz takımıyla sözleşmesi sona erecek olan Oğuz Savaş, ligimizdeki yerli kuralını da düşündüğümüzde transfer olduğu takıma büyük katkı sağlayacaktır.

Maurice Ndour – Galatasaray NEF



Yaş/Ülke: 29/Senegal

İstatistikleri: 9 maç | 13.5 sayı | 5.9 ribaund | 1.6 asist | 1.6 blok

Aslında kariyerinin ilk başlarında 4 numara pozisyonunda süre alan Maurice Ndour, ABD’de kolej kariyerinin ardından büyük beklentilerle EuroLeague devi Real Madrid’e transfer olmuştu.

Özellikle üçlüklerinde yaşadığı istikrar problemleri nedeniyle gitgide daha verimsiz bir profile dönüşen Senegalli uzun, kariyerinde tam anlamıyla bir pivota dönüşmesiyle birlikte kendini buldu.

Boyalı alanda sergileyebildiği atletizminin yanı sıra bir 5 numara için değerli bir orta mesafe tehdidine de sahip olan Ndour, sezon başında Litvanya ekibi Rytas Vilnius’ta sergilediği performansla birlikte Galatasaray NEF’in dikkatini çekmişti.

Sezon ortasında sarı-kırmızılı ekibe transfer olan Senegalli uzun, koç Andreas Pistiolis’le çıkışa geçen Galatasaray kadrosunun öne çıkan isimlerinden biri oldu. Bu yaz serbest oyuncu statüsüne geçecek olan Maurice Ndour, yetenekleriyle fark yaratmayı sürdürebilecek bir isim.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2022, basketbol, ligi, oyuncu, pazarı, pivot, serbest, süper, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İtalya Basketbol Ligi’nde Şampiyon Olimpia Milano KoJiRo Basketbol 0 19 Haziran 2022 10:18
Basketbol Süper Ligi’ne Çıkan İkinci Takım Beysu Konyaspor! KoJiRo Basketbol 0 18 Haziran 2022 21:23
2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Kısa Forvet KoJiRo Basketbol 0 17 Haziran 2022 21:21
2021-22 basketbol süper ligi şampiyonu fenerbahçe beko! KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 05:22
Fenerbahçe Beko, 10. Kez Basketbol Süper Ligi’nde Şampiyon KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 05:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net