Forum Logo




Şenol Güneş derbiyi böyle kazandı! Kadıköy'de ortaya çıkan ilginç tesadüf


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Nisan 2023, 11:17   #1
Çevrimdışı
Şenol Güneş derbiyi böyle kazandı! Kadıköy'de ortaya çıkan ilginç tesadüf




Şenol Güneş derbiyi böyle kazandı! Kadıköy'de ortaya çıkan ilginç tesadüf
Www.TrendForum.Net



Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini 10 kişi kaldığı mücadelede 4-2 yenmeyi başardı ve zirve yolunda puan kaybına izin vermedi. Heyecan dolu mücadelede Şenol Güneş'in tercihleri derbiye daha vururken Beşiktaş'ın Kadıköy'deki galibiyetlerinde ise dikkat çeken bir detay vardı. İşte detaylar...

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 10 kişi kalmasına rağmen 4-2 mağlup etmeyi başardı. Siyah-Beyazlılar'ın galibiyetinde Şenol Güneş'in taktiksel tercihi ve oyuna müdahale eden dokunuşları belirleyici oludu. Ayrıca Kara Kartal'ın Kadıköy'de kazandığı son üç karşılaşmada da dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

ŞENOL GÜNEŞ İÇİN BİR İLK!

Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 yendi. Kara Kartal'ın elde ettiği bu galibiyet Teknik Direktör Şenol Güneş için de ayrı bir önem arz ediyor. 70 yaşındaki teknik adam, bu galibiyetle birlikte ligde Fenerbahçe konuk olduğu bir müsabakada ilk kez 3 puanla tanıştı. Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Boluspor, Antalyaspor ve Sakaryaspor'un başında Süper Lig’de 22 defa Kanarya'nın konuğu olan Şenol Güneş, 1 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı.




FENERBAHÇE'YE KARŞI 3. GALİBİYET


Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başında ligde ve kupada Fenerbahçe’ye 12. kez rakip oldu. Bu akşamki galibiyetle birlikte Güneş idaresindeki Kara Kartal, 3 galibiyete ulaştı. Siyah-beyazlılar, 5 defa berabere kalırken, 4 kez de mağlup oldu.



10 KİŞİ KALDI AMA PES ETMEDİ


Siyah-Beyazlılar, derbide 37. dakikada penaltı golüyle geriye düşmüştü. İlk yarıda pek de iyi bir görüntü sergilemeyen Beşiktaş'ta Cenk ve Ghezzal'ın çıkması gerektiği düşünülüyordu. İşte tam bu noktada tecrübeli teknik adamın sihirli dokunuşu ortaya çıktı.




CESARET GEREKTİREN DEĞİŞİKLİK

Güneş, İkinci yarıya başlarken Cenk'i sahada tuttu ve Ghezzal ile Hadziahmetovic'in yerine Maxim ile Redmond'u sahaya sürdü. Beşiktaş 51. dakikada ise Welinton'un Valencia'ya yaptığı penaltı sonrası kırmızı kart görerek 10 kişi kalmıştı. Yine herkes bir hücum futbolcusunun çıkmasını beklerken Güneş, orta sahadan Gedson Fernandes'i çıkararak iki hücumcusunu sahada tuttu. Gedson'un yerine oyuna giren Necip de görevini başarıyla yerine getirdi.



TERCİHİ GALİBİYETİ GETİRDİ

Maça ikinci yarının başında giren Redmond, derbinin seyrini değiştiren bir performansa imza attı. Önce 58'de Cenk'in golünde ortayı yapan İngiliz golcü, 62. dakikada ise milimetrik bir pas ile yine Cenk'i net bir gol pozisyonuna soktu ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.




ALTAY'I ÇARESİZ BIRAKTI


75. dakikada sahasından hızlı çıkan Beşiktaş'ta Redmond, rakiplerinden kurtularak ceza sahası dışından kaleci Altay'ı çaresiz bırakan bir vuruşla fileleri havalandırdı ve Kartal'a galibiyeti müjdeleyen golü attı.



DERBİYİ 1 SAVUNMACIYLA OYNADI


Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisi bittiğinde sahada sadece 1 savunmacıyı tutmuştu. Saiss'in kadroda olmayışı, Tayyip Talha'nın sakatlanmasıyla yerine giren Welinton'un kırmızı görmesi ve oyuna giren Necip'in aslında orta saha oyuncusu olması nedeniyle Kartal sadece maçı orijinal mevkiisi stoper olan Omar Colley ile bitirdi.




SALİH UÇAN FARK YARATTI


İkinci yarıya başlarken Hadziahmetovic kenara alınırken, Salih Uçan 6 numaraya geçti. Sonrasında ise Welinton’un kırmızının ardından Gedson’un yerine Necip girip, stopere geçti. Uzun bir süre orta sahayı tek başına sırtlayan Salih, sergilediği mücadele iletam not aldı. Girdiği 22 ikili mücadelenin 14’ünü kazanan Salih, 6 kez top kaptı. 2 pas arası yaptı. Kartal’ın yıldız futbolcusu, yükselen performansını Kadıköy’de de devam ettirdi.




MASUAKU OSAYİ'YE NEFES ALDIRMADI


Derbinin en kilit eşleşmelerinden biri; Masuaku ile Osayi arasındaydı. İki hızlı ismin rekabetinde Masuaku fark yarattı. Osayi’nin ilk yarıda penaltı beklediği pozisyondışında Fenerbahçe’nin sağkanat oyuncusuna geçit vermeyen Masuaku, mücadelesiyle büyük alkış aldı. Bir ara Beşiktaş’ta devam edip etmeyeceği tartışılan Masuaku’nun, 2.2 milyon Euro olan satın alma maddesinin kullanılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.



AKILLARA ISMAEL GELDİ

Beşiktaş'ın derbide deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup etmesi akıllara Siyah-Beyazlılar'ın eski çalıştırıcısı Valerien Ismael'i getirdi. Oynattığı futbolla sert eleştirilere maruz kalan Ismael, ligin henüz başında Alanyaspor deplasmanında 3-0 öndeyken Emrecan'ın kırmızı kart görmesinden sonra takımı savunmaya çekmiş ve maç 3-3 sona ermişti. Ayrıca Ismael Şenol Güneş'le aynı periyotta iç sahada Başakşehir'e mağlup olmuş, İstanbulspor ve Fenerbahçe ile berabere kalmıştı. Güneş bu 3 maçtan da 3 galibiyet çıkararak zirve yarışını sürdürdü.




İLGİNÇ İSTATİSTİK

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 10 kişi 4 golle yenmesiyle ilginç bir istatistik de ortaya çıktı. Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe'yi ligde yendiği son 3 karşılaşmayı da 10 kişi ve 4 golle kazanmayı başardı. İlk olarak 17 Nisan 2015'te Cordoba'nın kırmızı kart görmesiyle Pancu'nun kaleye geçtiği maçta Fenerbahçe'yi 4-3 mağlup eden Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde şampiyon olduğu sezon 29 Kasım 2020'de Larin'in kırmızı kart gördüğü maçta yine Sarı-Lacivertliler'i 4-3 yenmeyi başarmıştı. Kartal son olarak dün Welinton'un kırmızı kart gördüğü maçı da 4-2 kazanmayı bildi.


Fanatik
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
böyle, Çıkan, derbiyi, güneş, ilginç, kadıköyde, kazandı, ortaya, tesadüf, Şenol


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısında ilk peşinde! KoJiRo Beşiktaş 0 02 Nisan 2023 15:21
Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in Kadıköy planı! KoJiRo Beşiktaş 0 02 Nisan 2023 11:47
Şenol Güneş'ten ilk sürpriz! İlk 11'e... KoJiRo Beşiktaş 0 30 Ekim 2022 11:27
Şenol Güneş, 3.5 yıl aradan sonra Vodafone Park'ta KoJiRo Beşiktaş 0 30 Ekim 2022 11:26
Şenol Güneş'e Fransa'dan sürpriz teklif! KoJiRo Beşiktaş 0 10 Haziran 2022 15:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net