Forum Logo




İlk RISC-V GPU’lar Piyasaya Çıkıyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Haziran 2022, 21:34   #1
Çevrimdışı
İlk RISC-V GPU’lar Piyasaya Çıkıyor




İlk RISC-V GPU’lar Piyasaya Çıkıyor
Www.TrendForum.Net



Açık kaynaklı RISC-V komut seti mimarisinin ismini her geçen gün daha fazla duymaya başlıyoruz. Apple, NVIDIA ve Intel gibi devlerin RISC-V ile yakından ilgilendiğini biliyoruz. Ayrıca bir araştırma ekibi, RISC-V mimarili işlemcilerle inşa edilen süper bilgisayarları test etmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz yıl açık kaynaklı grafik motorlarının gelişimini ciddi şekilde destekleyecek, geliştirilmekte olan bir açık kaynaklı GPU projesi gün yüzüne çıkmıştı. Bu hafta Think Silicon, “sektörün ilk RISC-V tabanlı GPU’sunu sergilemeye” hazır olduğunu duyurdu.



Think Silicon’un yeni RISC-V 3D GPU’ları, Neox serisinin temelini oluşturacak. Ayrıca farklı ortamlar için hazırlanan iki ürün grubu var: grafik hızlandırma için Neox G serisi ve derin öğrenme görevlerini hızlandırmak için Neox A serisi.

Şirket, yeni GPU’ların grafikler, makine öğrenimi, görüntü/video işleme ve genel amaçlı bilgi işlem iş yükleri için özelleştirilmiş SoC’lere sahip olacağını söylüyor. Mobil cihazlar ve platformlar, bu teknolojinin en belirgin hedefi olarak görülüyor. GPU geliştiricisi ayrıca Neox G ve Neox A çekirdeklerinin yeni nesil akıllı saatler, artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri, eğlence sektöründeki akıllı ekranlarda kullanılabileceğini söylüyor.



Think Silicon’da IP Lisanslama, Satış ve Pazarlama Direktörü Ulli Mueller, “İlk RISC-V tabanlı GPU’yu ortaya çıkarmak, grafik endüstrisi ve Think Silicon için önemli bir kilometre taşıdır.” dedi. Mueller, sunuma gelen geliştiricilerin yeni 3D GPU’lardan ilham almasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Think Silicon, RISC-V 3D GPU ailesini Embedded World 2022’de sergileyecek. Bu ticaret fuarı, 21 Haziran ile 23 Haziran tarihleri ​​arasında Almanya’nın Nürnberg kentinde gerçekleşecek. İlk RISC-V GPU’ların performans seviyesini görmek ilginç olacak. Son olarak, bu grafik işlemcilerinin en azından ilk etapta düşük güçlü segment ve gömülü ürünlere odaklandığını not düşelim.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çıkıyor, gpu’lar, piyasaya, riscv, İlk


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
XT Olmayan RX 6700 Ekran Kartları Piyasaya Çıkıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 19 Haziran 2022 16:31
RISC-V Tabanlı Süper Bilgisayar Üzerinde Çalışılıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Haziran 2022 21:05
God of War Ragnarök Yakında Piyasaya Sürülebilir coolbites Oyun Haberleri 1 14 Haziran 2022 12:22
20W TDP’li GeForce GT 1010 GDDR4 Piyasaya Çıkıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 09 Haziran 2022 12:21
Cooler Master, HAF 700 EVO Kasasını Piyasaya Sürüyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 08:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net