Forum Logo




Steam Deck Tasarımcısı Uyardı: “M.2 SSD Modifiyesi Riskli”


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Haziran 2022, 21:26   #1
Çevrimdışı
Steam Deck Tasarımcısı Uyardı: “M.2 SSD Modifiyesi Riskli”




Steam Deck Tasarımcısı Uyardı: “M.2 SSD Modifiyesi Riskli”
Www.TrendForum.Net



Yakın zamanda Steam Deck üzerinde yapılan bir SSD modifiyesine bakmıştık. Modifiye sayesinde 2230 standardındaki SSD yuvası, daha büyük bir sürücü takabilmek için 2242 standardına yükseltilmişti. Konsolun tasarımcısı Lawrence Yang ise Steam Deck’e 2230 yerine daha büyük 2242 sürücülerin takılmasına ilişkin haberler sonrasında bir uyarı yaptı: Steam Deck sürücüsü modifiye edildiğinde aşırı ısınma sorunları yaşanabilir ve Steam Deck’in ömrü kısalabilir.

Çalışana göre M.2 yuvasının etrafındaki dahili parçalar ek güç gereksinimlerine ve termal ped değişikliklerine karşı çok hassas. Bu bağlamda termal pedlerin yerini değiştirdiğinizde güç devreleri çok ısınabilir. Ayrıca daha büyük M.2 sürücülerin geleneksel olarak 2230 modellerinden daha fazla güç çektiği söyleniyor. Steam Deck, Valve’a göre yüksek güç tüketen SSD’ler için tasarlanmadı.

M.2 2242 boyutlu sürücüleri takmak için yapılan değişim sırasında termal pedler üzerinde küçük bir oynama gerekiyor. Bununla birlikte, ısı dağıtıcının biraz büküldüğü belirtilmiş. Modlamayı yapan Belly Jelly, sürücünün anakarta temas etmediğini veya kablolara fazladan yük bindirmediğini belirtmişti.



Uzun lafın kısası, konsolda bu tür değişiklikler yapılması asla onaylanmıyor. Şirket bildiğiniz gibi depolamayı yükseltmek için Deck’e bir SD kart yuvası yerleştirdi. SD kartlar teknik olarak daha yavaş, ancak yapılan çeşitli testlerde hafıza kartı çözümünün oyunlar için yeterli olduğu söyleniyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
deck, modifiyesi, riskli”, ssd, steam, tasarımcısı, uyardı, “m2


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Steam Deck ile M.2 SSD Yükseltmesi Mümkün KoJiRo Oyun Haberleri 0 27 Haziran 2022 21:23
Esnaf teşkilatı, internetten kurbanlık alacakları uyardı KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 25 Haziran 2022 19:21
Steam Yaz İndirimleri 23 Haziran’da Başlıyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 22 Haziran 2022 21:49
AMD, Yeni Nesil Steam Deck İçin APU Geliştiriyor Olabilir KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 19 Haziran 2022 16:39
Steam Deck’in Rakipleri Artıyor: Loki Serisi Tanıtıldı KoJiRo Oyun Haberleri 0 31 Mayıs 2022 05:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net