Forum Logo




Intel, Almanya’da Mega Çip Fabrikası Kuruyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Haziran 2022, 12:25   #1
Çevrimdışı
Intel, Almanya’da Mega Çip Fabrikası Kuruyor




Intel, Almanya’da Mega Çip Fabrikası Kuruyor
Www.TrendForum.Net



Intel, Almanya’nın Magdeburg kentinde bir mega tesis kurmak için hazırlanıyor. Şirket bu tesisi inşa ederken Avrupa Çip Yasası fonunun 6.8 milyar euro’luk (7.3 milyar dolar) avantajından yararlanacak. Federal Meclis’in Magdeburg üyesi Martin Kröber, kararı Cuma günü açıkladı ve bu yıl ödenmesi gereken fon miktarı bir federal bütçe açıklamasında doğrulandı.

Yeni bir çip fabrikası kurmak karmaşık, zaman alıcı ve pahalı bir süreçtir. Magdeburg ‘Silicon Junction’ sahasının 2023’ün ilk yarısında açılacağı ve 2027 yılına kadar tamamlanacağı tahmin ediliyor. Silicon Junction’da iki büyük çip fabrikası bulunacak. Bunlar Intel 20A ve ötesi gibi teknolojiler üretme planları olan gelişmiş Angstrom dönemi fabrikaları olacak. Fabrikalarda Intel markalı işlemciler ve Intel Foundry Services (IFS) aracılığıyla ortak ürünler üretilecek.



Magdeburg Silicon Junction, yerel Saksonya-Anhalt ekonomisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak. Bu bağlamda tesisin 7.000 geçici iş ve 3.000 kalıcı pozisyon yaratması bekleniyor. Ek olarak, tedarikçiler ve ortaklarda binlerce iş pozisyonu açılacak.

AB Çip Yasası (EU Chips Act), teknoloji endüstrisinde yatırımı ve gelişimi teşvik etmek için ayrılmış 43 milyar euro (46 milyar dolar) ile Şubat 2022’de yürürlüğe girdi. Almanya şimdiye kadar bu işten en kazançlı çıkan Avrupa ülkesi. Intel ayrıca İrlanda’ya 17 milyar euro (18.2 milyar dolar) tutarında büyük bir yatırım yapacak. Her biri 4,5 milyar euro’luk (4,8 milyar dolar) daha küçük ama önemli yatırımların her biri Fransa, İtalya, Polonya ve İspanya toprakları için yapılacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
almanya’da, çip, fabrikası, intel, kuruyor, mega


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Türkiye - Yunanistan gerilimi, Almanya'nın gündeminde KoJiRo Dünyadan Haberler 0 06 Haziran 2022 13:58
Sega Mega Drive Mini 2 Duyuruldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 05 Haziran 2022 17:25
Almanya'dan Ukrayna'ya yeni silah yardımı KoJiRo Dünyadan Haberler 0 02 Haziran 2022 05:26
Kerem Aktürkoğlu Almanya yolcusu! KoJiRo Galatasaray 0 27 Mayıs 2022 21:48
Stellantis ve Samsung, 2.5 milyar dolarlık batarya fabrikası kuracak KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 20:01




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net