Forum Logo




Valve, Steam Deck SSD’lerini Sessiz Sedasız Yeniliyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Temmuz 2022, 08:23   #1
Çevrimdışı
Valve, Steam Deck SSD’lerini Sessiz Sedasız Yeniliyor




Valve, Steam Deck SSD’lerini Sessiz Sedasız Yeniliyor
Www.TrendForum.Net



Valve’in ilk elde taşınabilir oyun cihazı olan Steam Deck, daha önce belirttiğimiz gibi üç depolama seçeneğiyle birlikte geliyor. En ucuz sürüm PCIe Gen2 x1 arayüzüne takılı 64 GB eMMC depolamaya sahip. PCIe Gen 3 çalıştıran modeller ise 256 ve 512 GB NVMe SSD seçeneklerini barındırıyor.

Lansmanda şirket, 256 ve 512 GB varyantlarının PCIe Gen3 x4 genişliğinde M.2 2230 modüllerini kullanacağını duyurmuştu. Görünüşe göre Valve, arayüz genişliğini “PCIe Gen3 x2” olarak güncelleyerek web sitesinde bir değişiklik yaptı.

HardwareLuxx, bu değişikliğin Mayıs ayı sonlarında yaşandığını söylüyor. Son dönemde Steam Deck SSD’sinde yükseltme, hatta modifiye yapıldığına dair duyumlar alıyoruz. Görünüşe göre cihazın depolama biriminde bazı değişimler yapmak mümkün. Ancak Valve mühendisleri, güç tüketimi ve termal endişelerden dolayı bu tür değişiklikleri asla onaylamıyor.



Güncellenen teknik özelliklere gelince, bazı 256/512 GB cihazlarda x4 yerine PCIe Gen3 x2 arabirimi kullanıldığı belirtiliyor. Yapılan çeşitli testlerde ise x2 ve x4 arasında oyun performansı bakımından bir fark olmadığı söyleniyor. Valve’in tam açıklaması şu şekilde:

“Bazı 256 GB ve 512 GB modellerde PCIe Gen 3 x2 SSD bulunuyor. Testlerimizde x2 ve x4 arasında oyun performansı üzerinde herhangi bir etki görmedik.”

Anladığımız kadarıyla sonradan üretilen bazı konsollar daha yavaş SSD’lerle birlikte gönderiliyor ve şirket ürün sayfasını güncellemek zorunda kaldı. Valve, bunun oyun performansını etkilemeyeceğinden emin. Diğer taraftan, bant genişliğini etkin bir şekilde kullanan farklı uygulamalarda performans olumsuz etkilenebilir.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
deck, sedasız, sessiz, ssd’lerini, steam, valve, yeniliyor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Steam Deck Bekleyenlere İyi Haber: Üretim Artıyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 28 Haziran 2022 22:04
Steam Deck Tasarımcısı Uyardı: “M.2 SSD Modifiyesi Riskli” KoJiRo Oyun Haberleri 0 27 Haziran 2022 21:26
Steam Deck ile M.2 SSD Yükseltmesi Mümkün KoJiRo Oyun Haberleri 0 27 Haziran 2022 21:23
AMD, Yeni Nesil Steam Deck İçin APU Geliştiriyor Olabilir KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 19 Haziran 2022 16:39
Steam Deck’in Rakipleri Artıyor: Loki Serisi Tanıtıldı KoJiRo Oyun Haberleri 0 31 Mayıs 2022 05:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net