Forum Logo




Jim Keller, AMD Zen 5 Mimarisine İlişkin Performans Tahminlerini Paylaştı

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Nisan 2023, 18:53   #1
Çevrimdışı
Jim Keller, AMD Zen 5 Mimarisine İlişkin Performans Tahminlerini Paylaştı




Jim Keller, AMD Zen 5 Mimarisine İlişkin Performans Tahminlerini Paylaştı
Www.TrendForum.Net



Geçmişte AMD ve Intel gibi dev şirketlerde görevler üstlenen Jim Keller, şu anda makine öğrenimi için yapay zeka işlemcileri geliştiren Tenstorrent’te İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Keller’ın yanı sıra, Intel’in eski GPU şefi Raja Koduri‘nin şirketin yönetim kuruluna katıldığı doğrulandı.

AMD ve Intel’in eski çip mimarı Jim Keller, AMD Zen 5, Amazon Graviton 3 ve NVIDIA Grace gibi çiplerle rekabet edecek olan özel işlemcilerin performans tahminlerini paylaştı. Tenstorrent’in geliştirdiği Ascalon işlemci çekirdeğine dayanan çiplerin watt başına performans açısından pazar lideri olması bekleniyor. Ancak Tenstorrent, Zen 5 mimarisinin ham tamsayı iş hacminde performans şampiyonu olacağını düşünüyor. Jim Keller, AMD Zen 5’in tamsayı iş yüklerinde mevcut nesil Zen 4’ten %30 daha hızlı olacağını tahmin ediyor.



Tenstorrent’in performans beklentilerinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Şirket, bunların gerçek dünya performans skorları olmadığını söylüyor. Hatta simüle edilmiş kıyaslamalar bile değil. Bu nedenle, Tenstorrent mühendislerinin CPU tasarımlarının performansını doğru bir şekilde sunması gerekiyor.

Tenstorrent, yaklaşmakta olan CPU çekirdeğinin Intel Sapphire Rapids (7.45 puan), NVIDIA Grace (7.44 puan) ve AMD Zen 4 (6.80 puan) mimarilerine kıyasla daha performanslı olduğunu iddia ediyor. Ancak Zen 5’in daha güçlü olacağını kabul ediyorlar.



Jim Keller, henüz resmi olarak duyurulmadığı için ürün ismi yerine “AMD Zen 5” isimlendirmesini kullanmış. Zen 5 mimarili EPYC işlemciler, tahminlere göre mevcut nesilden %30 daha hızlı olacak. Ayrıca Zen 1 ile kıyaslandığında tam iki katlık performans farkı var.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, jim, keller, mimarisine, paylaştı, performans, tahminlerini, İlişkin, zen


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Raja Koduri ve Jim Keller’ın Yolları Tenstorrent’te Tekrar Kesişti KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 09 Nisan 2023 01:36
IMF, ABD ekonomisinin büyüme tahminlerini yüzde 2,9'a düşürdü KoJiRo Ekonomi Dünyası 1 26 Ekim 2022 10:48
RTX 4090’a Ait İlk Performans Sonuçları Sızdı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 20 Temmuz 2022 20:48
Inno3D, GTX 1630 Performans Testlerini Yayınladı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 30 Haziran 2022 14:16
Azerbaycan GP: Pilot performans puanları KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 20:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net