Forum Logo




Intel Arc GPU’lar, PBO’dan Yoksun Halde Düşük Sonuçlar Veriyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Temmuz 2022, 08:47   #1
Çevrimiçi
Intel Arc GPU’lar, PBO’dan Yoksun Halde Düşük Sonuçlar Veriyor




Intel Arc GPU’lar, PBO’dan Yoksun Halde Düşük Sonuçlar Veriyor
Www.TrendForum.Net



Resmi Çin lansmanıyla birlikte son haftalarda Arc A380 ile ilgili birçok bilgi edindik. Kartın sentetik testleri fena değildi lakin oyunlarda hayal kırıklığı yarattı. Intel’in yeni beta sürücüsüyle yapılan kıyaslama testleri ise her şeyin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

Detaylarından bahsettiğimiz bu sürücü, Arc A550M ve A770M desteğinin yanı sıra “Gelişmiş Performans Optimizasyonları (Advanced Performance Optimizations-APO)” isimli yeni bir özeliğe sahip. Özetle şirket, 3DMark gibi sentetik testlerde Arc GPU performansını artıran, uygulamaya özel optimizasyonlar getirdi.



Intel’in APO özelliği şimdilik yalnızca TimeSpy ve Port Royal testlerini etkiliyor. Önceki sürücü ile Arc A380, TimeSpy grafik testinde 5241 puan almıştı. APO devre dışı haldeyken, yeni sürücüyle yapıldığında test yapıldığında ise 4449 puan elde edebiliyor. Yani %15’lik bir düşüş söz konusu.

Port Royal ışın izleme testinde (APO devre dışı) ise puanlar yaklaşık olarak %4 daha düşük. Bu optimizasyonlar ışın izleme testi için çok büyük bir fark yaratmıyor, ancak optimize edilmiş ve optimize edilmemiş TimeSpy testlerindeki fark önemli.



Arc Alchemist kartlar, ilk 3DMark testlerinde gerekenden çok daha iyi performans göstermişti. Oyunlarda ise sonuçlar çok farklıydı. Advanced Performance Optimizations özelliği devre dışı bırakıldığında görünüşe göre daha saydam sonuçlar elde ediliyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arc, düşük, gpu’lar, halde, intel, pbo’dan, sonuçlar, veriyor, yoksun


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bazı insanlar neden iyi oldukları halde sevilmez? Never Give Up Kafamıza Göre 9 20 Mayıs 2023 22:12
Üzgün olduğu halde gülümseyen insan Beatrice Trend Sözlük 11 25 Nisan 2023 22:55
Intel Arc Ekran Kartı, AMD İşlemcilerle Daha Düşük Performans Gösteriyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 23 Haziran 2022 21:20
F1 takımlarının Bakü'ye getirdiği düşük downforce parçaları KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 12:03
AMD’den Düşük Bütçeli Yeni Ekran Kartı: RX 6300 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 31 Mayıs 2022 05:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net