Forum Logo




İnternette Radyo Yayını Nasıl Yapılır?

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Nisan 2023, 13:34   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
İnternette Radyo Yayını Nasıl Yapılır?




İnternette Radyo Yayını Nasıl Yapılır?
Www.TrendForum.Net



İnternet aracılığıyla kendi radyonuzu kurup canlı yayın yapabilirsiniz.

Birkaç program kurmak ve ufak bazı ayarlar yapmak yeterli. Gerisi DJ'lik yeteneğinize ve çaldığınız müziğin kalitesine kalıyor. İstek şarkı çalıp ayağa düşmeyin.

Bilgisayarınızda MP3 dinlemek için muhtemelen Windows media Player kuruludur. Ek olarak shoutcast.com adresine girip "Download" bölümünden "Shoutcast Server" ve "Shoutcast DSP Plugin" eklentilerini indirmeniz gerekiyor.

Önce "DSP" eklentisini daha sonra da "Server" eklentisini bilgisayarınıza kurun. Ardından Winamp'i çalıştırın. Winamp'in "Preferences" menüsünden "Plugins" kısmına gidin ve "DSP/Effect" seçeneğine tıklayın. Bu eklentiyi etkin hale getirmek için sağ tarafta "None" yazan satırın bir altındaki satıra tıklayın. Ayarlarını yapacağınız bir pencere açılacak.

"Main" adlı ayar kısmında yayına dair bilgiler alıyorsunuz. Burada yapılacak bir işlem yok. "Output" bölümündeki "Connection" sekmesine gidin ve "Address" bölümüne "localhost" yazın. "Password" bölümünde hatırlayacağınız bir şifre belirleyin ve "Encoder" olarak da "1"i seçin. "Yellowpages" sekmesinde yayınınızın adını, MSN adresinizi, çalacağınız müziğin türünü ve başka detayları girebilirsiniz.

"Encoder" bölümünde "EncoderF'i seçin ve "Encoder Type"tan "MP3 Encoder"i işaretleyin. "Encoder Settings" menüsüne geçerek "24kpbs 22.050kHZ, Mono" seçeneğini seçin. Bu son seçenek yayınınızın kalitesini belirtiyor. Bağlantı hızınız yüksekse bunu artırabilirsiniz. "Input Device" menüsünden "Winamp Recommended"i seçip eklenti ile ilgili ayarlan tamamlıyorsunuz, ikinci aşamada server uygulamasının ayarlarını yapmak gerekiyor.

Bunun için bilgisayarınızdan "C:\W\Program FilesWWShoutcast" dizinine girin. Buradaki "sc_serv.ini" diye bir dosya olacak. Dosyayı açın. Password bölümüne, belirlediğiniz şifreyi yazın ve dosyayı kaydedip kapatın. Yayına başlamak üzeresiniz. Önce Shoutcast DNAS uygulamasını başlatın. Daha sonra Winamp'i çalıştırın. Karşınıza Shoutcast Source penceresi gelecek. O öylece dursun. Siz bu arada şarkı listenizi hazırlayın ve çalmaya başlayın. Son olarak Shoutcast Source penceresine tekrar dönün ve Output sekmesindeki "Connect" butonuna basın. Artık internet üzerinden yayınınız başladı.

Son düzenleyen Asi Ruh; 08 Nisan 2023, 13:37.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
nasıl, radyo, yapılır, yayını, İnternette


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İnternette Nasıl Para Kazanılır - İnternette Nasıl Para Kazanırım Candres Trend Sorular 2 17 Mart 2023 01:03
Bez çanta nasıl yapılır? Beatrice Örgü - Dantel - El İşi 0 28 Kasım 2022 12:16
Manakeesh nasıl yapılır? Beatrice Dünya Mutfağı 0 19 Kasım 2022 11:12
Afro saç nasıl yapılır? Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 0 20 Haziran 2022 18:42
WWDC 2022 Canlı Yayını Nasıl İzlenir? KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 07 Haziran 2022 12:51




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net