Forum Logo




Modem şifresi değiştirme nasıl yapılır?

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 09:29   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Modem şifresi değiştirme nasıl yapılır?




Modem şifresi değiştirme nasıl yapılır?
Www.TrendForum.Net

Pandemiyle başlayan süreçte artık evde daha fazla internet kullanılıyor. Modem şifresi nasıl değiştirilir sorusu dolayısıyla özellikle son yıllarda internette en çok arananlar arasında. Bu makalede modem WİFİ şifresi değiştirme nasıl yapılır sorusunun yanıtlarına bakıyoruz. Hazırsanız başlayalım...



Bir Wi-Fi ağı, ethernet kablolarına ihtiyaç duymadan cihazlarınızı internete bağlamanızı sağlar. Ancak internetinizi güvende tutmak için, tabii ki bir Wi-Fi şifresine ihtiyacınız vardır. Dolayısıyla davetsiz misafirler ya da internet ağının güvenliği için şifre konusu oldukça önemli.

Bu makalede ise her dönem yanıtı çok aranan modem şifresi değiştirme nasıl yapılır? sorusunun yanıtına bakıyoruz. İşte modem WİFİ şifresi değiştirme, resetleme yolları (2022)

MODEM ŞİFRESİ NEDEN ÖNEMLİ?

Eğer şifre ile korunmayan bir internet bağlantınız olursa, herkes Wi-Fi ağınıza bağlanabilir. Bu, yabancıların ağa girip internetinizi sizden habersiz kullanabileceği anlamına gelir. En kötü senaryolarda ise cihazlarınızı kötü amaçlı yazılım yüklemek ve hassas bilgileri çalmak için bile kullanabilirler.

Bunu önlemek için Wi-Fi yönlendiricinizin veya modeminizin varsayılan şifresini (ve hatta belirli aralıklarla kendi belirlediğiniz şifreleri) değiştirmelisiniz.

Peki ama Wi-Fi şifresi nasıl değiştirilir? Bunu yapmak aslında son derece basittir, ancak modeminizin yapılandırma sayfasında oturum açmanızı gerektirir.

Wi-Fi şifresi (modem şifresi) nasıl değiştirilir?

1. Mac veya PC'deki herhangi bir internet tarayıcısını kullanarak yönlendiricinizin yapılandırma sayfasını açın. Bunu yapmak için yönlendiricinizin varsayılan IP adresini yazmanız gerekir. Bu genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1'dir.



Yukarıdaki IP adresleri işe yaramazsa, modeminizin etiketine ya da kullanım kılavuzuna bakarak verilen IP adresini öğrenebilirsiniz. Genellikle modemin altına, arkasına veya yanına yazılırlar ve bir IP adresi veya "erişim URL'si" olarak listelenirler. Ancak bazı modemlerde kullanma kılavuzu içinde yer alabilir.

2. Kullanıcı adını ve şifresini kullanarak modeminizde oturum açın. Kullanıcı adı ve parola varsayılan olarak genellikle "admin" veya "user / admin"dir, ancak bu işe yaramazsa modeminizin üreticisine (veya kullanma kılavuzuna) veya internet servis sağlayıcısına danışabilirsiniz.

3. Oturum açtıktan sonra "Kablosuz", "Kablosuz Güvenlik" veya "WLAN" seçeneğini bulun. Muhtemelen sayfanın üst veya sol tarafında yer alacaklardır.

4. "Wi-Fi Şifresi" veya "Anahtar" kutusuna, istediğiniz şifreyi girin. En güvenli parolalar uzundur ve harf, sayı ve simge karışımı içerir.



4. Değişiklikleriniz tamamlandıktan sonra değişiklikleri kaydetmek için "Kaydet" veya "Uygula"ya tıklayın. Wi-Fi şifresi hemen değişecektir.

Eğer ne yaptığınızdan emin değilseniz, bu işi sizden daha iyi bilen birinden yardım alabilirsiniz. Modeminizi bir internet servis sağlayıcınızdan aldıysanız, servis sağlayıcınızla iletişim kurmayı da deneyebilirsiniz.

Wi-Fi şifrenizi (modem şifrenizi) unuttuysanız...

Wi-Fi parolanızı hatırlayamıyorsanız, modeme doğrudan bir ethernet kablosu kullanarak bağlanırsanız parola gereksinimini atlayabilirsiniz. Daha sonra, Wi-Fi şifrenizi sıfırlamak için, yine yukarıda belirtilen adımları uygulamanız yeterlidir.

Ethernet kablonuz yoksa modemin kendisini sıfırlayabilirsiniz.

Bunu yapmak, modemi fabrika varsayılan ayarlarına döndürür, yani mevcut Wi-Fi şifresi, modemin şifresiyle birlikte silinir.
Ancak bu işlemden sonra yapılandırma sayfasına erişmek için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olacaksınız.

Modem nasıl sıfırlanır?

1. Modeminizdeki küçük "reset" düğmesini bulun. Genellikle modemin arkasında bulunan ve yanında "Reset" yazan, iğne ucu genişliğinde bir deliğin içinde olacaktır. İçeriye ulaşmak ve düğmeye basmak için bir iğne, ataş veya delikten geçebilecek herhangi bir uzun ve dar nesne kullanın.



2. Modemin Wi-Fi ağına bağlanın (bu noktada bir parolası olmayacaktır) ve tarayıcıdaki yapılandırma sayfasına IP adresini girin.

3. Modeminiz için varsayılan kullanıcı adını ve parolayı girin. Üretici bu bilgiyi cihazın arkasında veya altında bir yere yerleştirecektir. Bulamazsanız, üreticiyle iletişime geçin.

4. Wi-Fi parolanızı sıfırlayın.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
değiştirme, modem, nasıl, yapılır, Şifresi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bez çanta nasıl yapılır? Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 0 28 Kasım 2022 12:16
Manakeesh nasıl yapılır? Beatrice Dünya Mutfağı 0 19 Kasım 2022 11:12
Evde Wi-Fi Şifresi Nasıl Değiştirilir? Modem Şifresi Değiştirme Yöntemleri... DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 11 Kasım 2022 10:16
Ruddy Mary Nasıl Yapılır? Beatrice En Trend İçecekler 1 11 Ekim 2022 17:25
Afro saç nasıl yapılır? Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 0 20 Haziran 2022 18:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net