Forum Logo




SK hynix, 5.nesil HBM3E bellek üretimine başlıyor: İşte ilk ayrıntılar

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2023, 15:50   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
SK hynix, 5.nesil HBM3E bellek üretimine başlıyor: İşte ilk ayrıntılar




SK hynix, 5.nesil HBM3E bellek üretimine başlıyor: İşte ilk ayrıntılar
Www.TrendForum.Net

Güney Kore merkezli yarı iletken devi SK Hynix, 5. Nesil HBM3E belleklerin 2024 yılında seri üretime gireceğini duyurdu. Peki 1bnm teknolojisini temel alacak bellekler neler sunacak? İşte detaylar

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

DRAM pazarının önde gelen isimlerinden SK Hynix, sektörde bir ilk olan 1bnm üretim teknolojisinin veri merkezi ürünleri için çok yakında hazır olacağını duyurdu. Bu noktada DDR5 ve HBM3E (High-Bandwidth-Memory Extended) belleklerin üretiminde kullanılacak üretim süreci, özellikle HBM3E belleklerde kayda değer bir hız artışı sunacak.

Seri üretim için tarih verildi

Bugün yapılan duruyuruda SK Hynix, 1bnm üretim sürecinin ilk veri merkezi ürünleri için doğrulandığını açıkladı. Daha da önemlisi, 1bnm DDR5 bellekler, 1anm sürecine kıyasla yüzde 20 verimlilik artışı sunacak. Ancak yeni duyurudaki en önemli ayrıntı, yeni üretim sürecinin HBM3E tarafından kullanılacak olması.

SK hynix, yeni üretim sürecini temel alacak belleklerin 2024'te seri üretime gireceğini ve 8 Gb/sn veri işleme hızına ulaşacağını söylüyor. Bu hızın, HBM3'e kıyasla yüzde 25 ve ilk nesil HBM belleklerden ise 8 kat daha yüksek olduğunu belirtelim. Ayrıca SK hynix, ilk uyumluluk testleri tamamlanan 5.nesil DDR5 belleklerin Ölçeklenebilir Intel Xeon platformu tarafından destekleneceğini de doğruladı. Bu noktada dev üretici, ek doğrulama süreçlerinin devam ettiğini söylüyor.

Konu hakkında yapılan açıklamada yeni üretim sürecinin hem performans hem de watt başına performans rakamlarına vurgu yapan SK hynix DRAM Geliştirme Başkanı Jonghwan Kim,"Bellek pazarının ikinci yarıdan itibaren toparlanmaya başlayacağına dair artan beklentiler arasında, 1bnm sürecinin ikinci yarıdan elde ettiğimiz kazançları artırmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz" dedi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
5nesil, ayrıntılar, başlıyor, bellek, hbm3e, hynix, ilk, Üretimine, İşte


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
320 bin kişiye 300 milyon TL ödenecek: Salgın cezalarının iadesinde ayrıntılar belli oldu Zeytin Ekonomi Dünyası 1 01 Haziran 2023 15:51
Cardano metriklerindeki artış dikkat çekiyor! İşte ayrıntılar DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 30 Kasım 2022 09:53
Intel Hacimli 7nm Üretimine Başlıyor: Intel 4 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 06 Temmuz 2022 20:39
İlk GAA Transistörler: Samsung, 3nm Üretimine Başlıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Temmuz 2022 08:34
Samsung ve Red Hat’ten Yeni Nesil Bellek Yazılımı İçin İş Birliği KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 11 Haziran 2022 16:27




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net