Forum Logo




PowerPoint : Biçim ve Animasyon Boyacısı

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 07:00   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
PowerPoint : Biçim ve Animasyon Boyacısı




PowerPoint : Biçim ve Animasyon Boyacısı
Www.TrendForum.Net

Office programlarında kullanılan Biçim Boyacısı seçeneğinin yanına Animasyon Boyacısı da eklenmiş ve farklı işlevler eklenerek animasyon işleriniz kolaylaştırılmış durumda.

Diyelim ki, PowerPoint sunumunuzdaki bir resme renk, gölge gibi efekt araçlarını kullanarak, hatta bunları da özelleştirerek uzun uğraşlarla belli bir “biçim” verdiniz. Şimdi o biçimlendirmeyi başka resimlerde de kullanmak istiyorsunuz ama aynı işlemleri en başından yapmak zaman alacağı gibi, bazı hallerde örnek çalışmada neler yaptığınızı tam hatırlamıyor bile olabilirsiniz.

O takdirde, örnek resmi tıklayarak “seçtikten” sonra “Giriş” sekmesinin başlarında bulacağınız sarı renkli fırça (biçim boyacısını) tıklayarak alın ve bununla bir kez de işlenmemiş resmin üzerini tıklayın. Tüm biçim ayarlarının bu resme de uygulandığını göreceksiniz.

Bu fırçayı bir kez tıklayarak almışsanız bu uygulamayı yine bir kez kullanabileceksiniz demektir. Eğer “çift tıklayarak” alırsanız, siz onu slaytın boş bir yerine tıklayarak bırakmadığınız sürece istediğiniz sayıda resme uygulamaya devam edebilirsiniz.



Animasyon Boyacısı
Nesnelere verdiğiniz animasyonları (giriş, çıkış, hareket yolları, zamanlama vb) aynı şekilde kopyalayıp başka nesnelere aktaran bir versiyonu da “Animasyon Boyacısı” adı ile “Resim/Animasyonlar” sekmesi altında bulunuyor. Buraya en kolay yoldan, bir resmi tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
animasyon, biçim, boyacısı, powerpoint


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Powerpoint Sunumlarını Karşılaştırma Ve Birleştirme Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 06:51
PowerPoint İçin İpuçları Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 06:49
PowerPoint’te SmartArt Kullanımı Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 06:42
PowerPoint Sunumlarında Grafik Kullanımı Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 06:39
Animasyon filmleri Razor Trend Sözlük 3 15 Kasım 2022 21:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net