Forum Logo




2022 NBA Draftı: Gecenin 5 Kaybedeni


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Haziran 2022, 20:36   #1
Çevrimdışı
2022 NBA Draftı: Gecenin 5 Kaybedeni




2022 NBA Draftı: Gecenin 5 Kaybedeni
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, 2022 NBA Draftını hayal kırıklığıyla kapatanları belirliyor.

by Eurohoops Team / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Bu sabaha karşı yapılan 58 seçimle birlikte 2022 NBA Draftı geride kaldı.

Draft sonrasında en büyük gündem başlığı ise kazananlar ve kaybedenlerdi. Kimi takımlar geceyi hakkıyla yürütürken, kimisi buruk bir şekilde tamamladı. Biz de sıcağı sıcağına 2022 Draftına göz attık ve gecenin kaybedenlerini inceledik.

Sacramento Kings

Draft geceleri yapılan hatalar, Sacramento Kings‘in tarihinde hatırı sayılır bir yer kaplıyor. Dün gece bunların bir tanesine daha şahitlik etmiş olabiliriz. Aslında Keegan Murray seçimine tamamen karşı değilim. Keegan’ın üretkenliği, uyumunu ve tabanını beğeniyorum ancak Jaden Ivey kadar heyecanlandıran bir oyuncu değil. Lige 22 yaşında giriyor ve şu anki oyununun üstüne ne kadar koyabileceği muamma.

Jaden Ivey, yıldız ışığını çok daha net şekilde gösteriyor Keegan’a kıyasla. Sacramento Kings‘in potansiyele yatırım yapmak yerine geçen sene olduğu gibi bu sene de 22 yaşındaki birini takıma getirmesi tartışmaya açık. Eğer mevzubahis hazır katkıysa, Jaden Ivey de bu takıma katkı sağlayabilirdi. Özetle, ben Keegan’ın NBA’de kalıcı olacağını düşünüyorum. Faydalı bir oyuncu olduğu kesin lakin Sacramento gibi takımların yükselebilmek için Ivey gibi potansiyellere ihtiyacı var.

Üstelik ellerindeki kozu da oynayamadılar. Birçok takım 4. sıraya yükselip Ivey’i almak istiyordu. Bunların en başında ise Detroit Pistons geliyordu. Sacramento aslında bu kozu draft gününe kadar iyi kullandı fakat işi bitiremedi. Ellerindeki bu kozu kullanıp draft sıralarını düşürebilir ve takasta bir parça alabilirlerdi. Ama onlar direkt olarak Ivey’i atlamayı tercih etti.

Sacramento’nun draft gecesindeki tek hatası bu değildi. 37. sıraya kadar gerileyen Jaden Hardy‘i resmen bir hücum uğruna elden çıkardılar. Hardy, soru işaretleri olan bir genç ve bu kadar düşmesinin elbette bir sebebi var. Ancak bu draft sınıfında hücum potansiyeli en yüksek isimlerden birisi ve yıldız oyunundan parıltılar sunuyor. 37. sırada kaybedebilecek hiçbir şeyiniz yok. Tüm takımlar bu tür “ya tutarsa” denemeleri yapıyor o civarlardan. Fakat Sacramento bu imkanı elinden kaçırdı.

Ayrıca 49. sırayı verip Sasha Vezenkov’un NBA haklarını aldıklar takas da pek mantık yaratmadı.

New York Knicks

New York Knicks draft gecesi 11. sıra seçim hakkıyla giriş yaptı ancak ilk turdan kimseyi seçmeden günü tamamladı. 2023 Draftından üç adet korumalı ilk tur hakkı aldılar ancak bu draft işini bir yıl daha ertelediler. Kemba’yı göndererek bir miktar maaş boşluğu yarattılar ancak serbest oyuncu piyasasında birilerini çekip çekemeyecekleri belirsiz. Jalen Brunson hedefleri mevcut fakat Brunson’ın Dallas’ta kalma ihtimali yüksek.

Zaten arada kalmış bir takım olan New York Knicks, eğer serbest oyuncu piyasasını da boş geçerse bir senesini daha hiçbir değişim yapmadan, hiçbir genç yatırımı yapmadan geçirmiş olacak. Draft gecesinde yaptıkları kafa karıştırıcı takaslar, belki ileride bir anlam kazanacak olsa da, şu anda Knicks için çok mantıklı gelmiyor.

Jabari Smith

Son dönemde çıkan söylentiler, ilk sıra seçiminde Jabari Smith’i işaret ediyordu. 19 yaşındaki uzun forvet, Houston ile antrenmana bile çıkmamıştı. İlk iki sıraya kesin gözüyle bakan Jabari, Adrian Wojnarowski’nin draft sabahı attığı tweette Orlando Magic’in seçimi olarak gösteriliyordu. Fakat draft gecesi her şey değişti. Orlando Magic, Paolo Banchero’yu seçti. Oklahoma City Thunder ise Chet Holmgren’e yönelince Jabari Smith ortada kaldı.

Jabari’nin şaşkınlığı ve hayal kırıklığı yüzünden okunuyordu. Antrenman bile yapmadığı bir takıma gitmek zorunda kaldı. Kağıt üstünde gayet uyumlu olsa da Houston Rockets ihtimalini aklının ucundan bile geçirmiyordu neredeyse. Bu düşüşünden ötürü draft gecesinin kaybedenlerinden birisi oldu Jabari Smith.

Jean Montero & Overtime Elite

Bu sezonun başına kadar Gran Canaria’da oynayan Jean Montero, jenerasyonun en yetenekli oyun kurucularından birisi olarak görülüyordu. 2021-22 sezonunda Avrupa basketbolundan ayrılıp Amerika macerasına adım attı. Yeni kurulan Overtime Elite adındaki bir organizasyona gitme kararı alan 18 yaşındaki Montero, burada hem para kazanacaktı hem de basketbolunu oynayacaktı. Fakat işler öyle ilerlemedi.

Overtime Elite, istatistikleri bulmanın bile zor olduğu son derece kalitesiz bir organizasyon. Birkaç takım kendi arasında maç yapıyor ve bu maçların herhangi bir değeri yok. Sezon başında rahatlıkla ilk tura yazılan Montero, düşük rekabet seviyesinden ötürü mock draftlarda zaten düşme eğilimi gösteriyordu. Fakat en azından ikinci turdan birisinin Montero’yu denemek isteyeceği düşünülüyordu.

Çünkü Montero daha önce Avrupa’da ve FIBA maçlarında da forma giymişti. Ancak günün sonunda Montero hiçbir takım tarafından tercih edilmedi ve undrafted kaldı. Yalnızca Montero değil, Overtime Elite’in diğer oyuncusu Dominick Barlow da seçilemedi. Bu durum, Montero’yu ve Overtime Elite organizasyonunu kaybeden haline getiriyor.

EJ Liddell

2000 doğumlu uzun forvet EJ Liddell, draft gecesinin en çok düşen oyuncusuydu belki de. Son tahmini sıralamalarda 20. sıra civarına yazılan Liddell, NBA’de katkı verebilecek bir profile sahipti. Çok yönlü savunma becerileri ve dış şut gelişimi sayesinde kendisini ilk tura atmayı başarmıştı ancak draft günü kimsenin beklemediği şekilde 41. sıraya kadar geriledi. En sonunda New Orleans Pelicans, Liddell’ın düşüşüne “dur” diyen takım oldu.

Aslında Liddell kaybederken bile bir yandan kazandı. New Orleans Pelicans, tam olarak Liddell’ın uyum sağlayabileceği bir ekip. Geçen sene yine bu sıralardan seçilen Herbert Jones örneği de mevcut. Liddell, kesinlikle draft gecesinin kaybedenleri arasında ancak durumu en az hasarla toplamayı başardı diyebiliriz.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2022, draftı, gecenin, kaybedeni, nba


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gecenin Bir Vakti Havlayan Sokak Köpeği DeepSilence Trend Sözlük 1 15 Kasım 2022 00:23
NBA Draftı 1 Numarası Paolo Banchero’dan İtalya Milli Takımı Mesajı KoJiRo Basketbol 0 24 Haziran 2022 20:30
2022 NBA Draftı: Sürpriz Yapabilecek Çaylak Adayları KoJiRo Basketbol 0 22 Haziran 2022 20:11
24 Uluslararası Oyuncu, NBA Draftı’na Girmekten Vazgeçti KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:49
Ralf: "Sezonun kaybedeni Hamilton" KoJiRo Formula 1 0 14 Haziran 2022 20:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net